Skocz do zawartości

Lusterka Oryginalne - Lusterka Akcesoryjne - Jakie?

Gość Domes
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zakładam ten temat, gdyż moje lustra są już nadgryzione zębem czasu i chciałbym je wymienić na nowe. Jest trochę tego towaru na allegro, jednak nie wiadomo na co się zdecydować. Głównie chodzi o to jak będą prezentować się na motocyklu no i czy coś więcej w nich widać. Dlatego jeśli ktoś ma jakieś fajnie wyglądające według niego lustra (inne niż oryginały w wersji N) to proszę o fotki i recenzje widoczności. Przyda się to pewnie też większej rzeszy użytkowników.

Pozdrawiam

Witam!

Zakładam ten temat, gdyż moje lustra są już nadgryzione zębem czasu i chciałbym je wymienić na nowe.

Od dużego bandziora chyba. Takie o: http://www.master.pl...o/lustra/03.jpg

Powiem jedno: rewelacja. Panoramiczne, dobrze oddalają, wszystko widziałem w przeciwieństwie do poprzednich akcesoryjnych, które miały szybki chyba z kosmetyczki jakiejś blondi wklejone.

ps. absolutnie nie bierz nic co powieksza obraz. Ma oddalać i robić panoramę.

Edytowane przez MetalBeast

Dzięki za odpowiedzi, wyłania się już jakiś obraz.

Mariozo- te Twoje w S-ce wyglądają spoko ale do N-ki mogą średnio pasować, do tego jak mówisz powiększają- wolałbym żeby oddalały

Erroexe1929- mogą być lekko awangardowe do klasycznej sylwetki N-ki, musiałbym to zobaczyć założone na moto

MetalBeast- te jak najbardziej spoko, widoczność też na pewno super

Czekam na dalsze fotki ;)

Wydaje mi się, że fajnie mogą też pasować do Bandita 'zwyklejsze', prostokątne z plastiku.

Ja mam zwykle oryginalne okragle z I generacji.

Problem jest taki, ze jak lece sobie ponad 160-180, tak drgaja, ze nic nie widac.

Czy z tymi prostokatnymi od MK2 takiego problemu nie ma?

Czy z tymi prostokatnymi od MK2 takiego problemu nie ma?

Nie wiem bo GS tyle nie wyciągał :P

A tak serio to przy 170ciu trzymały się normalnie, choć GS500 wibrował bardziej niż bandzior. Szybciej nie jechałem bo strach.

Mi er5 szla licznikowe 190 :D

To inaczej.

Ma ktos takie lusterka w B12, ktore nie drgaja powyzej predkoci 160-180 ?

W sensie aby bylo cokolwiek w nich widac ?

Edytowane przez krynio

U mnie mam to samo od czasu gdy zmieniłem wydech, niby nie ma wielkiej różnicy, ale na podnóżki i lusterka przenosi drgania. Może masz "nielegalny" komin :P

PS. Domes, tylko nie kupuj tych, które mam w avatarze ! Chyba, że lubisz oglądać swoje łokcie :)

Edytowane przez miki757

Od B12,5 podeszłyby?

Bo w moich wszystko dobrze widzę przy każdej prędkości... I mam prawe na zbyciu :lol:

Ja jakiś czas temu zmieniłem na takie

http://www.czesci-motocyklowe.pl/uniwersalne/42476-lusterka-motocyklowe-action-uniwersalne-m10.html

Generalnie sprawują się bez zarzutów,stopka metalowa a obudowa lustra plasik ale to można w opisie wyczyta. Drgania delikatne powyżej 100 km/h. Jedyne do czego musiałem się przyzwyczaić że jak chcę widzieć tak wszystko wszystko to delikatnie muszę złożć łokcie. Ale to jest kwestia ruchu 10 cm. i wtedy widzę praktycznie lewy pas w prawym lusterku. Aha no i duży zakres regulacji jest , jutro wieczorem jak coś to mogę wzrucić foto jak się prezentuja na moto .

wypowiem się...

kiedyś na próbę zakupiłem takie coś:

http://moto.allegro....2339818086.html

....i przejechałem się z nimi ino raz...omal nie zginąłem...może i ten wynalazek jest dobry do ścigacza gdzie się w lusterka nie patrzy ale w ruchu miejskim moim zdaniem badziew pierwszej kategorii..

ps. oddam za kratę browaru takowe w kolorze czarnym i stanie nówken sztuken raz jeźdzonen.. :-)

Edytowane przez radzior

To inaczej.

