Skocz do zawartości

Czy Warto Kupić? Czego Nie Widać Na Pierwszy Rzut Oka?

Gość PGck
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem zainteresowany kupnem bandyty na nadchodzący sezon mam kilka opcji chciałbym kupić moto za max 8tys, typ naked . Nie musi być piękny i bez otrać. Jak narazie mam dwie opcje. Jeżeli piszę w złym miejscu poprawcie.

A oto propozycje:

http://otomoto.pl/su...t-M3506633.html

w tym wypadku niepokoją mnie rury odprowadzające spaliny są przypalone - za wysoka temperatura gazów wylotowych?

do tego lusterka i wydech nie od kompletu.

druga opcja:

http://otomoto.pl/su...0-M3378564.html

tu nic nie rzuca mi się w oczy. Klasyka.

co o tym sądzicie?

acha i czy temat jest we właściwym miejscu bo to mój pierwszy.

Edytowane przez PGck

Temat w bardzo dobrym dziale.

Oba okazy na zdjęciach wyglądają nieźle. Przy pierwszym kolor kolektorów wydechowych może oznaczać że nieźle dostawał w palnik na zlotach na postoju. Podczas jazdy kolektory odbarwiają się raczej równomiernie. Poza tym ma nie ori lusterka i ciężarki. Może to oznaczać jakąś glebę w przeszłości ale nie musi. Może poprzedni właściciel zmienił bo tak mu się podobało. Z racji tego że to anglik trzeba dobrze sprawdzić go pod względem korozji. I nie wiem czy to kwestia zdjęć ale nie jestem pewien czy Suzuki stosowało w tych rocznikach tak ciemny odcień czerwieni. Trzeba było by to sprawdzić by upewnić się czy nie był malowany choć wszystkie naklejki wyglądają na ori.

Drugi to klasyk, najładniejsza Nka ze wszystkich Banditów. Kolor felg, kwestia gustu ale na pewno trzeba się przyjrzeć czy ktoś je przemalował dobrze żeby później farba nie zlazła. Kolektor od spodu jest czarny a reszta ładna. Trzeba sprawdzić czy ktoś ich nie spolerował by zatrzeć ślady po "głośnej" zlotowej przeszłości motocykla. Tak czarne przebarwienia powstają przy rozgrzaniu kolektora to czerwoności (Banditem się da, wiem bo widziałem ;) )

Podsumowując oba na zdjęciach wyglądają zachęcająco, może inni zobaczą coś więcej. Natomiast najwięcej zawsze zobaczyć można na miejscu na żywo :)

Edytowane przez Amefisto

popros o zdjecia w duzej rozdzialce, gdzie bedzie widac detale.

1. jak pisze Amefisto. ten drugi. zeby kolektory tak sie odbarwily na dole, trza solidnie palowac. jakby mieszanka byla za uboga to by sie grzaly kolektory przy cylindrach, ale nie na dole. tak cos mi gdzies swita. ja sobie mysle, ze jakby koles naprawde palowal, to przy polerce by wszystko ogarnal a nie dol zostawil. moze w ogole wymienial kolektory i tylko czesciowo odpicowal nowe?

2. zlote felgi. ten odcien jest za ciemny jak na banditowskie czy efkowe barwy. malowane.

3. tylni wahacz jest po prostu za ladny jak na ten rok.

4. zaciski. jakies takie ladne. zadnej rysy. za ladne. malowane?

5. lusterka, manetki, kierunki nie interesuja mnie.

6. dekle cale.

7. oslona lancucha nowka sztuka.

