Skocz do zawartości

Rymul - Szukam Motocykla - Proszę O Pomoc W Ocenie

Gość Rymul
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

http://otomoto.pl/ka...0-M3560549.html

http://imageshack.us.../dsc04050l.jpg/

Właścicielem jest kobieta

Opis w rozmowie:

Witam, przesyłam obiecane zdjęcia

Opony są z 2011 roku, tylne klocki są nowe, z przodu mniej, ale na sezon spokojnie wystarczą. Przy plastikach brakuje dwóch śrub (widać na zdjęciach)

Cena taka ponieważ zakupiłam go we wrześniu zeszłego roku , mam kwitek z wymiany napędu (sierpień 2012) podobnie z akumulatorem

Sprowadzony w 2010 rokuu z Włoch i tu jestem jego 3 właścicielem. Pali na wszystkie cylindry ale trzeba je wyregulować. Lotke z tyłu trzeba zamotować ale nie mam pojęcia jak. Podnóżki sciągnięte są w garażu.

Ostatni raz jeździłam 1 stycznia tego roku w sumie zrobiłam nim 500 km.

W dalszej rozmowie: O szlifie nic mi nie wiadomo , wiem tylko że często jezdził bez osłon więc myślałam że poprzedni właściciel po przez odkręcanie i przykręcanie spowodował stan taki plastików. Niby że jak się scigał z banditem to wtedy odkręcał, kupiony w Katowicach , narzeczony jest mechanikiem więc też miej więcej się orientował. W krakowie oglądał go znajomy mechanik od motocykli, jezdził na nim i też nie wykrył nic poza regulacja gaźników i wymianą łożyska głowki ramy , miałam wyminiać teraz ale podobno z tym tragedi nie ma i da się jezdzić jeszcze sezon

Jak myślicie laska w konia leci ??

Edytowane przez Rymul
Połączenie tematów.

... rozwarzę ...

... Jestem tegorocznym maturzystą...

No to jeszcze sporo pracy przed Tobą :p:

Powodzenia życzę i na maturze, i w znalezieniu wymarzonego motocykla.

Dawid, musisz mieć świadomość, że Bandit 400 to najbardziej wyeksploatowany model z całej gamy GSF-ów. Najczęściej służy jako szczur doświadczalny dla tych, którzy wstępują w świat motocyklowy. To jest taki motocykl bezinwestycyjny, to znaczy, że żaden właściciel w niego nie inwestował - bo to przecież przejściówka.

Jeśli gość śmiga na jedenastoletnich oponach, jeśli mówi tylko - lać i jechać, to miej pewność, że przy tym motocyklu się za dużo (albo wcale) nie napracował.

Podstawa to oględziny z doświadczonym mechanikiem, bo na wygląd - to wygląda na kompletny (w sensie wyposażenia do jazdy), ale wizualnie do super okazji nie należy.

Wszystko zależy od stanu technicznego - ale cenę można zbić, trzeba tylko mieć dokładniejsze zdjęcia i poprosić tych, którzy mają/mieli ten model o wyszukanie wszelkich mankamentów, dzięki którym można powalczyć o niższą cenę.

Spróbuj napisać do gościa, albo zadzwonić, że jesteś zainteresowany, niech Ci prześle dokładne zdjęcia motocykla, napęd, dekle, bak, kanapa, zegary itp.

Tą czerwoną piżamę na klauna to niech sobie odpuści :D

PS: szukaj czegoś, co jest blisko Ciebie. Przejrzyj dział Sprzedam.

Zerknij też na temat: http://polishbanditc...__fromsearch__1

Wszystko zależy od stanu technicznego - ale cenę można zbić, trzeba tylko mieć dokładniejsze zdjęcia i poprosić tych, którzy mają/mieli ten model o wyszukanie wszelkich mankamentów, dzięki którym można powalczyć o niższą cenę.

