Skocz do zawartości

Pimp My Bike! (Suzuki Gsf V400)

Gość conny
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dzień wolny żadnych fotek :D? A ja już się tak przyzwyczaiłem :P

• Upvote 1

Kudłaty - rama malowana natryskowo u lakiernika.

Dzisiaj dzień wolny żadnych fotek :D? A ja już się tak przyzwyczaiłem :P

Jutro wrzucę kolejne foty - dziś był dzień oczyszczania, szlifowania i malowania. Głównymi tematami były: sprężyna (zawieszenia) i tarcze hamulcowe. Oryginalne tarcze były wprawdzie czerwone, ale w zupełnie innym odcieniu - dlatego postanowiłam je przemalować na kolor dużo bardziej zbliżony do czerwieni ramy. Ponieważ wszystko musiało wyschnąć (a ja wyjechać), dlatego zdjęcia będą jutro (tzn. dziś). Cierpliwości! :)

Casper92 - powiedz mi jak (do)czyściłeś swoje kolektory??..

Warto było czekać trochę dłużej na te zdjęcia - zobaczcie co udało się osiągnąć odnawiając zawieszenie:

post-3466-0-45787200-1364295914_thumb.jpg

Takiego efektu nie byłoby, gdyby nie cierpliwość i zaangażowanie mojego męża, za co muszę w tym miejscu szczególnie podziękować!

Jak już pisałam tarcze zdecydowałam się odmalować, aby wyrównać odcienie czerwieni. Oby tylko kolor był równie trwały co efektowny.

post-3466-0-18463700-1364295917_thumb.jpg

Tak więc już wiecie jak mi minął wczorajszy dzień :)

Żmudna praca jest przy takich elementach. Aaaale będzie bandzior piękny ;)

Ten lakier na sprężynach nie popęka?

To było malowane proszkowo czy "normalnie"?

Ten lakier na sprężynach nie popęka?

To było malowane proszkowo czy "normalnie"?

Jest to realna obawa. Ale wolałam zaryzykować, niż zostawić tak jak było. Prawda jest taka, że prędzej czy później i tak się to wszystko zasyfi, więc ewentualne pęknięcia nie będą się rzucały w oczy :P :P :P

Jeśli to rozwiązanie się nie spisze, będę musiała w przyszłości zainwestować w nowe zawieszenie. Jednak jako rozwiązanie nawet tymczasowe jestem zadowolona z efektu.

A jak to Miszi napisał - będzie piękny Bandzior :)

Edytowane przez conny

Kudłaty - rama malowana natryskowo u lakiernika.

Jutro wrzucę kolejne foty - dziś był dzień oczyszczania, szlifowania i malowania. Głównymi tematami były: sprężyna (zawieszenia) i tarcze hamulcowe. Oryginalne tarcze były wprawdzie czerwone, ale w zupełnie innym odcieniu - dlatego postanowiłam je przemalować na kolor dużo bardziej zbliżony do czerwieni ramy. Ponieważ wszystko musiało wyschnąć (a ja wyjechać), dlatego zdjęcia będą jutro (tzn. dziś). Cierpliwości! :)

Świetnie wygląda.

Conny do czyszczenia kolektorów zgrubnie używałem tylko włókna do czyszczenia rurek miedzianych - dostępne w każdym hydraulicznym. Później tylko kilka godzin polerki mikrofibrą + pasta do chromu Arexons. Efekt taki jak widziałaś w galerii. Pozdrawiam. :)

Właśnie kupiłem wełnę stalową do czyszczenia i polerowania, więc chyba kilka wieczorów w garażu spędzę na polerowaniu kolektorów :D :D :D

Właśnie kupiłem wełnę stalową do czyszczenia i polerowania, więc chyba kilka wieczorów w garażu spędzę na polerowaniu kolektorów :D :D :D

Poważnie?! To kiedy mogę wpaść? :)

(PS w Lesznie rozpoczęcie sezonu jest 6.kwietnia więc muszę w święta skończyć składanie Bandita, żeby mieć kilka dni zapasu na poszukiwanie przyczyny gdyby nie chciał odpalić :) Więc kwestia kolektorów staje się dość pilna :) )

Edytowane przez conny

Zaczynam od dziś :zeby:. Ale tak do 21 tylko będę w garażu

Edytowane przez Maciej_04

Zaczynam od dziś :zeby:. Ale tak do 21 tylko będę w garażu

Ok. Zobaczymy jak Ci idzie i czy warto ruszać moje kolektory.

Dzięki.

conny: powodzenia w dalszym odmalowywaniu motocykla :)

przenosze temat do "Nowych nabytkow". jesli powstanie nowy dzial z opisami naszych motocykli, Twoj temat oczywiscie tam trafi docelowo.

szacun za checi, zapal, wytrwalosc. cisnij z tematem i powodzenia!!

conny: powodzenia w dalszym odmalowywaniu motocykla :)

szacun za checi, zapal, wytrwalosc. cisnij z tematem i powodzenia!!

Mam nadzieję, że nie taki był Twój zamiar, ale to zabrzmiało jak pożegnanie...

Cóż, pewnie nikt mnie tu już nie odnajdzie, ale temat na pewno zostanie przeze mnie zakończony z klasą.

Cóż, pewnie nikt mnie tu już nie odnajdzie, ale temat na pewno zostanie przeze mnie zakończony z klasą.