8. czemu ten wiekszy plastik po lewej stronie co jest na ramie jest porysowany a zadupek czy dekiel nie? pytanie czy dokupil taki brzydki czy tez tylko o tym nie pomyslal odpicowujac moto, ktore ma 33 tysie nalatane i to jeszcze we Wloszech?

edit.

pisalem tylko o tym drugim. tego pierwszego po prostu nie bierz :P

Edytowane przez krynio

No i te przebiegi, 18000 w 11 lat i 33 w 15 lat, toż to kłamstwo, więc przebiegiem się nie sugeruj, ale szukaj coś bliżej Kielc to mniej wydasz na ewentualne wycieczki

te przebiegi to rzeczywiście śmieszna sprawa w tyle lat z tyloma nabitymi kilometrami.. mina.. Wasze odpowiedzi sprowadzają mnie na jedną drogę.. zrobie tak: zanim zasype Was masą niepotrzebnych pytań, walne kubeł zimnej wody na głowę i poczytam forum dogłębniej żeby nie wałkować tych samych tematów.. odszukam temat na co zwrócić uwagę, poczytam wskazówki i wrócę tu z rozsądniejszymi wyborami linków z allegro czy sromotomoto.. widzę że jest tu masa pomocnych ludzi więc napewno na wiosne wyjade czymś odpowiednim na drogę:)

Pierwsza sztuka masakra.Sztuka nr 2 na 100% ma przekręcony licznik. Jak się dobrze przyjrzy to widać, że cyferki są nierówno ułożone.

acha to jeszcze jedno pytanie w sumie najważniejsze w 8tys znajde bandyte ze zdrowym silnikiem i prostą ramą? rocznik czy przebieg nieistotny byle osprzęt dobry... czy odkładać więcej?

Myślę, że spokojnie można trafić B12 w tej cenie. Musisz uzbroić się przede wszystkim w cierpliwość ... przeglądać oferty i oglądać na zywo ... porównywać ... etc.

ja kupiłem okazyjnie anglika z 2003r za 7,1... czy krecony... tego niwiem... przebieg mam maly ale tarcze jak pomierzylem sa mało co zurzyte... jedyny mankament ktory mnie drazni to korniki przy spawach od mocowan setow pasazera i w paru innych mniej waznych miejscach.... no ale coz anglik.... ale ogolni jest taki okazja do podlubania i poznania trochr motonga.... tak ze mi sie wydaje ze okazje istnieja :usmiech: tylko na spokojnie... bez napalania sie :driving_moto:

To co piszę dotyczy tylko I gen. ( II nie chce mi się oceniać).

Mi się wydaje, że ten zielony też był malowany - na zadupku na bank są nieoryginalne naklejki. Rączka pasażera podrapana (paznokciami pasażerki) a plastik wokół rączki z idealnym lakierem.

Druga sprawa która mnie zastanawia to: dlaczego on ma taki wysoki poziom oleju skoro stoi na bocznej podstawce (na kamieniu - ale jednak przechylony w lewo)?

Co do kolektorów to czarnego przebarwienia nie spolerujesz - a w tym egzemplarzu masz na łączeniu kolektorów i na kolektorze nr 2 od lewej strony (na dole). To akurat może być niszczący wpływ wody (i soli) + czegoś co leciało spod koła - też widzę początki takiego czegoś u siebie, bo kolektory schodzą w prawo z linii motocykla i prosto spod koła obrywa właśnie ta rura najbardziej.

Dźwignia zmiany biegów wygięta w banana w dół - a powinna być prosta. Nie chodzi mi tu o odgięcia boczne które odsuwają dźwignię od ramy.

Kanapa obita na nowo - jeśli przez standardowe pęknięcia w okolicy zbiornika to na + dla tego motocykla. Jeśli przez przygodę to już "- minus".

Na tylnej tarczy rant - on nie ma 33 tysięcy. Może 133 tysiące ;D

I w 98 powinny być już nowe przełączniki - chyba, że to jakieś salonowe pozostałości 97 produkcja a 98 rejestracja - jak w niemcowni.