Ma ktos takie lusterka w B12, ktore nie drgaja powyzej predkoci 160-180 ?

W sensie aby bylo cokolwiek w nich widac ?

Ja mam oryginalne okragłe i nic nie drga nawet przy 180 no tylko ja mam B 6 ,może to kwestia wyrobienia juz, chyba,ze w B 12 są naprawde,az takie mega wibracje :o::zeby:

Edytowane przez Calanthe

Jedyne do czego musiałem się przyzwyczaić że jak chcę widzieć tak wszystko wszystko to delikatnie muszę złożć łokcie. Ale to jest kwestia ruchu 10 cm. i wtedy widzę praktycznie lewy pas w prawym lusterku.

no ja bym raczej powiedział, że to kwestia dupowatości takich lusterek.

Ludzie, nie kupujcie czegoś, co ma srebrną szybkę zamiast lustra. Szczególnie w nakedzie, gdzie lusterka są blisko ważne jest, żeby oddalały i były panoramiczne. Takie nie kosztują wcale więcej...

• 2 months later...

Odgrzebuję temat.

Czy moglibyście odnowić linki, które już wygasły?

I czy ktoś niedawno wymieniał może lusterka i może jeszcze jakieś polecić?

W odróżnienia od autora tematu, lusterka mogą wyglądać jak oryginalne, byłe były od nich tańsze;)

Ja tam na początku miałem okrągłe metalowe, w których gówno było widać. Potem przyoszczędziłem i kupiłem jakieś najtańsze z allegro (wygląd jak oryginały z 05-06). Niestety tylko jedno lusterko jest panoramiczne, w drugim widać niewiele (może tak powinno być?), a do tego bardzo drżą, co mnie najbardziej wkurza, gdyż lubię widzieć jaki samochód jedzie za mną.

Ludzie muwio, że w eNkach jak lustro na kierze to większe wibracje jak przy owiewce.

W moich jak szybciej jadę to tylko widzę, że coś jedzie, ale czy to Vectra z puchatą zawartością, to nie zobaczę.

Ja mam kancioki oryginalne z k7

Ja mam w swojej S-ce lusterka firmy JMT-kupione na larssonie. Okazały się totalną porażką, mega drgania przy prędkościach powyżej 70 km/h, nie wiem ile % tych drgań pochodzi z wymienionego wydechu ale fakt jest taki, że bardzo drgają i mandat już przez nie zapłaciłem - nie rozpoznałem vectry w lusterku.

• 2 weeks later...

a posiada ktoś resztki po takich okrągłych "chromowanych" lusterkach? potrzebuje samą śrubę mocującą do kierownicy bo moją ukręciłem a samej nigdzie dostać nie mogę..

Albo może ktoś chce się pozbyć "starych" lusterek?? :)

pozdr

• 3 weeks later...

Ja mam oryginały. I mi nie drgają podczas jazdy.

Idź do tokarza niech Ci stoczy oba końce pręta fi 12 do fi 8 mm i nagwintuje do M8, albo weź kawałek pręta metalowego fi 8, utnij i nagwintuj. Weźmie za to 10 PLN.

Jak Ci się nudzi i zależy na ładnym wyglądzie od miejsca to daj do galwanizerni, niech Ci położą chrom techniczny. Chrom techniczny (albo ocynk) kosztuje w Lublinie 2zł za kg złomu, więc za bronksa pan Kazio z galwanizerni zrobi na wysoki połysk.