Skocz do zawartości

Ciuchy Motocyklowe - Kto Zna Taką Firmę?

cleaner
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Odnośnie tekstylii od Prospeed zauważyłem, że MODEL 32134 jest wręcz identyczny z moim BF Desert (za która swego czasu w Motorlandzie na Żegiestowskiej krzyczeli sobie 800zl hahaha wyśmiałem ich).

Do rzeczy; mój BF to 3 warstwy (zewn + membrana + podpinka), warstwa zewnetrzna przemaka przy wiekszym deszczu, o ile mamy wpiętą membrane nie ma problemu.

Komplet 3 warstw skutecznie chroni przed temperaturami rzędu 10stC (zwykła bluza + koszulka pod spodem + 3 warstwy dają rade z okolicami 5stC).

Jazda latem (tylko warstwa zewn.) jest zupełnie konfortowa - bez mega pocenia się jak w skórze przy powolnej jeździe, ale trzeba odpowiednio pootwierać wywietrzniki.

Ze względu na długi krój/fason niechciany wiaterek nie dokucza. Myśle, że krój i możliwości dopasowania do sylwetki docenią 'kurduple' (kurtka dopasuje do mnie jak i do dziewczyny). Spora liczba kieszeni cieszy, zwłaszcza że można coś w nich zmieścić. Ochraniacz na plecach? znalazł sie chyba dla zasady. Tkanina lekko straciła na sztywności po 1,5 sezonu. Gumki i ściągacze nie wyciągnęły się, rzepy trzymają tak jak trzymały.

Mam też spodnie z tej serii, w zasadzie równie fajne jak kurtka, tyle że czasem latem grzeją sie 'jajka' - nieskuteczne wywietrzniki. Nie czuje różnicy gdy zapne zamek łączący spodnie z kurtką. Nie pisze o nogawkach bo wziąłem za mały rozmiar... Brakuje mi bocznych ochraniaczy na biodrach. Dupa nie ślizga się na standardowym fotelu K5.

pozdr

Edytowane przez Amenofis3

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Tomek

5

• cleaner

6

• Daniel

7

oni sami przyznaja, ze zgapiaja wzory z tego "co dobre"

pozdro

oni sami przyznaja, ze zgapiaja wzory z tego "co dobre"

pozdro

Prospeed zajmuje sie produkcją?

nie jest latwiej tak jak wielu innych zamówić produkt z własnym logo/naszywką? Tomek, jak to jest z Prospeed, mają wlasna produkcje? 

Edytowane przez Amenofis3

Hahahah - oni mają te kurtki jakieś pompowane? :lol:

model32134m.JPG

albo to :D

model3215m.JPG

Trochę a'la ludzik MICHELIN

PS. Tu jeszcze wersja przygotowana przeze mnie, którą mogliby dodać do kolekcji

model3215mb.jpg

raczej wersja Pudzian ;p

• 8 months later...

mam kurtkę tej firmy i sobie bardzo chwale jedynie co się dzieje to przy zamkach ekspresowych guma cię wykrusza

Ja kupiłem kurtkę, spodnie i rękawiczki z 4-bikera i jestem zadowolony. Jednak nie mam porównania z innymi markami, to moje pierwsze ciuchy motocyklowe. Jednak polecam sklep, warto pojechać poprzymierzać. A do Kalisza masz blisko.

Witam

Mam komplet Ghost od zeszłej wiosny. To moje pierwsze ciuchy na motóra, więc też nie mam porównania do innych. Wiadomo, lato na postoju gorąco. W trasie spoko, nie wieje. W lato powrót z gór, w deszczu jakieś 200km ciuchy nie przemokły. Ogólnie chyba zadowalająca jakość w stosunku do ceny.

Kuzyn śmiga w tym samym komplecie, z tym że na Hondzie CB750 i też mu pasują.