Edytowane przez Kalisz1980

przyznam ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony:) szybko i dużo odpowiedzi na pytania nowego użytkownika a nie jak gdzie indziej: " już było" "wątek nie ten" itp jak to ma miejsce na innych forach. dzięki za wyrozumiałość i pomoc,, ciesze sie ze tu trafiłem :D ostudziliście moj zapał i postaram się być bardziej cierpliwy i przeglądać oferty, i liczę na dlaszą pomoc

Edytowane przez PGck

przyznam ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony:) szybko i dużo odpowiedzi na pytania nowego użytkownika a nie jak gdzie indziej: " już było" "wątek nie ten" itp jak to ma miejsce na innych forach. dzięki za wyrozumiałość i pomoc,, ciesze sie ze tu trafiłem :D ostudziliście moj zapał i postaram się być bardziej cierpliwy i przeglądać oferty, i liczę na dlaszą pomoc

kolego tutaj jest klimat :) udzielasz sie to nawet Dziorka przez skype naprawia :)

Edytowane przez JASTRZABTS

Leżał chyba na obu stronach. Klamki sprzęgła/hamulca wygięte/połamane.

Pisaliście żeby rozejrzeć się w swojej okolicy więc znalazłem coś co pojawiło się w moim województwie:

Co sądzicie?

http://otomoto.pl/su...t-M3272908.html

Cena w stosunki do roku :) super promocja ale czy napewno!!

Motocykl z komisu ! (jestem przeciwnikiem ale to moja prywatna opinia)

-Oponu 50 procent podane (znajac zycie 30% )

-niedziałają zegary ( w najgorszym wypadku pare 100wek :P)

motocykl sprowadzony do oplat i juz kolejny wydatek :D

Poza tym jakies tam otarcia na wachaczu, wygieta klamka sprzegla lub nie oryginalna :) brak odważników

wgnieciony wydech

To jest motocykl z komisu i ten ktoś wie jak sie robi fotki aby nie było widac :D

edit Moim zdaniem powypadkowy

Edytowane przez JASTRZABTS

Być może zegary nie wytrzymały cofania przebiegu na wiertarce :P

Pisaliście żeby rozejrzeć się w swojej okolicy więc znalazłem coś co pojawiło się w moim województwie:

Co sądzicie?

http://otomoto.pl/su...t-M3272908.html

Przy takiej cenie od razu należy zastanowić się ile handlarz za niego dał, przecież musiał to przywieść i jeszcze zarobić.

Mały OT @Krzysztof: W temacie odnośnie detali i różnic 2 generacji (http://polishbanditcrew.pl/topic/6166-suzuki-bandit-na-zdjeciach-2-generacja-detale-i-roznice/ ) piszesz o naklejkach w wersjach N:

1. Naklejka na zadupku [Bandit N600]. ---> z moich obserwacji wynika, że na zadupku jest naklejka [bandit] ?

2. Naklejka na zadupku [Bandit N1200] ----> z moich obserwacji wynika, że na zadupku jest naklejka [bandit1200] ?

Czy mógłbyś to zweryfikować i ewentualnie wyprowadzić mnie z błędu?

Sorry za zaśmiecanie tematu, ale tamten jest zamknięty.

na moje mardzo laickie oko wyglada całkiem spoko... ale pierwsze co bedziesz musial zrobic w razie czego to ta okrutna szybe wywalic bo jest masakryczna...

też niczego niepokojącego się nie dopatrzyłem (końcówki kiery ma nieoryginalne - te pseudokarbonowe :P) zbiornik z lewej strony wyglada jakby wgniecenie miał, ale podejrzewam że to otoczenie tak niefortunnie się odbija.

Pojawiła się dość dobrze wyglądająca sztuka czy warto? (przy okazji czy moderator mógłby usunąć konwersację, aż do tego postu żebym nie robił bałaganu):

http://allegro.pl/su...3001859751.html

może ktoś z forum zna tą maszynę

Nie wiem czy warto usuwac wczesniejsze posty. Mogoa pomoc komus roniez szukajacemu maszyny w zorientowaniu sie na co zwrocic uwage przy kupnie.

A odnosnie tej sztuki z linku to wyglada ok, jest tylko mala szansa ze miala wymieniona klamke od hamulca, bo to raczej nie jest oryginalana ,ale moge sie mylic.poza tym wart zastanowienia