Skocz do zawartości

Angel Eyes / Ringi

Gość smelka
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Pozazdrościłem beemką, i postanowiłem zrobić u siebie też takie światła. Wrzuciłem zdjęcie do galerii i była prośba o zrobienie tutka, to wrzucę pare zdjęć z etapów budowy.

Potrzebne rzeczy to:

1.Pręt z plexy czy tam plexi, ja użyłem o średnicy 8mm ale to już można dowolnie dobierać. Na moje oko najlepszy byłby 7mm ale nie dostałem takiego.

2. Diody 5mm, 12V, jak najmocniejsze

3. coś czym będziemy mogli ponacinać czyli szlifierka z cieniutką tarczą lub brzeszczot

4. folia aluminiowa, jakieś taśmy itp

czynności nie będe jakoś szczególnie opisywać tylko wrzucę filmik (nie mojego autorstwa) na którym jest wszystko pokazane

http://www.youtube.com/watch?v=0JSMQk61xQ8

średnica wewnętrzna to o ile dobrze pamiętam wyszło mi chyba 6,7cm ale mogę się mylić.

jakiś dziwny kolor wyszedł na zdjęciach, normalnie świecą na biało tak jak na tym zdjęciu co jest ciemno i tylko ringi widać.

post-5227-0-05420500-1361111264_thumb.jpg

post-5227-0-00742300-1361111265_thumb.jpg

post-5227-0-99337300-1361111265_thumb.jpg

post-5227-0-97128600-1361111266_thumb.jpg

post-5227-0-86422800-1361111267_thumb.jpg

tak wygląda sam ring,

post-5227-0-49195600-1361111252_thumb.jpg

zamocowany jest za pomocą taśmy piankowej dwustronnej

a tu efekt końcowy w różnym świetle:

post-5227-0-33720700-1361111255_thumb.jpg

post-5227-0-25289600-1361111256_thumb.jpg

post-5227-0-10089800-1361111263_thumb.jpg

mam nadzieję że pomogłem i komuś się przyda,

Smelka

• Upvote 3

Fajna wrzutka, przyda się. Ciekawe jak będzie wyglądać na moto?

plus za checi robote i efekty prac ale jak dla mnie ta lampa sama w sobie fajna jest a wsadzanie wszedzie ringow robienie ze wszystkich lamp bmw a zwlaszcza w motocyklach osobiscie dla mnie i podkreslam ze to tylko moje posobiste odczucia to zwyczajnie mnie traca odpustem nie wiem nie podoba mi sie nic a nic ale kwestia gustu liczy sie chec modzenia

Dla mnie fajna sprawa takie światełko. Godne uwagi

Mam pytanko małe, czy ktoś orientuje się czy można przerobić światła tak, żeby dorobić włącznik? Chce do jazdy w dzień używać tylko ringów, a nie świateł mijania. Czy dorobienie zwykłego włącznika przy bezpieczniku od świateł, czy nawet przy przewodzie który bezpośrednio idzie do żarówki zda egzamin? Chodzi też o taką kwestię, że przy wyłączonych światłach regulator dostaje po dupie. Wiem że honda słynie z tego że w każdym egzemplarzu musi się spalić regulator który markowy hondy kosztuje 700zł:D mozna kupić oczywiście zaminnik. Czy w naszych Bandziorkach też się tak może dziać? Wiem że był temat o wzbudzeniu alternatora itp, chodzi mi o to, że gdy światła są wyłączone to regulator doładowuje akumulator a potem zaczyna się grzać, co może doprowadzić do spalenia (prad nie leci na światła). Robił już ktoś takie coś?

idiotyczny pomysl z jazda na ringach w dzien-czlowieku tutaj chodzi o bezpieczenstwo a nie o lans !! myslisz ze dlaczego niektorzy jezdza jednoczesnie na swiatlach drogowych i mijania ?? jak czytam takie glupie pomysly to mnie cycki bola.

czyli uważasz ze używanie listw ledowych to idiotyczny pomysł tak? Nie chodzi mi o lans, chce uzyskać dokładnie to samo co poprzez montaż świateł do jazdy dziennej, po co sie tak spinasz

listwy ledowe w samochodach sa ok ale jadac autem jak cie ktos nie zauwazy to ci zarysuje lakier lub wgniecie blache a jak nie zauwazy ciebie jadacego motocyklem z takim ciulstwem to bedziesz mial szczescie jak skonczy sie na polamanych kościach. ot taka roznica miedzy tym jaka funkcje pelnia swiatla w samochodzie w dzien a jaka w motocyklu.

