Skocz do zawartości

Ocena 600S

malutki1939
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

brak oryginalnych ciezarkow przy kierownicy a najgorsze jest to ze to chyba anglik. jesli tak to odpusc temat.

brak oryginalnych ciezarkow przy kierownicy a najgorsze jest to ze to chyba anglik. jesli tak to odpusc temat.

Ale czy sądzisz, że wszystkie angliki nie nadają się do zakupu ze względu na klimat tam panujący? Czy była tam jakaś specyficzna odmiana Banditów?

Chodzi o to, że ogólnie sprzęty z wysp mają liczniki w milach, lampy przystosowane do ruchu lewostronnego i są mniej lub bardziej skorodowane ze względu na klimat i użytkowanie motocykla często przez cały rok. Niemniej ja bym nie skreślał anglików, a raczej dokładniej je sprawdzał w trakcie oględzin

Ja mam anglika, ale rady to dostaniesz jak poprawisz przywitanie...

Ja mam anglika, ale rady to dostaniesz jak poprawisz przywitanie...

Paweł, od siebie dałeś tylko tyle:

Mam na imię Paweł.Mieszkam w Busku Zdroju. Właśnie sprzedaję Deauville i rozglądam się za Banditem 2002-2004 w wersji S.

Dlatego nie spodziewaj się, że ktoś od razu odkryje przed Tobą całą swoją wiedzę.

Angliki są spoko. Sam jeżdżę na angliku i sobie chwale. No wiadomo co do korozji to racja mam miejscami trochę rdzy ale bardzo mało. Jedynym minusem jest to że liczniki sa w milach ale kwestia przyzwyczajenia nooo i ta lampa :D mój plus jest taki ze nie musiałem nic ruszać w lampie :P

A i pamiętaj o kierownicy :P:D

Paweł, od siebie dałeś tylko tyle:

Dlatego nie spodziewaj się, że ktoś od razu odkryje przed Tobą całą swoją wiedzę.

Ja się nie chce wychylać ale to było dobre :D :D :rozpacz:

Angliki są spoko. Sam jeżdżę na angliku i sobie chwale. No wiadomo co do korozji to racja mam miejscami trochę rdzy ale bardzo mało. Jedynym minusem jest to że liczniki sa w milach ale kwestia przyzwyczajenia nooo i ta lampa :D mój plus jest taki ze nie musiałem nic ruszać w lampie :P

identycznie jak wyżej, licznik w km też jest lecz mniejszy :D ogólnie to jestem zadowolony, jak dla mnie ważne że to nie Chińczyk elo!

Chodzi o to, że ogólnie sprzęty z wysp mają liczniki w milach, lampy przystosowane do ruchu lewostronnego i są mniej lub bardziej skorodowane ze względu na klimat i użytkowanie motocykla często przez cały rok.

dlatego anglikow sie nie kupuje. za dnia moze nie widac roznicy ale wieczorem nie jest ciekawie

Ale czy sądzisz, że wszystkie angliki nie nadają się do zakupu ze względu na klimat tam panujący? Czy była tam jakaś specyficzna odmiana Banditów?

dlatego anglikow sie nie kupuje. za dnia moze nie widac roznicy ale wieczorem nie jest ciekawie

Motocykl według mnie bardzo ładny :). Jednak kolego trzeba sobie doliczyć wymianę przedniego reflektora gdyż w tej chwili np u nas WLKP nie zrobisz przeglądu. ( na allegro pare stówek :)

Jeśli chodzi o licznik w milach ( dla mnie wkurzająca sprawa)

Osobiście jeśli to handlarz nie kupiłbym (taką mam głupią zasadę )

Przemyśl sprawę aby nie dokładac do interesu pozdrawiam :)

Motocykl według mnie bardzo ładny :). Jednak kolego trzeba sobie doliczyć wymianę przedniego reflektora gdyż w tej chwili np u nas WLKP nie zrobisz przeglądu. ( na allegro pare stówek :)

Jeśli chodzi o licznik w milach ( dla mnie wkurzająca sprawa)

Osobiście jeśli to handlarz nie kupiłbym (taką mam głupią zasadę )

Przemyśl sprawę aby nie dokładac do interesu pozdrawiam :)

Jeśli chodzi o światła to nawet jak ma angielską to 1-2 piwkogodziny, suszarka, dobre pilniki i masz wersję europejską za FREE.

