Skocz do zawartości

Nioznakowane Samochody Policyjne Z Wideorejestratorami

Gość Maestro
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Przez wertowanie neta natrafiłem znaki szczególne samochodzików, które mają jeździć po miastach i okolicach
z wideo rejestratorami jak w temacie.
Będą wyglądać jak zwykłe autka ale normalnie nagrywać będą all i potem mandaciki do domku będą wysyłać nam,
za wykroczenia które takie autko zarejestruje począwszy od przejazdów na czerwonym po inne dziwne zdarzenia losowe
jakie występują na drogach, dostałem to od zaznajomionego policjanta:)
Mam nadzieję że komuś się przyda na nowy sezon, i przypominam że generalnie
takie autka mają trafić do większości miast mają jeden ciekawy znak szczególny rejestracja specyficzna :)
znajdują się takie dane jak, numer rejestracja, model i kolor autka i delegatura jakie autko w jaki region wyląduje.
Pozdrawiam serdecznie:) mam nadzieję że się przyda :)
pobrane dane ze strony

http://moto.wp.pl/ka...,wiadomosc.html

W przedstawionym poniżej zestawieniu brakuje samochodów Opel Astra i Opel Insignia,
które również mają trafić do patrolowania ulic zgroza
Znajomy policjant potwierdził częściowo cały ten artykuł i kilka z tych rejestracji które są zamieszczone w pliku

post-5537-0-34317800-1363817437_thumb.jpg

Jak się nie mylę to już był temat o tym

a ja się pytam gdzie jest SAMOS

a moze to...prowokator

jakich ostatnio na forum pełno :p:

No no bez prowokatorów mi tu :) nie znalazłem więc wstawiłem uaktualnione trochę pod względem rejestracji i częściowo potwierdzone

Na szczęście na moim wygwizdowie nie ma opcji na takie auto. :P

W poznaniu trzeba będzie więc uważać, dziękówa. :)

jak rozpoznasz numer pojazdu nieoznakowanego

to już będzie za późno.... :usmiech:

Nie znalazłem? Bo nie szukałem. :D

W zielone górze już jak tylko trafiły nowe nieoznakowane puszki na lubuskie to gazeta lubuska się postarała o zamieściła ich zdjęcia z nr rejestracyjnymi :D a co do zobaczenia go to faktycznie uważam że czasem jak go zobaczysz to już za późno może być (chyba że on będzie przed tobą a z przodu blachy nie ma (oczywiście moto mówimy)

w lubuskim jest wszystko opisane. Mondeo, 2x Focus, Peugot Partner (albo Citroen Berlingo) ten ostatni najlatwiej rozpoznac bo ma pomaranczowe swiatla blyskowe na dachu i napis GITD. Focusy nie do rozpoznania wala zdjecia takze jadacym z naprzeciwka. widzialem na wlasne oczy.

Nie znalazłem? Bo nie szukałem. :D

Szukał szukał tyle że nie znalazł, a co do

jak rozpoznasz numer pojazdu nieoznakowanego

to już będzie za późno.... :usmiech:

no wiesz zawsze znając chociaż rejestracje ( bo jest bardzo specyficzna) możesz się powstrzymać przed wyprzedzaniem , w niedozwolonym miejscu czy tym podobnego zachowania .

Jak by nie było zwiększasz swoją szansę nie dostania mandatu, znając te specyfikacje niż żyjąc w nieświadomości :P

Edytowane przez Maestro

Policja nie wysyla zdjec lub filmow do domu tylko Inspekcja Transortu, ktora posiada samochody nieoznakowane i fotoradary. W przypadku zarejestrowania przez Policje wykroczenia samochod jest zatrzymywany i wykroczenie rozliczane na miejscu.

Rozmawialem ostatnio z przedstawicielem firmy dzierzawiacej Sstrazy Miejskiej fotoradar, urzadzenie ktorym dysponuja robi jednoczesnie zdjecia pojazzdom zblizajacym sie i oddalajacym, starsze typy robily zdjecia w zaleznosci jak sie je ustawilo, pojazdow zblizajacych lub oddalajacych sie. Dlatego niestety ale trzeba uwazac zeby sezon nie okazal sie zbyt kosztowny.

Nie no generalnie zgroza w tym naszym kraju ehhh :/ ja czekam tylko do obrony pracy mgr i spadam do Niemiec, jednak wolę tam śmigać po fajnych krętych nie dziurawych drogach niż u nas w PL zgroza drogi które się nadają pod offroad.

Policja nie wysyla zdjec lub filmow do domu tylko Inspekcja Transortu, ktora posiada samochody nieoznakowane i fotoradary. W przypadku zarejestrowania przez Policje wykroczenia samochod jest zatrzymywany i wykroczenie rozliczane na miejscu.

Rozmawialem ostatnio z przedstawicielem firmy dzierzawiacej Sstrazy Miejskiej fotoradar, urzadzenie ktorym dysponuja robi jednoczesnie zdjecia pojazzdom zblizajacym sie i oddalajacym, starsze typy robily zdjecia w zaleznosci jak sie je ustawilo, pojazdow zblizajacych lub oddalajacych sie. Dlatego niestety ale trzeba uwazac zeby sezon nie okazal sie zbyt kosztowny.

Przepraszam za nie sprecyzowanie że tu chodzi o GITD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.