Myślę, że dużo ludzi używa funkcji 'zobacz nową zawartość', więc z odnalezieniem tematu nie będzie problemu. Z pewnością będzie oblegany tak jak wcześniej, bo bandyckie oczy niczego nie przepuszczą. :D

Edytowane przez casper92

Wyluzuj Panna, przecież każdy kto pisał ma namiar na to co tu się dzieje, dawaj nowe foty :D

Takie rzeczy sie w Lesznie dzieja a ja nic nie wiem. Chce zobaczyc efekt koncowy, bedzie bomba !

co do kolektorów nie ma sporo roboty włókno , potem autosol i recznie i na koniec najlepiej krążek z filcu troszke autosolu jazda wiertarką i mamy lustro

tak wyglądał mój stary tłumik:

2012-08-10+20.37.46.jpg

Zdj%C4%99cie0038.jpg

a tak po godzince:)

2012-08-11+15.36.43.jpg

Edytowane przez asmo

Piękny Scorpion, mam takiego samego, niestety w gorszym stanie, ale niedługo dostanie nowe poszycie. Przeczytałem cały temat i co tu dużo pisać? Powodzenia w dalszych działaniach, dużo zapału i żebyś miała czas na to. Mega fajnie, że to "malutki" bandit, dodaje mu to tylko uroku. Do tego kobieta właścicielka no cóż, szczerze jestem w szoku (pozytywnym). ;)

Ja mam takiego Microna - bardzo podobnego, ale trafił mi się w nieco gorszym stanie..

co do kolektorów nie ma sporo roboty włókno , potem autosol i recznie i na koniec najlepiej krążek z filcu troszke autosolu jazda wiertarką i mamy lustro

Nie dowierzam trochę (z nutką zazdrości), że taki efekt udało Ci się osiągnąć - będę musiała jednak spędzić kilka godzin z kolektorami. Niedowierzanie jest podyktowane jedynie przekonaniem, że takie przebarwienia stali są efektem jakiś termicznych zmian samej stali, np. utleniania domieszek ze składnikami powietrza itp. Ale pewności nie mam, przyznaję od razu że nie znam się na tym tak, by w tym momencie wejść w polemikę - muszę po prostu spróbować Waszych metod (Casper92 też z sukcesem doczyścił kolektory).

Jak już jestem przy głosie to tylko dodam, że napłynęły już różne części dla mojej Suzi, więc możecie się wkrótce spodziewać kilku nowych zdjęć, m.in.:

• przełączniki kupione od nowszych modeli większych banditów
  • czarne klamki
  • czarne lusterka (kupiłam tzw. łezki z braku czarnych alternatyw; są nieco mniejsze od moich oryginalnych)
  • kierunki o nowszym designie
  • czerwone odblaski KEITI na felgi

Takie pierdoły, ale detale są ważne.

Szukam też nieustannie odpowiednich manetek, ale nie mogę się zdecydować, jakie wybrać...

• czarne lusterka (kupiłam tzw. łezki z braku czarnych alternatyw; są nieco mniejsze od moich oryginalnych)

Też kiedyś kupiłem do GSa jakieś takie j/w i szybko okazało się, że lustro w nich zamontowane dobrze nadawałoby się do kosmetyczki mojej panny, a nie do motocykla. Zwykłe, nie oddalające. W efekcie nic nie było widać...

Upewnij się, bo można kupić fajne lustra z panoramiczną taflą, gdzie na nakedzie to ważne bo są przy samym nosie.

Też kiedyś kupiłem do GSa jakieś takie j/w i szybko okazało się, że lustro w nich zamontowane dobrze nadawałoby się do kosmetyczki mojej panny, a nie do motocykla. Zwykłe, nie oddalające. W efekcie nic nie było widać...

Upewnij się, bo można kupić fajne lustra z panoramiczną taflą, gdzie na nakedzie to ważne bo są przy samym nosie.

Dokładnie tego się obawiam.. I jak rozwiązałeś ten problem? Kupiłeś inne (jeśli tak, to jakie) czy po jakimś czasie i tak zmieniłeś motocykl, więc Ci to już nie przeszkadzało? :)

Ja jeszcze będę szukać. Potrzebuję jednak lusterka czarne i pasujące stylistycznie do starej B4.

co do polerki zobaczysz ze to tylko nalot i łatwo schodzi grunt to nie narobic rys bo potem trudno wypolerowac generalnie autosol i filc na wiertarce i zobaczysz jakie to proste o ile kolektory masz z kwasowki ;) co do luster kolega ma racje nic w nich nie widac..... ja ostatnio kupilem takie http://allegro.pl/lusterka-skuter-zico-simpli-yamaha-peugeot-piaggio-i2979755035.html i powiem ze sa ok wykonanie spoko ramie z alu a i widac pieknie w nich a jak nie to zwykle okragle ;)

Edytowane przez asmo

Chyba muszę pomału przystopować ze zdjęciami i zacząć opowiadać co się dzieje z moim projektem, bo mi pomału się kończy miejsce na załączniki :)

I o ile tę lampę mogłabym sobie podarować, bo po prostu jest przemalowana na czarno

post-3466-0-82361600-1364411455_thumb.jpg

o tyle chłodnica wyszła chyba ciekawie z tą "S-ką"

post-3466-0-69391400-1364411459_thumb.jpg

Ponieważ czas bez motocykla leci dość szybko postanowiłam zacząć wieczorami montować już małe podzespoły.

Jakby ktoś się nie domyślał - nie dysponuje garażem (stąd motocykl na 3-cim piętrze), dlatego chcę jak najwięcej elementów zmontować w domu, żeby nie spędzić później całego dnia na wiosennym mrozie.

Przyznam się od razu, zanim ktoś zapyta, że jeszcze się za te kolektory nie wzięłam :) Nie z braku chęci lecz braku czasu :angel: . W wolnej chwili muszę zakupić gdzieś któryś z preparatów polecanych przez Was.