Spróbuj napisać do gościa, albo zadzwonić, że jesteś zainteresowany, niech Ci prześle dokładne zdjęcia motocykla, napęd, dekle, bak, kanapa, zegary itp.

Tą czerwoną piżamę na klauna to niech sobie odpuści :D

PS: szukaj czegoś, co jest blisko Ciebie. Przejrzyj dział Sprzedam.

Zerknij też na temat: http://polishbanditc...__fromsearch__1

Akurat do tej 1 oferty mam najbliżej, około 78km:( Dlatego ją najbardziej rozważam.. Do 2 oferty 523km :c Ten kombinezon to porażka .. Jak mi prześle zdj to wystawie je tutaj:)

Przede wszystkim pomyśl o tym, że jak kupisz moto, to jedna trzecia wartości w tym przypadku pójdzie na podstawowe sprawy.

Sam dopiero kupiłem moto i zdawałem sobie sprawę z wydatków, a jak teraz są namacalne to powiem Ci, że to boli i dobrze, że nie kupiłem droższego motocykla. :)

No i przemyśl, czy chcesz 400, czy może już 600. :) Bo jak masz zamiar inwestować w 400 a sprzedać ją na następny sezon, to wyrzucasz pieniądze w błoto. :)

I nie napalaj się, bo widzę, że jesteś dużo bardziej napalony niż ja wcześniej.

Przede wszystkim pomyśl o tym, że jak kupisz moto, to jedna trzecia wartości w tym przypadku pójdzie na podstawowe sprawy.

Sam dopiero kupiłem moto i zdawałem sobie sprawę z wydatków, a jak teraz są namacalne to powiem Ci, że to boli i dobrze, że nie kupiłem droższego motocykla. :)

No i przemyśl, czy chcesz 400, czy może już 600. :) Bo jak masz zamiar inwestować w 400 a sprzedać ją na następny sezon, to wyrzucasz pieniądze w błoto. :)

I nie napalaj się, bo widzę, że jesteś dużo bardziej napalony niż ja wcześniej.

Napalam owszem: ) jeśli chodzi o rozwage przed kupnem to wiem jak jest.. rok temu brat kupil za 13tys horneta co sie okazalo był robiony z 2:) Gadałem z kolesiem ma mi przesłć zdj:) Ale wiem napewno ze synchro musze zrobic bo rok temu robił chodź mało jezdził i opony wymienić koszt 800zl boje sie o amorek i ostatecznie silnik :) Więc czekam na zdj.. Co do 600 owszem chciałbym alee Moi starsi sie boją że mi odbije^^ Nawet R6 chciałem kupić alee jeednak b4:)

R6 to w ogóle kosmos w utrzymaniu. Zastanów się, czy Ty sobie wybierasz motocykl, czy rodzice Ci go wybierają.

R6 to w ogóle kosmos w utrzymaniu. Zastanów się, czy Ty sobie wybierasz motocykl, czy rodzice Ci go wybierają.

Od 2 lat myślalem nad b4 noo R6 lajtowa ale CBR wybacza więcej:) Niestety jestem zmuszony kupić b4 ale tez mi podoba się , potem Hornet pod koniec wakacji:) Ze względu na fundusze musze tez kupić b4:) Więc pozostaje mi poj 400;c

Od 2 lat myślalem nad b4 noo R6 lajtowa ale CBR wybacza więcej:) Niestety jestem zmuszony kupić b4 ale tez mi podoba się , potem Hornet pod koniec wakacji:) Ze względu na fundusze musze tez kupić b4:) Więc pozostaje mi poj 400;c

Czyli kupujesz motocykl na pół roku i chcesz w niego władować 1500 złotych?

Ochłoń i przemyśl. Chyba, że stać się na takie coś, to spoko. :)

Edytowane przez Dario

Czyli kupujesz motocykl na pół roku i chcesz w niego władować 1500 złotych?