"Lepiej mieć siostrę k**wę, niż brata na Hondzie" :lol:

Gdzieś to usłyszałem i mi się spodobało :)

Edytowane przez budyn

Pamiętajcie przy zakupach powoływać się na mnie - będą rabaty :D

ja mam desperado oraz 4-rider white i...

nie polecam

kombiak mial byc "oddychający" a jest zagumowany od środka na amen - efekt - jeździsz jak w lateksie i plywasz we wlasnym sosie - fakt nie przewiewa, nie przemaka i... niestety nie oddycha

gdybym miał mozliwośc podjąć decyzję raz jeszcze to unikałbym 4-biker'a,

z tanszych kupiłbym np skórzana dwu-częściówkę probiker PRX4

(http://www.moto-akcesoria.pl/kombinezon-probiker-prx-4-skorzany--dwuczesciowy,p,22808)

na allegro dostępny w cenie niewiele droższej od szmat 4-biker'a - a skóra to skóra

http://allegro.pl/komibezon-prx-4-skora-50-najtaniej-w-polsce-i1422654282.html

albo cokolwiek innego...

-subiektywna opinia oparta na wlasnym doświadczeniu

• 2 years later...

Witam,

jest marka SECA - sporo buciorow, odziezy itd

To jest polski producent? To jest chinskie?

nie ma informacji na ich stronie kim oni na prawde sa...

Jaka jakosc ich produktow?

Z gory dzieki za pomoc...

Ceny atrakcyjne, ciekawe jak z jakością.

Asortyment nawet duży.

Jeśli to Polska firma i szyją w Polsce to może sobie na następny sezon sprawię skórkę :D

Kumpel w ciuchach tej firmy jeździ ( tekstyl ), miałem okazję "podotykać" i powiem szczerze że pierwsze wrażenie - dobre. Kolega sobie chwali i przelatał już w nich zeszły sezon :)

Dziewczynie kupiłem kurtkę tej firmy i jest bardzo zadowolona ale też nie ma co dużo mówić bo dopiero jeden sezon przejeżdżony :P

A i ceny są atrakcyjne nie ukrywajmy

Edytowane przez Misza173

Polska firma z Poznania.Produkt z Pakistanu był na początku(2 sezony temu),czy teraz nadal nie wiem.

Firma polska, obecnie produkują ją w Chinach. Jeżdżę w kombi (tekstylia) sezon i jest ok, nic szczególnego się nie dzieje, jedyne co to puścił mi delikatnie szew przy zamku kieszeni przy spodniach. W zeszłym sezonie miałem buty Seca Razor. Niestety rozerwała mi się w nich wyściółka na pięcie. Może za sprawą tego, że mam wysoki przegub i musiałem się z nimi mocować za każdym razem przy zakładaniu i ściąganiu. Dałem je do reklamacji i uznali, że nie są do naprawy i mam wybrać sobie inne. Więc w ubiegłą sobotę pojechałem i wybrałem model DRACO. Zobaczymy jak będą się spisywać :) Ogólnie myślę, że za tą cenę jakość nie jest najgorsza:)

Edytowane przez MARCIN 650S

Mam kurtkę 3 warstwowa, spoko wykonanie dobra cena - rewelacja

Edytowane przez malutki1939

bo pakole są tańsi od chinoli

Na butach tegorocznych jest CHINA :D Sprawdziłem jeszcze metki od kombi to rzeczywiście jest Pakistan :D

Edytowane przez MARCIN 650S

held tez robi w pakistanie... nie wiem dlaczego, co tam, krawce lepsze sa?

znalazlem jeansy marki:

seca

rebelhorn

mottowear

wiem, wiem nie jest to alpinestar...

ktore z nich maja najlepsza jakosc...

Te które na tobie lepiej leżą....

Firmy szyją w Pakistanie,Turcji etc bo tam materiał jest tańszy.A skoro jest tani i jest go dużo to i krawców jest sporo więc taniej....