Skocz do zawartości

Pimp My Bike! (Suzuki Gsf V400)

Gość conny
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

nie znacie się :P Dla mnie najlepszym połączeniem to czerwień z czernią mmmm <3

Tyle serca i pracy (nie wspominając już o kasie) w to włożyłaś, że jestem pewien, że będzie super. :)

nie znacie się :P Dla mnie najlepszym połączeniem to czerwień z czernią mmmm <3

! Dziękiiiii ! :D

Tyle serca i pracy (nie wspominając już o kasie) w to włożyłaś, że jestem pewien, że będzie super. :)

Jestem w tej komfortowej sytuacji, że na pewno będzie lepiej niż było :P :P :P

Wyrzuć tylną oponę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NATYCHMIAST !!!!!!! te gumy były chyba produkowane z 15 lat temu ... Twoja z którego jest roku ?

Wyrzuć tylną oponę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NATYCHMIAST !!!!!!! te gumy były chyba produkowane z 15 lat temu ... Twoja z którego jest roku ?

To by się zgadzało, bo motocykl też był wyprodukowany z 15 lat temu! :D

• Upvote 1

a tam nie ma co się rzucać zbytnio :D ja jeszcze niedawno miałem na przodzie z 2003 roku a na tyle z 2005 roku a moto z 2002r. suma sumarum moje moto może mieć faktycznie aktualny tak niewielki przebieg obecnie 24 tyś. wątpię by ktoś zakładał stare opony, no chyba że do sprzedaży :bije: ale raczej nie

wątpię by ktoś zakładał stare opony, no chyba że do sprzedaży :bije: ale raczej nie

Nie miej wątpliwości ;) osobiście znam kilka osób zajmujących się spr. moto z zagranicy i jeżeli dane moto posiada opony w świeżym roczniku i przyzwoitym stanie zostają sprzedane oddzielnie :) a na ich miejsce wędrują oponki 8 - 13 letnie z super bieznikiem :))))) kupione za 50zł sztuka , albo wzięte z śmietnika serwisu (niemcy - francja) :)

Świąteczna babka już się gotuje, więc mogę przedstawić efekty wczorajszych prac.

post-3466-0-88859500-1364719527_thumb.jpg

Podwieszenie silnika okazało się o wiele trudniejsze niż jego wyjęcie.. trzech chłopa się mocowało, a efektem był zadrapany świeżo wykończony wahacz - moja osobista tragedia :smutny: Ostatecznie silnik wjechał tak jak zjechał, czyli na pasach - choć mimo wszystko wymagało to mocowania się i jakiejś dziwnej kolejności mocowania. Dzień zaliczam do tych nieudanych. Motocykl jeszcze nie wyjechał, a już na poprawki do lakiernika muszę się umawiać :(

Loctite, klucz dynamometryczny i momenty z manuala niby zwiększają pewność, ale obawa o właściwe połączenie zawsze będzie :co:

post-3466-0-57602200-1364719536_thumb.jpg

momenty momentami na loca nie wiele w sumie jest skrecone powoli widze robota idzie co do silnika to najlepiej na lewarku wkladac;) samemu sie da wsadzic ja w obu moto sam sciagalem i wkladalem generalnie podoba mi sie jak robota idzie podejscie ksiazkowe nie bedzie druciarstwa i czegos na sztuke jak to sie widzi w polskich moto zaczyna nabierac ksztaltu :)

Jak boisz się czy połączenia gwintowe będą puszczać to delikatnie robisz kropeczkę lakierem do paznokci na nakrętce/śrubie i 2 kropeczkę na przykręconym elemencie by mieć punkty odniesienia. Po jazdach testowych sprawdzasz czy kropeczki się nie rozjechały. Jak tak to poprawiasz, jak nie to zostawiasz i sprawdzasz po powiedzmy 200-300 km. Jak nadal jest ok to wtedy zmywacz do paznokci, likwidujesz kropki z lakieru i po problemie. Patent przetestowany i sprawdzony.

