Skocz do zawartości

Brak Wskaźnika Paliwa - Czyli 100 Pytań Do...

Gość slodki
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam bandita 600s z 02 roku który nie posiada wskaźnika paliwa, po prostu nie ma tego pola tam i tu moje pytanie, czy wszystkie bandity z tego roku jeszcze go nie miały czy może jest możliwość że mam zegary z innego co myślicie?? I 2gie pytanie jeżeli chciałbym sobie taki bajer załatwić to co muszę zrobić?? Wiem że jakiś czujnik w baku no ale co z zegarami muszę wszystko wymienić czy jakaś pojedyncza część?? Bardzo proszę o jakieś rady. Ps szukałem tematu o tym ale nie znalazłem jeżeli już był taki to bardzo przepraszam.

Temat był.

Poziom paliwa a 'małym' był dopiero od 2003.

Żeby był pomiar należy założyć pływak lub wymienić bak na taki z czujnikiem. Zegary też by trzeba wymienić albo założyć dodatkowy wskaźnik.

Ho ho. Ja mam 2002 i mam oryginalnie wyświetlacz :driving_moto:

Temat był.

Żeby był pomiar należy założyć pływak lub wymienić bak na taki z czujnikiem. Zegary też by trzeba wymienić albo założyć dodatkowy wskaźnik.

a to ci psikus. Ja mam 2002 i wskaźnik śmiga aż miło.

Zrób zdjęcie zegarów i wklej grafikę np. na imageshack.us.

Na co ci wskaznik paliwa? Przed wyjazdem w trase zagladasz do zbiornika i lejesz do pelna. Od wykrycia poziomu niskiego masz kranik rezerwy. Poza tym co 100-200 km robi sie przerwe a wtedy mozna zatankowac. Na taki dystans na 100% wystarczy ci paliwa w 600'tce. Jeszcze nie widzialem bandita 600 palacego >10 litrow /100km.

Jesli masz takiego to proponuje jedna z opcji:

- oddac na zlom

- wymienic silnik

- załatać dziure w zbiorniku paliwa.

a to ci psikus. Ja mam 2002 i wskaźnik śmiga aż miło.

no dobra to od 2002 pewnie były a kolega ma 01 :P

Ja miałem grudzień 2001 i miałem :P

Tylko ten wskaźnik to raczej sugestia... Ja zawsze po 200-250 km lałem pod korek, bo czasami zanim zapaliła mi się rezerwa kończyło mi się paliwo w czasie jazdy i musiałem przełączać na rezerwę...

wskaznik byl w b6 od 2001 roku. rocznik 2000 mimo ze wygladal tak samo jednak zegary byly jeszcze bez wskaznika poziomu paliwa.

Czasem moze byc mylace ze w dowodzie jest 2001 a jednak wskaznikow nie ma , bo to moto z roku produkcjii 2000 - tak jak moj na przyklad :)

tazke slodziaku w twoim przypadku celuje w wymieniane zegarki albo stal dwa lata nie zarejestrowany z linii produkcyjne ( w co watpie)

To wychodzi na to że bity?? I ktoś wymienił mu zegray?? O mamo!!! pewnie nr vin by mi dużo powiedział ale niestety na necie chcą kasę za podanie informacji... Sam nie wiem co to teraz z tym zrobić miał być 2002 w dowodzie jest 2002 tylko nie wiadomo tak jak pisaliście czy to aby czasem nie rocznik 2000...

Nie chcę polemizować z JR ale mi się wydawało, że model 2002 dopiero miał czujnik, 2001 jeszcze nie- może masz odwrotnie jak ja i masz 2002 ale modelowo 2001 tak to bywa z granicznymi modelami. Gdzieś na forum chyba był temat o czytaniu Vinu

Nie chcę polemizować z JR ale mi się wydawało, że model 2002 dopiero miał czujnik, 2001 jeszcze nie- może masz odwrotnie jak ja i masz 2002 ale modelowo 2001 tak to bywa z granicznymi modelami. Gdzieś na forum chyba był temat o czytaniu Vinu

Wg serwisówki wskaźnik paliwa pojawił się w modelu K2 więc teoretycznie powinieneś go mieć, ale tak jak Magpie pisze możesz mieć graniczny model lub w dowód została wbita data pierwszej rejestracji.

Edytowane przez zoozka

vin pokazuje 2002 oczywiście nie jestem pewien czy to dobrze czytam mógłbym komuś podesłać mój nr vi tak by ona to ostatecznie zweryfikowała??

ja swego czasu z Cielakiem ktory mial wlasnie 2001 i modelowo i produkcyjnie rozmawialem i tak wlasnie doszlismy do wniosku ze 2001 dopiero mialy i czujniki i wyswietlacz. ale tak jak mowisz tak to jest z granicznymi modelami.

a slodki - ja na zegary bym duzej uwagi nie zwracal - zgadza sie mogl byc dzwon a mogla byc po prostu zwykla gleba zegary ida na pierwszy goien zaraz po kierunkach . ;) chociaz tutaj to S to troche wiece joboty musial byc wlaozone . daj znac co tam znajdzisz w VINIE

EDIT: Ale chyba Sroka ma racje co do tego czujnika:

1995: Suzuki GSF600 Bandit launched.

1997: Suzuki GSF600 Bandit now with centrestand and grabrail as standard.

1999: Suzuki GSF600 Bandit now with forks with adjustable rebound damping.

2000: Suzuki GSF600 Bandit updated model with new frame, longer wheelbase, new bodywork, lower seat height.

2002: Suzuki GSF600 Bandit now with fuel gauge as standard.

2004: Suzuki GSF600 Bandit now with catalytic converter.

2005: Suzuki GSF600 Bandit discontinued (replaced by 650cc version, see seperate review).

Ja też w 2002 mam wskaźnik. Co więcej, jego działanie oceniam na całkiem poprawne, kolejne kreski gasną w miarę liniowo w stosunku do przebytych kilometrów. Kranik rezerwy muszę przełączyć, gdy wyświetlacz już wskazuje rezerwę, tak więc działa to bez zarzutu.

Ja mam rowniez VIN A8111 i wyzszy niz u slodkiego. Nie mam wskaznika. Podobno 2001.

• 1 year later...

Witam!

Jestem szczęśliwym posiadaczem bandita 600 rocznik 1995 juz od roku, i tak sobie myślę że fajnie by było mieć w nim wskaźnik paliwa.

mógłby ktoś podpowiedzieć jak to można zrobić? i czy dużo jest z tym zabawy. z góry dzięki za pomoc :usmiech:

Bak od b12 z czujnikem paliwa, zegar od b12  pokazujacy stan paliwa i trzeba by było dorobić instalację pod to

Lepsze by były zegary od b6 k4.

W b12 są inaczej wyskalowane tarcze obroromierza i prędkościomierza.