Skocz do zawartości

Pimp My Bike! (Suzuki Gsf V400)

Gość conny
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

tak sobie to oglądam i kurcze faktycznie niezłą ruine miałaś przed rozpoczęciem remontu :-)

czekam na efekt końcowy.

tak sobie to oglądam i kurcze faktycznie niezłą ruine miałaś przed rozpoczęciem remontu :-)

Diabeł tkwi w szczegółach. Na "normalnym" zdjęciu motocykla z pewnej odległości - wszystko wygląda fajnie. Ale z bliska..

A że ogólnie to jest naprawdę uroczy motocykl, to trzeba było trochę pracy włożyć, aby ten jego pierwotny urok przywrócić.

Znam ten "ból"..też swojego rozkładałem na częsci pierwsze :-)

i też jest teraz znowu w kawałkach. Malowanie, czyszczenie i dopieszczanie drobiazgów.

Conny jak kupisz jakiś preparat do kolektora, to daj znać bo wczoraj obdzwoniłem sklepy motocyklowe w okolicach i nic nie mieli

Conny jak kupisz jakiś preparat do kolektora, to daj znać bo wczoraj obdzwoniłem sklepy motocyklowe w okolicach i nic nie mieli

Dzięki za info, nie będę traciła czasu na sklepy motocyklowe :) Poszukam od razu w ogólno-motoryzacyjnych.

Dokładnie tego się obawiam.. I jak rozwiązałeś ten problem? Kupiłeś inne (jeśli tak, to jakie) czy po jakimś czasie i tak zmieniłeś motocykl, więc Ci to już nie przeszkadzało? :)

Ja jeszcze będę szukać. Potrzebuję jednak lusterka czarne i pasujące stylistycznie do starej B4.

kupiłem takie:

04.jpg

byłem mega zadowolony. Panorama po całości. Komplet chyba 120zł kosztował. Różnica w komforcie jazdy kolosalna.

Z resztą obejrzyj te co kupiłaś. Jesli dają wrażenie oddalania i jakby elipsy delikatnej to będzie ok. jak przypominają to lustro ze sciany to prędko się ich pozbądź.

przy okazji swoimi fotkami podsunęłaś mi pomysł, że przy okazji jak będę ciężarki kierownicy odnawiał, to i zajmę się osłoną chlodnicy. Moja też wygląda tak sobie, a widzę że malowanie jej pomoże.

Edytowane przez MetalBeast

byłem mega zadowolony. Panorama po całości. Komplet chyba 120zł kosztował. Różnica w komforcie jazdy kolosalna.

Tylko, że ja potrzebuję lusterka czarne. To nie podlega dyskusji i negocjacjom :)

Jeśli te łezki się ie sprawdzą a nie znajdę innych alternatyw, to wezmę się za malowanie moich starych lusterek, na które nie mogłam narzekać.

podpowiem Ci..,miałem takie coś:

http://allegro.pl/lustra-lusterka-lezki-7-rodzajow-gwint-m8-m10-i3113279504.html

jeden dzień je miałem na moturze.

leżą w garażu nówki sztuki nie śmigane od tamtej pory, zgadnij dlaczego? :)

leżą w garażu nówki sztuki nie śmigane od tamtej pory, zgadnij dlaczego? :)

ja wiem, ja wiem !! !!

miałem takie:

05_resize.jpg

...ale tylko przez chwilę. Oddałem czym prędzej!

Wreszcie jakaś kobita posiadająca tak samo szalenie "męskie" zainteresowania jak ja :D Trzymam kciuki i czekam na kolejne zdjęcia ;) Zapowiada się super. Będzie cudeńko na dwóch kołach :D

Jestem pod wrażeniem i śledze postępy prac. Jak najbardziej jestem za odnawianiem starych motocykli. One nie mogą zniknąć z dróg. Sam trzymam w garażu Hondę CB500 z 1993, 100% orginał i na szczęście nie wymaga odnowienia. Czasami ją wyciągam na małą przejażdżkę.

jak ma homologację to może będzie ok.

Wygląda dobrze. Szkoda, że nigdy nie podają czy lustro jest panoramiczne.

zgadnij dlaczego? :)

Bo brzydkie są?

Wstydziłeś się z takimi jeździć?

Bo brzydkie są?

