Skocz do zawartości

Lusterka Oryginalne - Lusterka Akcesoryjne - Jakie?

Gość Domes
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w swoich mam ruch,niewielki ale wystarczający żeby je ustawić pod siebie.

Ruch jest w każdą stronę,coś w rodzaju przegubu kulowego.

Ja w swoich mam ruch,niewielki ale wystarczający żeby je ustawić pod siebie.

Ruch jest w każdą stronę,coś w rodzaju przegubu kulowego.

Czyli tak jak sądziłem ze powinno być. Widać te które kupiłem musiały długo leżeć gdzieś na półce skoro tak się zapiekły. Dzięki za odpowiedź.

Trzeba trochę serca włożyć i się ruszają.

Albo wd40

• 9 months later...

Sporo poniżej zera za oknem więc zaczynam wymyślać. W fabrycznych lusterkach nano S-ki wszystko dobrze widać ,nic nie drży i w ogóle wydawało by się ,że cud ,miód ,orzeszki.... ale.... No właśnie niby wszystko ok, jednak jak dla mnie wyglądają kiepsko. Macie może jakieś pomysły na sprawdzony, urodziwy i praktyczny zamiennik.

Edytowane przez elspasoo

• 5 months later...

Cześć.

Po przeróbce mojego bandziora z S na N, przestały mi się podobać oryginalne lusterka. Chrom ok ale okrągły kształt jakoś mi tu nie pasuje.

Dodatkowo okazało się że poprzedni właściciel po ślizgu skrócił prawe lusterko, co wygląda okropnie. Przetrzepałem alledrogo.pl wzdłuż i wszerz...

Zastanawiam się zatem czy akcesoryjne lusterka naszych skośnookich przyjaciół z dalekiego wschodu przy 120km/h nie dostaną padaczki,

przez co nie zjadę na lewy pas bo zamiast jednego auta będę widział korek. Budżet jaki jestem w stanie na owe zwierciadła przeznaczyć to

ok. 250 zeta. Jeżeli nie znajdę czegoś co na prawdę będzie mi się podobało to chyba skusze się na lusterka z gladiusa.

Docenię każdą wskazówkę, sugestię, propozycje, zdjęcie itp.

Z góry dziękuje za pomoc.

Jeżeli nie trafiłem z tematem w dział to przepraszam i proszę o przeniesienie.

Jeżeli był taki temat to proszę o linka, sam nic sensownego nie znalazłęm, przynajmniej nie pod tagami "lusterka", "jakie lusterka" itp.

Pozdrawiam serdecznie.

PS: Dobra znalazłem jakiś temat: https://polishbanditcrew.pl/topic/17149-lusterka-lusterka-akcesoryjne-jakie/page-3, mimo wszystko dalej proszę o propozycje.

Edytowane przez radzior

przeniesione.

Pytanie co cie interesuje. Czy klasyczne czy nowoczesne, czy takie a la cafe?

Na pewno szukaj czegos z aluminium, cnc

W tym budzecie moze juz trafisz barracudy uzywane.

Ja kupilem do kawy podrobe rizoma tomok

Ale mozesz zaszalec i

https://www.google.pl/search?q=bandit+mirrors&client=tablet-android-lge&hl=pl-PL&source=lnms&prmd=ivsn&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjH_O6s2MLNAhXqA5oKHZ9gCCsQ_AUIBygB&biw=601&bih=916

Edytowane przez pavlacos

Ja dostałem na gwiazdkę takie: http://motoklinika.com/lusterka/6568-LUSTERKA-UNIEWRSALNE-M10-LU0073.html i jestem bardzo zadowolony. W porównaniu do oryginału łatwiej ustawić i dużo więcej widać. I ładnie się komponują z całością motocykla.

Model od yamahy, bardzo ladnie wygladaja w czarnym macie

Dziękuje za przeniesienie i za odpowiedźi.

Faktycznie nie doprecyzowałem, chodzi mi raczej o jakiś klasyczny wygląd.

Cafe racery mi sie podobają. Fajne są te lusterka na końcówki kierownicy (razem z ciężarkami), ale

Nie chciałbym poszerzać dodatkowo kierownicy, mieszkam w Zabrzu i moja jazda głownie polega na przeciskaniu się między

autami w korkach.

Sejtan, twoje lusterka jak się zachowują przy większych prędkościach? Podobają mi się.