Robiłem takie same ringi jeszcze do swojej Yamahy TZR i powiem tak.. jeśli nie ma się jakiś na prawdę mocnych LED'ow - np CREE - to w rzeczywistości wychodzi kicha.. Na zdjęciach wszystko pięknie świeci bo czułość aparatu sprawia że wydaje się że są one mocno rozświetlone ale ludzkiego oka nie da się oszukać. Jak ktoś wierzy że na zwykłych diodach z elektronicznego sklepu - gdzie sprzedawca rzecz jasna powie że są to najmocniejsze - uzyska efekt taki jak w BMW to niech się od razu "wyleczy" z tego.

Rozumiem, że ktoś sobie zrobi endżelsaje jako postojówki, ale do jazdy?!!

Bandziory nie mają za dobrych świateł (przynajmniej taka krąży opinia), więc osobiście preferuję jazdę na długich cały czas.

Tymczasem takie diodki do jazdy to samobójstwo....

Rozumiem, że ktoś sobie zrobi endżelsaje jako postojówki, ale do jazdy?!!

Bandziory nie mają za dobrych świateł (przynajmniej taka krąży opinia), więc osobiście preferuję jazdę na długich cały czas.

Tymczasem takie diodki do jazdy to samobójstwo....

Na długich hmmmm.... raczej nie chciałbym jeździć przed tobą w takim wypadku w nocy, i życzę dużo cierpliwości kierowcą którzy będą przed tobą jechali .....

A jeśli chodzi o Ringi to SUPER wyglądają :)

Edytowane przez Duniu

Duniu,

Długie w moto nie oślepiają tak jak długie w auto, Tym bardziej, że zwykle jedziesz za puszką chwilę, a potem ją wyprzedzasz.

Wolę żeby kierowca puszki widział mnie wcześniej niż później. Poza tym, bardziej mi chodziło o jazdę w dzień. Po prostu jesteś lepiej (czasem w ogóle!) widoczny i w zestawieniu Twojego bezpieczeństwa z małym dyskomfortem kierowcy puszki, długie wygrywają.

Wydaje mi się że smelka zrobił je jako "dodatkowy element dekoracyjny" aniżeli aby traktować je jako światła do jazdy dziennej ;)

Wydaje mi się że smelka zrobił je jako "dodatkowy element dekoracyjny" aniżeli aby traktować je jako światła do jazdy dziennej ;)

Popatrz kilka postów więcej, wyraźnie napisał że chce ich używać do jazdy dziennej.

Zarówno jazdę na ringach jak i na długich (była już tu ostra dyskusja na ich temat) uważam za niezbyt dobry pomysł.

KG B12 tylko ze taka jazda jest niezgodna z przepisami i wiaze sie to z mandatem

Wow, ale się boję :o: Mogą mi powąchać rurę.

przekraczanie prędkości, za głośne wydechy,wyprzedzanei na ciagłej, jazda bez prawka, ksenony itp, też grożą mandatem, i mimo to świadomość straty kasy nie zniechęca do nieprzestrzegania prawa

Edytowane przez baldhead

zoozka, pomysł dla mnie tak nieprawdopodobny że aż na to nawet nie wpadłem :P

Dodam coś od siebie :) oto moje ringi w moto :)

fb13aa155d417984gen.jpg

3d3f58734161f25agen.jpg

95dad0c60b579963.jpg

Co mogę napisać w dzień tak jak koledzy pisali nie widoczne są, w nocy można tym poszpanować ale większej roli nie spełniają ;). Światło pociągnięte z postojowych, i na przełącznik :) Ale praktycznie nie używam i z czasem trzeba będzie je usunąć bo nie zostały zamontowane tak jak ja chciałem, a z bliska nie wyglądają za bogato.

faktycznie troche odstają od soczewki, dodam że ja miałem takie w e46 po poprzednim właścicielu i też wywaliłem.

Tak jak pisałem, bez LEDów porządnej mocy efekt jest o kant d*py rozbić ;)

slodki

wlasnie dlatego zrobilem sam. moglem sobie srednice dowolnie dobrać. moje tez najlepiej w dzien nie swiecą ale w nocy efekt jest fajny. teraz mysle nad tym jak zrobic zeby swiecily mocniej:-)