Ps. Ty masz łatwiej bo jakiś zbędny lakier w kosmetyczce znajdziesz, ja musiałem negocjować z żoną :P

Podwieszenie silnika okazało się o wiele trudniejsze niż jego wyjęcie.. trzech chłopa się mocowało, a efektem był zadrapany świeżo wykończony wahacz - moja osobista tragedia :smutny:

nie przejmuje się tak, drobna skaza na diamencie musi być! ;)

Przeczytałem cały temat, i jestem pod wielkim wrażeniem. Podziwiam, że są osoby z takim zainteresowaniem i pasją. Czytając ten temat czuję się jak by był napisany o mnie. Sam niedawno kupiłem bandziora tylko że 600, był w opłakanym stanie. Rozebrałem go do zera i bardzo podobnie ja Ty mam wizję na niego. Już dużo rzeczy zrobiłem. Czekam jeszcze na główne części od lakiernika(bak,boczki,błotnik, szybka). Robię zdjęcia moich modernizacji/napraw/wymian i na pewno się niedługo pochwalę... tematem w stylu tak było -> a tak jest. Czekam na zdjęcia efektu końcowego, będzie oszałamiający. :oki:

he he nie jestescie sami :D ja swojego jak kupilem byl kupka zlomu bez przodu :D sama roboto to nie wiele najlepsza potem jest frajda z jazdy :D

nie przejmuje się tak, drobna skaza na diamencie musi być! ;)

Wolałabym, żeby te skazy pojawiły się trochę później - jeszcze go nie odpaliłam a już ma defekty.. :unsure:

Robię zdjęcia moich modernizacji/napraw/wymian i na pewno się niedługo pochwalę... tematem w stylu tak było -> a tak jest. Czekam na zdjęcia efektu końcowego, będzie oszałamiający. :oki:

Chętnie zobaczę efekty Twojej pracy nad bandziorem! Jakbym sama nie trafiła, to podeślij link! :)

Dziś cały dzień spędziłam z motocyklem. Był to wspaniały czas i nie narzekam, ale fizycznie nawet taka przyjemna praca daje nieźle w kość..

Chciałabym wierzyć, że jak skończę już to wszystko i dzior odpali jak należy, to w końcu trochę polatam, ale taka pogoda w kwietniu mnie trochę zaczyna wkurzać. Do tej pory mi to zupełnie nie przeszkadzało, bo motocykl miałam w częściach :) Ale im bardziej ta konstrukcja zaczyna przypominać bandita (choć zupełnie nie przypomina mojego bandita z zeszłego sezonu) - tym bardziej zaczynam spoglądać na to, co się dzieje za oknami. A nie dzieje się fajnie.. :snieg:

Chętnie zobaczę efekty Twojej pracy nad bandziorem! Jakbym sama nie trafiła, to podeślij link! :)

Spoko :) Przewidujesz kiedy Bandyta będzie już złożony, "gotowy do jazdy" ? ;)

Już Ci zazdroszcze :) Tak zrobiona 400-seta to lepszy motocykl niż nie jeden kilkuletni :)

p.s.

jaki planowany koszt inwestycji ?

Spoko :) Przewidujesz kiedy Bandyta będzie już złożony, "gotowy do jazdy" ? ;)

jaki planowany koszt inwestycji ?

Poruszyliście najmniej przyjemne tematy :jezyk2:

Planowałam skończyć wczoraj, ale nie dałam rady z powodu wielu problemów, które wyskoczyły w sobotę (np. łożysko główki ramy - ktoś próbował kiedyś wymieniać? dla mnie masakra..). Teoretycznie jakby przysiąść wieczorami to do soboty powinnam skończyć. Mój mąż jednak zapowiedział, że chce "zajrzeć w hamulce", ja muszę wyjechać na jeden dzień, więc ostatecznie zakładam, że w ten weekend Bandit rozpocznie nowy etap swojej motocyklowej egzystencji :lol-1:

Koszty.. Koszty miały być dużo mniejsze i wszystko było by zgodnie z planem, gdyby nie ostateczna cena jaką policzył lakiernik i spawacz plastików (mój zadupek trzymała na ramie i nadkolu chyba tylko grawitacja, bo jak się okazało wszystkie mocowania zniknęły :zdziwiony: ). Wieczorem podsumuję koszty, bo nie mam przy sobie pliku, w którym mam wszystkie wydatki zebrane.

koszty pewnie male nie beda u mnie tez mialy byc male i ciagle cos dochodzi co do łożyska trzeba było pytac:P dla mnie to jedna z latwiejszych i przyjemniejszych prac jakie robie na serwisie wiec pewnie nie tylko ja bym cos doradzil tak czy inaczej czekam na jakas porcje zdjec :)