Ochłoń i przemyśl. Chyba, że stać się na takie coś, to spoko. :)

Wiem glupota.. może na sezon ale to max.. Narazie czekam na zdj :)

http://otomoto.pl/kawasaki-zxr-zxr-400-M3546162.html

Jako że nie mogę napisać w "ocena innych motocykli" Proszę o opinie tego motorka, miał ktoś styczność? Nadal nie dostałem info w sprawie b4:(

A więc tak Przebieg 40 tyś km

Napęd do polowy sezonu opona do wymiany tył

zakupiony na jesieni

1 właściciel kobieta

2 jego kolega on jest 3 właścicielem

Kolega miał szlifa on tez widać na zdj, co sądzicie o tym?

Napęd to juz tutaj koniec praktycznie jest !!!

Poza tym zobacz cene napęd, opona i dolicz co bys chciał w tym motocyklu zmienić :) 2tys. braknie pewnie :P.

Przebieg hmm 40tys to wygląda na 140 :D każdy liczniki kręci.

Uważaj aby oczy nie kupowały z uwagi na ciepłe dni :)

Czemu nie kupisz taniej 500tki z ktora nie bedziesz mial problemu ze sprzedaza jak CI sie znudzi po sezonie?

Ta kawa to padaka. Cala malowana. Naped sie skonczyl. Poza tym jesli nawet kupisz ja ze 4tys zl, za chwile wladujesz kolejne hajsy na naped, uklad hamulcowy, plyny, zawias (sam raczej nie zrobisz ich) i diabli wiedza co CI jeszcze wyjdzie po drodze. W ogloszeniu jest napisane o dobrym stanie wizualnym, o mechanicznym ni slowa.

Odpusc sobie, kup 500, pojezdzij sezon, sprzedaj bezproblemowo i kupuj B6.

Edytowane przez krynio

Czemu nie kupisz taniej 500tki z ktora nie bedziesz mial problemu ze sprzedaza jak CI sie znudzi po sezonie?

Ta kawa to padaka. Cala malowana. Naped sie skonczyl. Poza tym jesli nawet kupisz ja ze 4tys zl, za chwile wladujesz kolejne hajsy na naped, uklad hamulcowy, plyny, zawias (sam raczej nie zrobisz ich) i diabli wiedza co CI jeszcze wyjdzie po drodze. W ogloszeniu jest napisane o dobrym stanie wizualnym, o mechanicznym ni slowa.

Odpusc sobie, kup 500, pojezdzij sezon, sprzedaj bezproblemowo i kupuj B6.

http://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/motorrad/kawasaki-zxr-400-55878071/?adId=55878071&

http://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/motorrad/kawasaki-zxr400-55388656/?adId=55388656&

http://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/motorrad/kawasaki-zxr-400-l9-54652047/?adId=54652047&

500 odpada albo b400 albo kawa. W Austrii dużo zadbanych jest:) I pewnych..

Ale dużo droższych ze względu na podatki ekologiczne i koszty serwisów. Zaraz zobaczę, co tam wystawiłeś. Ceny typowo austriackie - czyli kosmiczne. Ale ta klasa jest oblegana przez początkujących i młodych, którzy nie mają pełnego prawa jazdy.

Za te pieniądze możesz mieć Bandita 600 - przemyśl.

1. http://www.willhaben...?adId=55878071

Pisze, że sprzęt jest bezwypadkowy, bez przewrotek, w perfekcyjnym stanie. Jest możliwość zarejestrowania na motocykl tzw. lekki, czyli do klasy A2 (a poza tym jest otwarty na 65-70KM). Nowe opony od zeszłego sezonu, cena może być jako podstawa do negocjacji. Olej i filtr zmieniony przy 26000km.

Najkrócej jeżdżony - EZ 2001.

