Skocz do zawartości

Podnozki Z Gsxr'a

Gość zbychu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Zmienialem dzisiaj podnozki na gsxr'owe (gsxr'owskie?) i pomyslalem, ze moze sie przydac info dla innych. Szybko i tanio przesuwaja podnozki do tylu i do gory. Pasuja od razu ale z tego co pamietam to potrzeba dluzszego preta to skrzyni, znajomy tez cos wspominal o 10mm podkladce z ktorejs strony ale nie pamietam o co mu dokladnie chodzilo. Ponizej foty

rer6.jpg

2wgarf8.jpg

a rocznik?

Krynio, robisz? Bo sie zastanawiam...

Krynio, robisz? Bo sie zastanawiam...

PW :D

kto sie orientuje czy sety w I gen sa takie same jak w II gen?

to jest istotne pytanie. Bo nie wiem czy w takim układzie sety od 750 podejdą do II gen

Krynio, z tego co widzę, wszystkie akcesoryjne sety pasują od 1996-2005. Więc.......

zastanowię się bo fajne te sety ;) zbychu jakbyś złożył moto to wrzuć foty jak to wygląda na złożonym :)

dzięki fajnie wyglądają, ale z tego co widzę podnóżki idą do góry albo to złudzenie, nogi bardziej skurczone by były podczas jazdy :) BTW trochę ci ramy brakuje w twoim moto :D

Myslalem, ze poza wygladem wlasnie o to chodzi :niepewny:

Ponizej znajduje sie tekst napisany przez jednego z kolesi, ktory ma te sety. Generalnie chodzi o to, aby wziasc od gsxr'a jak najwiecej - sprezynke do hamulca i czujnik swiatla stopu - zeby pozniej zaoszczedzic sobie zabawy.

Sets od 92-95 gsxr'a 750 lub 1100 wchodza bez problemu. Lewa strona potrzebuje dluzszego preta - 265mm. Prawa strona potrzebuje podkladke około 10-12mm, aby cylinder hamulcowy zmiescil sie w ramkę. Najlepiej dostac całą prawą stronę z GSXR, zeby zaoszczedzic sobie pozniej zabawy z przekladanie i dopasowywaniem elementow z bandita.

Kilka innych rzeczy:

1) przewód do zbiornika płynu trzeba skrócic

2) Mozliwe, ze bedzie koniecznosc zastosowania śruby banjo hamulca aby zyskac przełącznik swiatla stopu, tak łatwiej niż przekladac z oryginalnego przełącznika hamulca jako, ze wieszak może nie posiadac mocowaniem dla niego

3) Podnóżek / dźwignia hamulca i sprezynka będzie wymagane od GSXR, mialem problem z oryginalna dźwignia hamulca bandita gdyz spód wieszaka ograniczal zakres ruchu. Sprężyna powrotna bandyta był zbyt długi i powodowała, ze pedał byl luzny i nie wracal poprawnie. To jest tylko to, co ja zrobilem ale mozecie spróbować elementy bandita najpierw i sprawdzić, co myślicie.

4) Mozliwe, ze trzeba bedzie dostosowaniac nakrętkę cylindra popychacza - banditowski będzie powodowal, ze pedał obnizy sie nieznacznie w dół gdyz nie jest tak długi. Ja zalozylem gixxer'a tylko dlatego, ze znalazłem go na ebay'u, ale myślę, że jest wystarczająco dużo gwintu do zabawy z banditowym

Edytowane przez zbychu

• 2 years later...

Nie chce zakładać nowego tematu więc odkopuje :D

Takie pytanie,czy sety z GSXR 1000 2001-2004 pasują do bandziora1200 1gen>?

Myślałem o tych http://www.aliexpress.com/item/Rearsets-CNC-Adjustable-Rear-set-Footpegs-For-SUZUKI-GSXR1000-GSXR-1000-GSX1000R-2001-2004-BLACK-2002/32391632631.html?spm=2114.031010208.3.90.evSdo9&ws_ab_test=201556_6,201527_4_71_72_73_74_75,0_0

na aliexpress nie ma typówek do bandziora,a na ebay są ale tylko czarne i złote a ja potrzebuję srebrnych.(troche lipa brać czarne i od razu ściągać anode i zostawić gołe alu albo anodować na srebrny)

Edytowane przez Jarek312

Na ebay'u są regulowane sety do Bandita, więc nie wiem czy jest sens kombinować :P też kosztują coś pod 4 stówy

dudi03 proszę czytać ze zrozumieniem i do końca.

Potrzebuje srebrnych a na ebay te typowo banditowe są czarne i złote, na pewno jest to anoda,wiec lipa kupowac czarne i od razu to zdzierać i anodowac na srebrno..

A te z gsxr które wstawiłem sa fajniejsze tylko nie wiem czy mocowanie do ramy spasuje i czy mocowanie pompy hamulca tył się zgra.

Ajjj, faktycznie, zawaliłem sprawę i nie doczytałem. Mój błąd

Perdoname :)

• 1 year later...

O ile cm można podnieść wyżej ?
Musze pomyśleć o jakimś tuningu bo moje podnóżki są zmasakrowane : (

928f493cffe9d126med.jpg

Edytowane przez Thunder

O ile cm można podnieść wyżej ?

Musze pomyśleć o jakimś tuningu bo moje podnóżki są zmasakrowane : (

928f493cffe9d126med.jpg

o tyle o ile pozwalają regulowane podnóżki:

ihost_1502454726__pegs.jpg

do tego same podnóżki odpowiednio wyprofilowane, takie podcięte na końcach... a nie, Ty już takie masz więc ok :takaemotka: