Skocz do zawartości

Zakup Motocykla

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mimo, że mojego jeszcze nie sprzedałem rozpocząłem poszukiwania kolejnego moto szukając okazji. Pojawiło się pewne ogłoszenie na otomoto, na które odpowiedziałem wypełniając formularz - nie było ani telefonu ani maila tylko formularz kontaktowy. Wypełniłem, że jestem zainteresowany. Dostałem taką odpowiedz:

"Witam,

Motocykl nie jest uszkodzony,wszystkie dekle silnika sa cale nie malowane nie naprawiane. rama nie popekana i nie naprawiana ,lakier nie zarysowany.

Mialem umowe o prace w Polsce i ja tam mieszkac, ale teraz koncze prace i musialem wrocic w Szkocji z roweru. Rower jest zarejestrowany w Polsce ze wszystkimi dokumentami. Teraz rower znajduje sie w Szkocji, ze mna. Probowalem zarejestrowac sie tutaj, ale koszty byly wysoki, wiec znowu jest bardzo trudne dla mnie do uzywania go tutaj bez Polski papieru - to jest powodem, dla ktorego zdecydowalismy sie na sprzedaz rower I to gotowy do wyslania do. Polska, czy gdziekolwiek chcesz na moich kosztow, jesli jestes zainteresowany, aby go kupic. Juz zaplaci za wszystkie oplaty transakcyjne do Polski wiec opoznienia powinny byc jak najmniej, jak to mozliwe (Czas realizacji: od 2 do 3 dni w zaleznosci od dokladnej lokalizacji). Jesli masz pytania na temat roweru lub transakcji, prosimy o kontakt.Przedsiebiorstwo zeglugowe z siedziba w Szkocji, Wielkiej Brytanii i beda dbac o przeniesienie wlasnosci z moim imieniu do Ciebie."

Hmm ciekawie brzmi prawda

Odpisałem , że jestem zaintersowany (a w domyśle mam, że facet mi go przywiezie pod dom, ja mu wtedy zapłacę)

odpowiedz.....

Witamy,

Rower działa poprawnie i nie ma z tym problemu.

Koszty transportu i VAT 20% jest wliczona w cenę. Wszystko, czego potrzebujesz do zapłaty ceny zakupu. Gwarancja 6 miesięcy pochodzi z roweru.

Mogę wysłać na rowerze z firmy transportowej bezpośrednio na adres, a oni oferują okres próbny 14 dni. To jest zaopatrywanych: www.polanglia.pl

Łączna cena za rower do 8.500 zł bez dodatkowych podatków.

Oto kroki, więc możemy zrobić dużo pracy:

Transakcja zostanie zamknięta tylko przez eBay ochrony zakupu pojazdu chronić.

Zacznę transakcji na eBay programów ochrony kupującego: http://pages.ebay.pl/help/buy/protecting.html

Rachunek, który jest wysyłany wszystkie potrzebne informacje.

Musisz wysłać pieniądze do eBay programów ochrony kupującego.

Od czasu, gdy otrzymał rower masz 14 dni okresu kontroli.

Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie zdecydują się trzymać rower eBay Buyer Protection wyśle ​​Ci pełny zwrot po potwierdzeniu, że został wysłany z powrotem.

Do rozpoczęcia negocjacji w imię i nazwisko, numer telefonu i adres wysyłki, dzięki czemu można ustawić transakcji na eBay programu ochrony pojazdu, skontaktuje się wszystkie niezbędne szczegóły.

Dziękuję.

Thomas.

Wolnemiasto czy to jest transakcja przez Ebay czy jak ?? Masz PayPal ?? PayPal i Ebay chronia cię do ileś tam tysięcy euro, jednak to co tu przedstawiasz jest ewidentnym przekrętem wielokrotnie już poruszanym na forum. Wystarczy czytać uważniej forum z takimi tematami i nie marnować czasu na takie bzdety.

Ja jak sprzedawalem moto to w druga strone było dostawałem meile z zagranicy że ktoś tam zainteresowany i żeby wysłać mu moto a on wtedy zapłaci . Precz z takimi przekretami .

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Wolnemiasto czy to jest transakcja przez Ebay czy jak ?? Masz PayPal ?? PayPal i Ebay chronia cię do ileś tam tysięcy euro, jednak to co tu przedstawiasz jest ewidentnym przekrętem wielokrotnie już poruszanym na forum. Wystarczy czytać uważniej forum z takimi tematami i nie marnować czasu na takie bzdety.

mikitBP, ja zamieściłem tego posta w "Luznych gadkach" więc nie denerwuj się...

Ja jak sprzedawalem moto to w druga strone było dostawałem meile z zagranicy że ktoś tam zainteresowany i żeby wysłać mu moto a on wtedy zapłaci . Precz z takimi przekretami .

szczególnie dużo tego na tablicy jest. Za kazdym razem jak wystawialem ogłoszenie z moto to dostawałem właśnie takie maile. Nie ma co nawet sobie głowy tym zawracać

a może wyślą chociaż składaka ? skoro rower to rower !

Ja miałem podobnie jak sprzedawałem autko, napisał niby jakiś weteran z Hameryki i że niby chciał kupić. Niech się kurka wezmą do roboty a nie kantować im się zachciało

mikitBP, ja zamieściłem tego posta w "Luznych gadkach" więc nie denerwuj się...

hehe coś chyba źle odebrałeś bo w żaden sposób się nie zdenerwowałem niczym :P Chodzi o to by sobie taką wymianą mejli nie robić nerwów.

Napisano (edytowane)

otrzymałem kolejnego maila od tego faceta i wiecie co? nawet przesłał mi dowód rejestracyjny! Myślę, że się uwiarygodnił... (fakt, ze to nie jego dowód ale sztuka jest sztuka). Człowiek do którego należy ten motocykl zgłasza dziś to na Policję.

Edytowane przez wolnemiasto

czyli jednak dobrze, że nadal "ciągniesz ten temat".

Może okazać się, że przez przypadek pomogłeś gościowy, który "udostępnił" skan swojego moto.

Na marginesie: pewnie poszkodowany chciał sprzedać moto - "klient" zażyczył sobie skan dow. rej. - i tu już mamy odp na pytanie: "Ale skąd oszuści mają moje dane" ????

Trzeba uważać komu udostępniamy nasze dane (czyt. w tym wypadku: osobowe).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.