Co do handlarza to mam gdzieś od kogo kupuję, moto trzeba sprawdzić choćby sam papież sprzedawał

Sam mam angola i rzeczywiście ruda zagląda tu i tam, a licznik w milach to kwestia przyzwyczajenia.

Motorek wygląda spoko, ja bym przy oględzinach poprosił o demontaż tych owiewek z pieca.

Sorry, ale jak dla mnie argument totalnie z d..py. Ciekawe, ilu z nas jeżdząc tak naprawdę wskazaniem licznika się przejmuje? I czy musisz się w niego wpatrywać, żeby wiedzieć ile mniej więcej jedziesz?

Sorry, ale jak dla mnie argument totalnie z d..py. Ciekawe, ilu z nas jeżdząc tak naprawdę wskazaniem licznika się przejmuje? I czy musisz się w niego wpatrywać, żeby wiedzieć ile mniej więcej jedziesz?

Snowman komentował raczej lampę a nie licznik. Co do lampy na forum jest bardzo dobry opis co i jak się robi. Sam przerabiałem i badania techniczne mam za sobą. Licznik na upartego też można dostosować zmieniając tarcze. Ja tego nie robiłem i na razie nie widzę potrzeby. Chociaż białe mnie trochę kuszą.

Ja kiedyś kupiłem moto "Anglika" od handlarza. Był to motocykl w bardzo dobrym stanie i nie miałem mu nic do zarzucenia.

Potem kupiłem moto "Włocha" też od handlarza i moto było w perfekcyjnym stanie, poza oponami i napędem nic mu nie brakowało.

Natomiast kiedy kupiłem kolejny już motocykl, od motocyklisty to spotkało mnie kilka niemiłych niespodzianek.

Więc nie ma co patrzeć stereotypowo. A jak ktoś od razu skreśla moto bo jest z Anglii albo od handlarza to niech sobie kupi nowy motocykl z salonu.

Jak znam życie, najlepsi "znawcy", którzy się tutaj tak wypowiadają smarują łańcuch raz w sezonie, olej wymieniają razem ze świecami co 30kkm, przy czym filtr co drugą wymianę, a opony kupują używane.

Argument o ciężarkach zwalił mnie z nóg.

A motocykl wygląda ładnie. Ma jeszcze trochę gumy, wygląda, że komplet dokumentów też jest. Ta akcesoryjna owiewka wygląda średnio, ale to można zdjąć.

Na zdjęciach nie widać nic niepokojącego - przynajmniej na pierwszy rzut oka.

Cena OK, trzeba doliczyć kilka 100-wek na rejestrację.

Jak w miarę blisko, to warto go zobaczyć.

Edytowane przez KG B12

Snowman komentował raczej lampę a nie licznik. Co do lampy na forum jest bardzo dobry opis co i jak się robi. Sam przerabiałem i badania techniczne mam za sobą. Licznik na upartego też można dostosować zmieniając tarcze. Ja tego nie robiłem i na razie nie widzę potrzeby. Chociaż białe mnie trochę kuszą.

A to sorry Snowman, nie doczytałem o lampie :)

Tak jak KG B12 pisze, nie ma reguły, trzeba być tylko sceptycznym na ogłoszenia "okazja, stan igła"

Kupuj nie zastanawiaj się :D będziesz zadowolony :P Maszynka naprawdę fajna :D

rzeczywiście najlepiej podjechać i zobaczyć. Dzięki za opinie

• 3 weeks later...