Skocz do zawartości

Wiejski Tunning ?

Gość Bogo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji tego że śniegu po torbę postanowiłem wypolerować ranty felg. Wszystko fajnie pięknie ale w zagłębieniach od strony napędu pozostała czarna farba.

Strasznie okrutnie mi się to nie podoba więc wziąłem od żony farby akrylowe i opęzlowałem to na czerwono !

I tutaj pojawia się moja wątpliwość - czy to już wiejski tunning czy jeszcze troszkę brakuje ?

Jest kila opcji - pozostawić czarne, maznąć na czerwono, maznąć na złoto tak jak zębatkę i tarcze hamulcowe !

Pany - komentujcie doradzajcie !

post-2165-0-79888200-1363810468_thumb.jpg

Twoje moto, rób z nim co chcesz:)

tylko później nie dziw się, że nikt nie chce z Tobą jeździć :P

Weź kup sobie czerwone paski i naklej, będzie to chyba trochę lepiej wyglądało.

Przydałaby się mała szlifierka - DREMEL-ka. Wybrać całość kółeczkiem filcowym, bo trochę to tchnie wiochą, czyli agro-tjuningiem. Takie moje zdanie.

zamiast dremla kup ten zel do usuwania lakieru i powinno puscic, pozniej jakas wykalaczka i wydlubiesz farbe. Nie pamietam nazwy tego preparatu, niech no kto przypomni. :)

Jeśli mam być szczery to wiochą wieje trochę . . to juz lepiej nie malowac tego wogóle . no ale to tobie ma sie podobać .

Jak zostawić to chyba lepiej na czarno, taki jak reszta felgi. A jak nie to wybrać można małą szczotką drucianą na dremelu bądź jego imitacji. Przy wysokich obrotach szczotka nie rysuje, a wręcz poleruje powierzchnię aluminium, później tylko pasta i będzie git.

Tak właśnie myślałem że wieś się wita,wieś się bawi ! Będę musiał tą czarną farbę jakoś wydłubać i będzie cała felga na lustro !

Aha tylko jest problem z nabyciem scansola! w 2 casto i liroju nie ma czegoś takiego w Szczecinie :/

Edytowane przez Bogo

posmaruj to scansolem ( do usuwania powłok lakierniczych ) potem wydłyb , oczyść do gołego alu i będzie o niebo lepiej jak teraz, teraz mi to szopą daje ;)

rob moto pod siebie, a nie pod kogos

jak bedziesz jechal to bedzie zajebiscie wygladac z boku jak czerwone paski - ja bym zostawil . powaznei bez jaj mowie

strasznie nie lubię określenia wiejski tuning

scansol kupisz w jakimś lakierniczym sklepie z lakierami do aut

Trochę widać że to zwykła farba (matowa). Ale gdyby zastosować coś o tym samym poziomie połysku to wyglądało by całkiem fajnie. Nawet teraz nie kwalifikuje się to pod wiejski tuning.

Edytowane przez krzysiek050

Jakiejś wielkiej tragedii nie ma ale tak jak koledzy piszą wyżej. Kup paski i naklej na ranty. Jest to nie duży koszt zaczyna się od 10zł. Od koloru do wyboru :D Nawet masz odblaskowe.

Powiem Ci tak ja mam u siebie taka taniochę za 16zł i jestem zadowolony :D

Generalnie reasumując :

Kupiłem pasek na rolce Keiti - i jakoś mi to nie wyszło. Było to chyba ze dwa lata temu . Problem był w tym że robiłem to na parkingu przed blokiem , a że nie miałem wtedy jeszcze centralki wyszło to ogólnie ch***o ! Sam ten aplikator jakoś tak dziwnie przylegał a raczej nie przylegał i rozchodził mi się pod większym naciskiem i ogólnie wyszło krzywo co mnie strasznie spieniło ! Pewnie teraz wyszło by lepiej jak koła ściągnięte. A poza tym polerowałem ranty po to właśnie żeby nie oklejać ich teraz - ale nie twierdze że to fajnie nie wygląda :)

I tak jak napisał jacekrysiek pewnie to fajnie będzie wyglądało :) tylko musi być ładnie zrobione a nie pomazane pęzelkiem i farba do decoupage'u żony :P

Tudzież wydłubać farbę wpisdou i zostawić srebrne :)

bez sensu jak dla mnie polerka i pasek kup normalna wloknine i usuniesz cala paste potem autosol albo automax i lustro sam tak robilem nie raz