Skocz do zawartości

Bielizna termoaktywna - Jaka?

Cielak
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie i Panie- jako iż chce właśnie zanabyć droga kupna jakaś bieliznę termoaktywna (a dokładniej dostać ja w prezencie:) ) najpierw chciałbym zasięgnąć porady. A wiec jak w temacie-czy warto inwestować np 300zl w takie coś http://www.sklep.bru...=14&kolekcja2=2 (brubecka polecił mi mój kolega GOPRowiec wiec jemu to na codzień służy) czy lepiej zakupić sobie za 100zl Hi-tec a takiego jak Gob Lee polecał kiedyś na starym forum?Czy to naprawdę jest taka różnica ze za 100zl jest +10 do komfortu i +2 do lansu a za 300zl jest +50 do komfortu i +30 do lansu?smile.gif Pozdrawiam i dziękuje za wszelkie sugestie:)

z tego co pamietam Cielak jak pisales ze w Twoim przypadku jednak komfort i wentylacja sa na pierwszy miejscu to kupilbym te z polipropylenu (+50), wilgosc z dala od ciala na pierwszym miejscu, albo kobita bedzie okna otwierac po Twoim wejsciu do mieszkania :)

ok ale powiedz mi czy teraz w obrebie np brubecka sa za 150 i za 300...te motocyklowe drogie jak nie wiem(te po 300) ...i pytanie-czy drogie bo motocyklowe czy drogie bo magiczne i dobre:D czy lepiej kupic np do zwyklej turystyki gorskiej ale za to komplet plus krotki rekaw...ehhh duzo pytan;/

Owiń sie folią aluminiową...będzie k***a robocop..:D.....a tak serio to bierz normalną do zwykłej turystyki....różnicy za dużej nie odczujesz na sobie za to w portfelu sporą...z moich doświadczeń to jeden grzyb jest...tylko nie ma logo jakiejś firmy motocyklowej...

Jak jest taki sam materiał - to nie odczujesz różnicy - do turystyki górskiej też szwy są podklejane i robią zazwyczaj bardzo porządne rzeczy.

Ja tam jednak wolał bym kupić coś hiteca lub atromica niż wydawać o połowę więcej na bieliznę do lansu mało dołożysz sobie ze względu iż mało kto wie co to za marka i jakie ceny osiągają to tak jak mamy kurtki markera po 1100pln a ludzie myślą ze to jakiś sht za 200pln bo ceny nie ma i nie ma napisu adidas: P

Ivan a to nie są majtki tylko kalesony lub też koszulki ,, :P

z lansem maq to mi to wisi - brubecka moja kobieta ma troche bielizny moj kumpel goprowiec uzywa i wszyscy zadowoleni-ja p*****le lans-co mi da bielizna do lansu jak bedzie schowana pod odzieza?:Ddla mnie wazne aby byla zajebista w swoim dzialaniu- i takiej jest pytanie-czy bielizna za 100zl jest tak samo zajebista jak za 300...firma nie gra roli...pytam czy warto dawac wiecej!

ależ ja nie napisałem że kupujesz ją dla lansu :P

Z tego co wiem miedzy nimi nie ma zbyt wielkiej róznicy wszyscy wykorzystują ten sam materiał i tą samą technologię

Wydaję mi się iż jeśli bielizna jest przystosowana na motocykl to teoretycznie powinna mieć coś w sobie ale i jest jak ze wszystkim .. to samo ale pod inna nazwa i w innych cenach wiem ze kilka dzieciąt osób przez 2 lata doświadczenia w sprzedaży chwaliło sobie ową markę. Decyzja należy do ciebie moim zdaniem nie warto aż tak bardzo przepłacać.ale i również jest to moja teoria : P

... sprzedaży chwaliło sobie ową markę. ...

hi tec-a?

Kupuj Brubecka! Ja używam koszulkę od póltora roku na snowboardzie, rowerze i ten sezon na motocyklu. Nigdy sie nie spocilem i nie zmarzlem. Od jakiegos czasu mam tez "kalesonki" i w mikolajki tez bylo calkiem komfortowo.

Znajomi narciarze, turyści (ale tacy górscy a nie chodzacy w szpilkach na Gubałówkę), sportowcy chwalą sobie. Jest tania i dobra jakosciowo. Spodnie i koszulka to wydatek około 100 zł za sztukę. Do kupienia obecnie w Factory w promocji - przynajmniej spodnie za niecałą stówke. W sklepie Trespassa. Mam też koszulkki kupione w Decathlonie ale szybko się zniszczyły i przy dużym wysiłku nie dawały sobie radę tak jak Brubeck z odprowadzaniem potu.

Jak nie używałeś takiej bielizny to pamiętaj, że to że napisałem, że się w niej nie pocę to nie prawda :-) Oczywiście, że się spocisz ale nie będziesz tego czuł na skórze - ani że coś jest mokre ani zimne. Skóra naturalnie w czymś takim oddycha. Sama jednak koszulka po jeździe w upale lub dużym wysiłku będzie jebac jak z murzyńskiej chaty po deszczu - taki już ich urok. Ale szybka przepierka w pralce na 30 stpni albo recznie i jak nowa.

pozdrawiam

jj

Ja pare miesięcy temu, też sprawiłem sobie taka bielizne i mojej żonce. Ale stwierdziłem, że nie ma co przepłacac za markowe ciuchy, jak to i tak jest tylko bielizna. Po prostu znalazłem takie, które były zrobione z tych samych materiałów co markowe, ale nie miały fajnych metek. Ostatecznie kupiłem w moto-akcesoriach bielizne BodyDry. Ona jest zrobiona z polipropylenu i poliamidu z dodatkiem elastyny, czyli dokładnie z tych samych składników co Brubecki i inne mu podobne ;-) z tym że ja za komplecik (dlugie spodnie i góra) zapłaciłem niecałe 150PLN. Dodam, że od czasu zakupu zawsze mam je na sobie kiedy jestem na moto i jestem z nich bardzo zadowolony. Skończyły się przepocone podkoszulki bawełniane bo nie dosc, że bielizna jest ciepła to jeszcze idealnie odprowadza pare wodną z mojego organizmu. W ekstremalnych przypadkach kiedy jest za ciepło i troche wilgotnieje to po paru minutach na powietrzu jest znowu sucha i przyjemna ;-)

Wiec generalnie nie ważne jakiej firmy, ale sam pomysł bielizny jest dobry ;-)

• Upvote 1

Ona jest zrobiona z polipropylenu i poliamidu z dodatkiem elastyny, czyli dokładnie z tych samych składników co Brubecki i inne mu podobne ;-) z tym że ja za komplecik (dlugie spodnie i góra) zapłaciłem niecałe 150PLN.

Brubeck kosztuje tyle samo :-)

No dobra - napiszemy poradę do FAQ :-)

Brubeck ma kilka serii swojej termoaktywnej odzieży:

Woolsoft, Thermo, Dry, Prestige, Dynamic, Bikers, Fit, SwissCotton

Woolsoft to odzież przeznaczona dla niskich temperatur i ekstremalnych warunków - o ile ktoś nie jest harkorem to raczej nie dla nas motycyklistów.

Prestige to odzież podobna "technicznie" do Dry tylko w połączeniu z "wyszukanym wzornictwem" ;-) - raczej nie dla nas bo my chowamy wszystko pod ciuchy motocyklowe :-)

Dynamic - odzież przeznaczona do używania w warunkach gdy delikwent się mocno musi pocić - więc raczej rower, bieganie, pchanie Bandziora :-) - jazda na moto nie wywołuje zawsze dużego pocenia więc też raczej nie dla nas...

Fit to odzież dobrze dopasowująca się do ciała też o właściwościach Dry - do aerobiku, kulturystyki itp :-) - więc też niekoniecznie dla nas :-)

SwissCotton - odzież z dodatkiem bawełny i raczej tylko bielizna - gatki, koszulki i topy dla kobiet - jak ktoś lubi - polecam chociaż sam nie używam :-)

No i zostało Thermo, Dry i Bikers :-)

Thermo i Dry używałem - to klasyczna odzież termoaktywana Brubecka. Thermo różni się tym, że jest przeznaczona dla niższych temperatur. Jeżdżę w niej w zimie na desce, wiosną/jesienią na rowerze i w chłodne dni na motocyklu. Da się jednak jeździć w lecie - też jest całkiem komfortowo - oczywiście gdy nie ma +30 stopni.

Dry to podstawowy model i dla nas nada sie dobrze do jazdy w lecie.

W "bikersach" nie jezdziłem i nie znam nikogo kto by jezdzil.... Dla mnie to jest jednak chwyt marketnigowy.... Ale może ktoś ma i się wypowie...

Thermo: http://www.sklep.brubeck.pl/kolekcja.php?kolekcja=1

Dry: http://www.sklep.brubeck.pl/kolekcja.php?kolekcja=3

Bikers: http://www.sklep.brubeck.pl/kolekcja.php?kolekcja=14

Jak ktoś chce więcej poczytać - strona producenta: http://www.brubeck.pl/

Mam nadzieję, że sie komuś przyda....

jj

Edytowane przez cleaner
  • Upvote 1

dobra skoro Jaro zajebiscie opisal nam wszystko brubecka-to teraz poszukujemy kogos kto jezdzil w bieliznie z serii bikers-i pytamy-czy to jest chwyt marketingowy?czy naprawde dla nas to zabawienie

do jara-czyli wychodzi po twojej wypowiedzi ze mimo wszystko przydalo by sie miec 2 komplety - na wiosne/jesien i lato... tylko k**wa nie mozna miec w roku 2gich urodzin;/

do jara-czyli wychodzi po twojej wypowiedzi ze mimo wszystko przydalo by sie miec 2 komplety - na wiosne/jesien i lato... tylko k**wa nie mozna miec w roku 2gich urodzin;/

I tak i nie :-)

Ja nie lubie chodzic w spodniach termoaktywnych wiec w lecie nic nie zakladam.... Koszulka moze byc tylko ciensza - trzeba wtedy lepiej sie ubrac... Ja proponuje Ci tak - kup teraz ciensza koszulke i zobacz jak sie w tym czujesz. Spodnie tez. Jak bedzie OK to kup tez i grubsza koszulkę. Te trzy rzeczy wystarcza - ja tak mam :-)

jj

Tak w ramach sprostowania, mowilem o bieliznie, ktora jest zrobiona z Polipropylenu i Poliamidu z dodatkiem elastanu. Seria Dry Brubecka, ktora mi pokazujecie jest w 75% poliestrem (+ poliamid).

Z tego co mi wiadomo to właśnie polipropylen jest odpowiedzialny za odprowadzanie wilgoci. Sam poliester kojarzym i sie zle i na pewno nie chcialbym miec bielizny poliestrowej ;-)

Z tego co widze ten sam skład co moja bielizna ma seria Thermo Brubecka. I generalnie jest 50 PLN rożnicy, wiec jak kto woli :-) Ja akurat mialem okazję dokładnie przymierzyc tamtą bieliznę przed zakupem. A, że miała odpowiedni skład to stwierdziłem, że jest dla nas wystarczająca i do tej pory jestem w pełni zadowolony.

PS.

A jak koniecznie chcesz wydac 3 stowki i lubisz fajne marki, to może powinienes sie rozejrzec za bielizna Rukki? ;-) Widzialem na moto-akcesoriach rozne jej rodzaje, no i tej firmy w swiecie motocykli nie tzreba reklamowac.

Edytowane przez Maaaaaarek

nie chce na sile wydac 300zl;P chce aby prezent ktory dostane zniosl pare sezonow a nie sie rozsypal a do tego przedewszystkim aby spelnial swoje zadanie-a ze nigdy nie nosilem termoaktywnych to dlatego pytam;P

up bo mikolaj dalej sie zastanawia;]

Ja tylko dodam, że tu można nabyć taniej: http://www.turysta-pl.netidea.pl/index.php?a=opis&k=13&id=376

Nie będę się rozpisywał żeby za bardzo nie reklamować, ale jak dla mnie to super obsługa itd itp :)

No ale powinieneś sie rozpisywać - a nawet MUSISZ :-))) Co by inni nie przepłacili a dobrze kupili.... Ja z konieczności i pośpiechu kupiłem swoją bieliznę po prostu w sklepie dzień przed wyjazdem w Alpy... Ale też mam zamiar kupić coś na zmianę więc jak sklep dobry to warto o tym napisać....

jj

No ale powinieneś sie rozpisywać - a nawet MUSISZ :-))) Co by inni nie przepłacili a dobrze kupili.... Ja z konieczności i pośpiechu kupiłem swoją bieliznę po prostu w sklepie dzień przed wyjazdem w Alpy... Ale też mam zamiar kupić coś na zmianę więc jak sklep dobry to warto o tym napisać....

jj

No to napiszę :) Ogólnie spodobała mi się koszulka której nie było na stanie, koleś mi ją specjalnie sprowadził, kontakt bardzo dobry, szybko i rzeczowo odpisywał na maile, wysyłka też szybka (chyba 2 dni czekałem na paczkę po przelewie mimo że zwykła poczta) więc ogólnie polecam :). I ceny też dobre, bo zniżka 10% przy wpłacie na konto, więc wychodzi taniej niż na stronie brubecka :-). Ja w każdym razie taniej nie znalazłem.