Dobra panowie pytanie. Poszukuję luster z CNC, nie plastik, do około 300 zł. narzuciły mi się takie o :

http://allegro.pl/lusterka-czarne-kx-3k-honda-yamaha-suzuki-kawasaki-i6295019820.html

http://allegro.pl/lusterka-cnc-kx-t-honda-yamaha-suzuki-kawasaki-i6295020138.html

Chyba, że ktoś ma jakieś inne (może ma na zbyciu).

te trójkąty mam w kawie, chcesz to podleć, zobaczysz - całkiem spoko (podróba rizomy) są ekstremalnie małe, ale sferyczne więć "cośtam widać" :D

a z chęcią, jak tylko będę we Wrocku to bym zatarabanił do Ciebie. Rzuć mi telefon na PW :)  To skuszę się na te mniejsze trójkątne. Te prostokątne mnie nie jarają. Gośc u siebie ma jeszcze podobne do tych tylko za 350zł.

Sejtan, twoje lusterka jak się zachowują przy większych prędkościach? Podobają mi się.

Do dwustu jeszcze mi się nie złożyły ani razu :) Tylko trzeba ustawić ramiona, porządnie zakontrować w mocowaniach i nic się nie dzieje. Plusem jest to, że szkła luster są sferyczne, duże pole widzenia.

a z chęcią, jak tylko będę we Wrocku to bym zatarabanił do Ciebie. Rzuć mi telefon na PW :)  To skuszę się na te mniejsze trójkątne. Te prostokątne mnie nie jarają. Gośc u siebie ma jeszcze podobne do tych tylko za 350zł.

poszło, ciekawe jak się sprawdzą w b6, bo jak zasiadłem na bandita z powrotem, to seryjne takie patelnie mi się wydawały - po prostu panorama :P

od tego typa brałem, też je miał w zetce (co widać)

http://olx.pl/oferta/lusterka-lusterko-aluminiowe-cnc-tomok-uniwersalne-CID5-ID508VH.html#1a217d2dce

także na wachę ci jeszcze zostanie, bo kolo mi mówił, że to wszystko to samo i te niby rizoma, to płacisz tylko za napis (a ch.. się różnią):

poszło, ciekawe jak się sprawdzą w b6, bo jak zasiadłem na bandita z powrotem, to seryjne takie patelnie mi się wydawały - po prostu panorama :P

od tego typa brałem, też je miał w zetce (co widać)

http://olx.pl/oferta/lusterka-lusterko-aluminiowe-cnc-tomok-uniwersalne-CID5-ID508VH.html#1a217d2dce

także na wachę ci jeszcze zostanie, bo kolo mi mówił, że to wszystko to samo i te niby rizoma, to płacisz tylko za napis (a ch.. się różnią):

Dzięki za info, zapomniałem o OLX.

@ Edzia : 

Zamówione u tego pana powyżej ! :) jutro wyśle, w piątek może będą ! :D

Edytowane przez Matras

Pytanie jest następujące.

Czy miał ktoś lusterka firmy JMT? Chodzi o okrągły zamiennik oryginału.

Miałem lusterko firmy Vicma to... odpadło samo podczas jazdy po równej drodze (miało maksymalnie miesiąc).

Wiadomo że co oryginał to oryginał, ale z drugiej strony kusi mnie nowe (wiadomo - wygląd i da się je ruszyć w przeciwieństwie do większości starych), a są dostępne jeszcze JMT.

Edytowane przez domban

Pytanie do posiadaczy trojkatnych lusterek (podoba rizoma). Jak się spisuje to podczas jazdy? Widać w nich dobrze to co się dzieje za nami, bo wydają się być ekstremalnie małe?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Pytanie do posiadaczy trojkatnych lusterek (podoba rizoma). Jak się spisuje to podczas jazdy? Widać w nich dobrze to co się dzieje za nami, bo wydają się być ekstremalnie małe?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Jak przyjadą dam Ci znać co i jak.

• Upvote 1

Przyzwyczaisz sie, a ja i tak sie ogladam:P

• 2 weeks later...

Czy ktoś w B12,5 ma może u siebie lusterka z wbudowanymi kierunkami? 

Coś w tym stylu 

Silnik-Akcesoria-Czarny-Motocykl-Lusterk

Bo mam problem by zakupić sobie jakieś kierunki. Mam założone takie zwykłe łezki których ni chchu nie widać. A też nic ciekawego znaleźć nie mogę. Więc wpadłem na pomysł by łezki zostawić by robiły jako wypełnienie a zamontować takie oto lusterka z kierunkami. 

Tylko zastanawia mnie ich montaż. Czy trzeba by wiercić jakąś dziurę w czaszy by przeprowadzić przewód itd 

Czy ktoś w B12,5 ma może u siebie lusterka z wbudowanymi kierunkami? 

.... oto lusterka z kierunkami...

Nie umiem Ci odpowiedzieć, ale wg mnie te lusterka są mega! Sam bym sobie takie założył... i nie przejmowałbym się dziurką, tylko wierciłbym.

Edytowane przez KG B12

barracuda takie robi, ale trzeba trochę wyrzygać

ale do B kinga nie będziesz chyba żałował :D