Wstydziłeś się z takimi jeździć?

też :)

Kruku oddam Ci za pół ceny do Twego przyszłego motura! :)

Edytowane przez radzior

Chętnie wezmę. Bo u mnie będą pasować nie w takim rupieciu jak Twój B)

Ostatecznie zamówiłam te lusterka: http://www.louis-mot...oducts_id=41534 - stylistycznie pasują, mają regulacje w dwóch miejscach i ogólnie wyglądają jakbym pomalowała swoje oryginalne lustra na czarno. Mi się podobają. Jak się będą spisywały w trasie opiszę, mam nadzieję, niebawem.

Są jednak i inne ciekawe tematy (poza lusterkami) związane z moim banditem :)

Wszystkie części wróciły dziś od lakiernika, ale pochwalę się tylko wahaczem. Nie dlatego, że z plastikami mu nie wyszło :) wyszło świetnie, dokładnie tak jak chciałam. Tę wisienkę zostawię sobie jednak na koniec, więc bak i plastiki zobaczycie dopiero po złożeniu motocykla, czyli pewnie w przyszłym miesiącu :P

Czarny wahacz z delikatnymi czerwonymi napisami po bokach okazał się chyba trafionym pomysłem.

post-3466-0-61207300-1364504739_thumb.jpg

Mi się podoba, a Wam?

Wahacz zrobiony ekstra klasssa, choć sama treść napisów to głupkowata ;)

Wahacz zrobiony ekstra klasssa, choć sama treść napisów to głupkowata ;)

No wiem, mogłam "napisać" coś o PBC to by mi tu zaraz wszyscy pogratulowali :D

A tak poważnie to ja nie wymyślałam tekstu, tylko zastosowałam dostępne gotowe "zestawy" naklejek. Tragedii nie ma, napis i tak się zabrudzi a czerwień przełamie monotonie czerni w tych rejonach.

Więc ja nie narzekam mimo wszystko :usmiech:

Edytowane przez conny

Chętnie wezmę. Bo u mnie będą pasować nie w takim rupieciu jak Twój B)

rupieć nie rupieć ale przynajmniej jest :tancz:

:takaemotka: :takaemotka:

Conny, wahacz zacny...

Kruk nie czepiaj sie, zawsze moglo byc "baraci sie nie traci" czy cos :) jest ok

Wysyłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk 2

It is not a hobby it is the way of life :D

Pisze z Ciapciaka wiec sory.

It is not a hobby it is the way of life :D

Pisze z Ciapciaka wiec sory.

Facepalm.gif

Kruk, rozj***łeś system. :D

Conny, kolor wahacza ładny, ale napis mi się nie podoba - rzecz gustu. Ja właśnie wybieram się do garażu wymieniać napęd, więc jeśli będziesz potrzebowała jakiś porad to jestem w temacie na bieżąco. Powodzenia w finalizacji projektu. :)

Wszystkie części wróciły dziś od lakiernika, ale pochwalę się tylko wahaczem. Nie dlatego, że z plastikami mu nie wyszło :) wyszło świetnie, dokładnie tak jak chciałam. Tę wisienkę zostawię

no wahacz i czarna felga wyglądają super. Jedyne co mnie razi to czerwona tarcza. Takie malowanie na tarczach kojarzy mi się z tuningiem w szopie. Może dla tego, że naoglądałem się takich sprzętów i budżetowych tuningów ;) No i ja bym zamiast czerwonego stosował srebrny wszędzie. Wiesz, czarny ze srebrnymi detalami delikatnie.

Zarówno napis, jak i kolory są kwestią gustu; do czarnej bazy bardzo fajnie pasują i komponują się zarówno srebrne jak i złote dodatki, nie przeczę. Ja wybrałam połączenie czarnego z czerwonym dlatego, że chciałam jakkolwiek nawiązać do oryginału. Mój bandzior był zasadniczo czarny, napis na zadupku był czerwony i jak na japońca przystało - miał też czerwoną górną pokrywę od silnika oraz właśnie tarcze hamulcowe. Jak już pisałam wcześniej, początkowo chciałam tych tarcz nie tykać, ale po pomalowaniu wszystkich elementów na kolory finalne (w tym również czerwony) okazało się, że czerwień ramy i napisów bardzo się różni od czerwieni tarcz, co zaburzało moją wizję :) Dlatego je pomalowałam.

Chciałabym wrzucić zbliżenie na ten napis, żebyście zobaczyli jak fajnie to wygląda, ale zostało mi już bardzo mało miejsca na grafikę, więc będziecie musieli przy jakiejś okazji zobaczyć na żywo jak to wszystko wyszło :)