Skocz do zawartości

[Rękawice] Held Air Stream - Rękawice Letnie

MarianAwaryjny
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zareklamowałeś je już?

Wysłane ze Srapatalka

Napisano (edytowane)

Ścisku ja już je w****ałem bo mnie wk**wiały, a i chyba czas upłynął, w miarę użytkowania robiły się coraz gorsze;

pisze by wziąć poprawkę na wszelakie ekstrawagancje z kangurami i innymi cudami

Edytowane przez Marian-Awaryjny

Czyli znaczy chyba jednak, że jak moja kurtała helda się pruje jak stara kurrr...baba to nie że trafiłem bubel, a coś jednak jest z tymi pakolami.

Wniosek mam taki (a tu tylko potwierdzenie), że jak made in pakistan to szerokim łukiem.

"Polskie" shimy też są robione w Pakistanie, moje po tym samym przebiegu, ale w jeden sezon wyglądały nawet ok, ale oddałem na gware.

Co do Pakistanu, mam poprutą kurtkę RST :P Ale wszystkie ciuchy od nich są robione w Paki i jakoś nie są mega szmatami, całkiem nieźle się w tym jeździ, zatem marka ma znaczenie.

Mario, może twój kangur był genetycznie modyfikowany* ? Nie wiem, czy po jednym niewypale powinieneś skreślać skórę kangurzą. Moje rękawice wewnętrzną część też maja wykonana ze skóry kangura (tak mówił sprzedawca, sam nie mam jak sprawdzić). W każdym bądź razie, skóra jest cienka co ułatwia czucie manetki. Nawet jak rękawice przemokną to skóry na dłoniach mi nie barwią.

* - możliwe, że mój był jakiś dziwny :)

OMG! Marian, dorzucasz 50 zl i masz Vanucci sportowe!

Marianie Awaryjny, wybacz ingerencję w Twoje dzieło, ale zmieniłem tytuł tematu, żeby było to łatwiej uszeregować.

Poza tym bardzo dobra recenzja i konkretne fotki pokazujące problem. Jestem trochę zażenowany, że Held, do tej pory synonim niemieckiej jakości (ale też i ceny), partoli robotę, odwalając taką fuszerę. Tanie materiały, tania siła robocza i efekt jest, jaki jest.

Osobiście mam jeden z modeli rękawic Helda i nie narzekam (Cruiser czy coś tam), ale bacznie się przyjrzę, bo nie ukrywam, że Twoja opinia mnie zafrapowała.

Pozdrawiam.

No nieźle, moje letnie Adrenaliny zachowują się podobnie, z tym że nie barwią i nie rozpruły się - a klasa o wiele niższa. Może trafiłeś na felerny model?

A może Mario wkładał rączki tam gdzie nie powinien ? :D

Moje Pakistany się dużo lepiej trzymają, też Heldy, inny model.

Ale skóra farbuje też!

Krzychu dzięki za interwencje kurcze nie umiałem poprawić dwa to pierwsza recenzja wiec wybacz błędy

KRUKu a mi się wydaje ze i z Pakistanu można dorwać dobrze rzeczy kwestia tego na której zmianie były produkowane

ale już wiem ( także z autopsji :) )że 1 zmiana w poniedziałem i nocka w piatek odpadają :lol:

BANDziornno kupiłem okazyjnie od Blinka Vanucci sport III jestem z nich bardzo zadowolony ( recka w najbliższym czasie)

i z tej firmy będą następne rękawice;

:bunny: nie przekreślam marki tylko zważywszy że sezon idzie niech potencjalni kupujący się zastanowią nad tym modelem

i..Samos :mrgreen: Ty stary wariacie napisz czasem coś mądrego i wnoszącego coś do tematu, za nastepne głupoty leci raport (jmiejsce na żarty i kpiny jest gdzie indziej)

Oj Samosiński :oczy:

W sumie za ponad 3 paczki chyba można kupić lepsze rękawice, też zawsze myślałem, że Held jest czegoś wart, ale jakoś nigdy się nie skusiłem na poczet Alpina i model SP8 mimo, że trochę tańszy to wytrzymał 2 razy większą ilość kilometrów i dopiero później było widać objawy jak u Ciebie. A co do sztywnienia to myślałem, że wszystkie skórzane rękawice tak mają... Bo wszystkie modele w mojej karierze prezentowały właśnie taki objaw. Ale gdzieś słyszałem taką tezę, że rękawice przy "prawdziwej" że tak powiem jeździe w każdych warunkach są do wymiany co około 2 sezony...

A taka dygresja jeszcze - zachciało się pisać recki jak się tyle plusików złapało, coo? :zeby:

Edytowane przez remki

A mi kurtka Helda pekla, dokladnie na brzuchu. Nawet gdybym za duzo piwka pil, to i tak powinna trzymac bo to przecie ubranko ochronne, albo?

OK! teraz na serio. Czy niemiecka firma czy nie ale tych syfow Helda juz nigdy nie kupie.

Po tej kupilem nowa, szwajcarskiej firmy ixs. W niespelna jednego roku popekala mi folia odblaskowa, a raczej takie wszywki odblaskowe wzdluz szew rekawa,

pokazujac jakis tam rozowy "podklad". Nawet balem sie z tym do Kolonii na targi motocyklowe jechac, bo mogli by mi jeszcze Gaye du...e przeorac.

No niestety, nie ma nic takiego co do konca by nas zadawalalo, chyba ze ma sie kontrakt z jakas firma sponsorujaca nasze hobby. :D

• 3 years later...

Odgrzebię kotleta bo mam Air Stream II

Stan na 4000km po lecie, deszczach i jesieni ;)

używane codziennie.

- nie farbowały

- nie prują się

mam wrażenie, że skóra się z jednej strony naciąga za mocno i pęknie w końcu.

- po deszczu suszarka, kaloryfer itd..

- rzep działa

Po deszczu spray do skóry

raz na miesiąc spray impregnat antywoda.

Zawsze zakładam pod mankiety kurtki.

W temperaturze 8-10c + rękawiczki termoaktywne + grzane manety = daje się radę na dystansach do 20km

w temp 2-3 c = piździ w ...  dopiero jak się kondomy przeciwdeszczowe założy to jakoś idzie wytrzymać.

Ja jestem bardzo zadowolony, czucie zajebiste przez tego kangura a wraze gleby sprawiają dobre wrażenie ;)  (nie testowałem)

post-11875-0-35667300-1478726920_thumb.jpg
post-11875-0-95105400-1478726919_thumb.jpg

no nic zobaczymy po ~15 tys
jak dla mnie tandeta niewarta swojej ceny

no nic zobaczymy po ~15 tys

jak dla mnie tandeta niewarta swojej ceny

pyknę co 5kkm foty :)

jak na razie to heldy są ok ale za to buty kur... porażka.

wrzucę recenzję + glany na reklamację.

Edytowane przez MarianAwaryjny
ort.

• 7 months later...

Zareklamowane jeszcze jesienią.
Held uznał reklamację, za dopłatą wymienione na 
Held Air n Dry