2. http://www.willhaben...?adId=55388656

Motocykl jest otwarty na 65 KM, pomimo, że ma wpisane 32 w papierach. Optycznie kilka mankamentów, teraz mały bzdet: końcowy tłumik Yoshimura (o wartości 800 Euro :P jest w cenie, ale oryginał też można mieć). Dobra bajka dla świeżaka. Motocykl nie ma ważnych badań technicznych.

3. http://www.willhaben...?adId=54652047

Gość przesiada się na 600. tylna opona na 85%, gebrauchter Zustand - czyli w normalne ślady użytkowania.

PS: Osobiście - nie pakowałbym się w motocykl "egzotyczny", rzadki na naszym rynku, ponieważ będzie problem z dostępnością części zamiennych.

Poszukałbym raczej Suzuki GS 500 w dobrym stanie, będzie taniej.

Mój tata pracuje w At dlatego to dodałem wiem jak u nich z cenami:) ja mam prawko kat A:) Hmm sądzę że może tata negocjowałby cenę do 1 tys euro. Więc nie wiem heh sport to sport dużo kasy trzeba.. I dlatego jak nie wypali b4 to Kawa. Gs 500 odpada.. nie na mój styl jazdy silniik:(

Ta ostatnia oferta ciekawa.. a części dużo jest w at i na ebay dlatego piszę o tym

Edytowane przez Krzysztof
Usunięcie niepotrzebnego cytatu.

Nie musisz cytować całego mojego postu, bo każdy widzi, co przed chwilą napisałem.

tak z ciekawości gs odpada bo to 500 i rodzice się"przyczepią"? Pytam bo bandzior jest mocniejszy od pojemnościowo większego gs-a :) O kawie mam nadzieje że mówisz o tej 400 a nie R6 bo ta R6 to wybacz ale to rakietaa nie motocykl.

Edytowane przez korytarz4

Jak tyle jezdziles ile piszesz to nie lepiej B6? Nie sa drogie, latwo sprzedac, jest ok. A potem za 2-3 sezony R6? To byloby nawet logiczne.

Wysyłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk 2

Krzysztof sory:) Napisałem czemu gs odpada:) R6 w niedalekiej przyszłości. Nie ma sensu spamować b6 nie dam rady kupić:( albo b4 albo kawa zxr4. Dzięki za rady :)

R6 na 1 moto się nie nadaje bardziej Cbr 600 i każdy to powie:)

Krzysztof sory:) Napisałem czemu gs odpada:) R6 w niedalekiej przyszłości. Nie ma sensu spamować b6 nie dam rady kupić :( albo b4 albo kawa zxr4. Dzięki za rady :)

R6 na 1 moto się nie nadaje bardziej Cbr 600 i każdy to powie:)

rodzice Ci teraz nie każą kupić bandita 600, a za niedługo pozwolą Ci kupić osiem razy mocniejszą R6? No to ładnie.

Psychologia wyższa : ) Też tego nie rozumiem ale mają zasadę żeby stopniowo dobierać poj: ) A to że b400 też się da zabić to już mniejsza^^ Zazdroszczę wam sprzęta gotowego na sezon:(

http://otomoto.pl/su...0-M3551654.html

Kolejna oferta na allegro:) sportowy wydech ale brak 2 tarcz, kierunków, dość obtarte dekle i trzeba rejestrować stan całkiem spoko. Co sądzicie o tym?

Brak kierunkowskazów i poocierane dekle to nie tylko wady tego motocykla:)

-Brak ciężarków kierownicy

-lusterek brak

-koniec napęd

-Ładnie pomalowany

Załamie ciebie troszeczkę ale moją oceną stwierdzam że motocykl miał mniejszą lub WIĘKSZĄ Przygodę, cena okazyjna 3300 ale dolicz sobie koszty tych pozycji co tobie napisałem. Dodatkowo dodam że jeśli ktoś sprowadza motocykl na handel i sprzedaje go w takich śmiesznych pieniądzach to zupełnie podejrzane ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.