Gratuluję pomysłu, odwagi i uporu. Motocykle mają duszę, zwłaszcza, jak się ją odkrywa podczas rozbierania w drobny mak. Sam to przerabiam, bo od stycznia każdą wolną chwilę spędzam na odnawianiu 32-letniej wski, którą dostałem od ojca, uczyłem się na niej jeździć, więc mam sentyment. A Twój Bandzior, pewien jestem, że efekt będzie piorunujący. Może fabryka suzuki powinna się wzornictwa u Ciebie poduczyć, podpatrzeć i jakąś wersję specjalną w czarnym macie np. wypuścić? Trzymam kciuki i czekam na efekt końcowy.

koszty pewnie male nie beda u mnie tez mialy byc male i ciagle cos dochodzi co do łożyska trzeba było pytac:P dla mnie to jedna z latwiejszych i przyjemniejszych prac jakie robie na serwisie wiec pewnie nie tylko ja bym cos doradzil tak czy inaczej czekam na jakas porcje zdjec :)

Najpierw (przy rozkręcaniu) nie można było ich wyjąć; teraz przy wymianie na nowe nie można było ich włożyć.. Mam nadzieję, że to nie dlatego że nie pasowały :P

Ja właśnie wybieram się do garażu wymieniać napęd, więc jeśli będziesz potrzebowała jakiś porad to jestem w temacie na bieżąco. Powodzenia w finalizacji projektu. :)

Ja z innym tematem do Ciebie - powiedz mi proszę gdzie w naszej wersji bandita wędruje wężyk przelewowy ze zbiorniczka wyrównawczego cieczy chłodzącej :question1:

...ale zostało mi już bardzo mało miejsca na grafikę...

Zdjęcia możesz przecież dodawać nie tylko jako załącznik. Pod logiem forum masz takie coś jak "iHost". Uploadujesz zdjęcie i dostajesz do niego linka do wyrzucenia na forum. Czy to miniaturkę w bbcode, czy bezpośrednio.

A bandziorek będzie zacny. Miło obserwuje się ten temat.

Tapanięte z HTC HD2 Nexus

Edytowane przez Mad Jaro

Zdjęcia możesz przecież dodawać nie tylko jako załącznik. Pod logiem forum masz takie coś jak "iHost". Uploadujesz zdjęcie i dostajesz do niego linka do wyrzucenia na forum. Czy to miniaturkę w bbcode, czy bezpośrednio.

Wielkie dzięki za info! Nie wiedziałam o takich rzeczach :zawstydzony: Spróbuję więc wieczorem pokazać Wam na jakim jestem etapie.

Bandzior się zmienia z dnia na dzień, a ja jestem zadowolona z dokonanych wcześniej wyborów kolorystycznych. Oczywiście już teraz dostrzegam, ze pewne rzeczy mogłam zrobić / pomalować inaczej, ale są to detale i jeśli będą mnie wciąż razić za kilka miesięcy, to zimą się z tym pobawię :jezyk2:

Koszty.. Wieczorem podsumuję koszty, bo nie mam przy sobie pliku, w którym mam wszystkie wydatki zebrane.

Ja czekam na odpowiedź ;)

Ja czekam na odpowiedź ;)

Nie napisałam tego wczoraj, bo jeszcze nie mogę wyjść z szoku :blink:

To może wyjaśnię dlaczego tak mocno przekroczyłam budżet. Wszystko zwalę oczywiście na lakiernika, bo miało być dużo mniej, a ostatecznie skasował ponad kafla. Do tego doszło mnóstwo większych i mniejszych zamówień internetowych (począwszy od larssona i louisa, a na czarnych śrubkach z allegro skończywszy), na których zarobiły też firmy pocztowe. Musiałam również wymienić akcesoria, o których początkowo nie myślałam, a które po liftingu przestały pasować wizualnie... i tak bym mogła pisać i tłumaczyć, dlaczego zainwestowałam w dziora prawie połowę jego wartości..

W zaokrągleniu, z płynami, wyjdzie... 2 500 :krecka_dostal:

(Tak naprawdę to jeszcze nie koniec, bo muszę się doposażyć w crashpady, żeby cała ta kasa i praca nie poszła w błoto przy byle ślizgu)

W zaokrągleniu, z płynami, wyjdzie... 2 500 :krecka_dostal:

Respect :oki:

Ale ma już nowe gumy?