Skocz do zawartości

[Gmole] Gmole Heed B6,5 ''05

Gość Misiek_
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z zasadą "mądry Polak po ślizgu, a nawet dwóch", postanowiłem doposażyć Bandziora w jakąś ochronę przed ślizgiem.

Rozważałem crashe i gmole. Po konsultacji z mechanikiem, postawiłem na gmole.

Przeszukałem internet i trafiłem na produkt firmy Heed, tańsze od moim zdaniem "identycznych" gmoli Givi. Jednak nigdzie nie znalazłem opinii na temat tej firmy i ogólnego spasowania do mojego moto. Postanowiłem zaryzykować.

Zamówiłem więc 3punktowe gmole,

W zestawie dostajemy wszystkie śruby mocujące

ihost_1367953558__wq5ozc219g2u.jpg

same gmole

ihost_1368849940__p1070240modifiedmodifie.jpg

oraz instrukcje montażu

Chociaż producent zaleca montaż przez osobę wykwalifikowaną, postanowiłem sam to zrobić.

Głównym problem było odkręcenie oryginalnych śrub mocujących. Jednak jak już z tym się uporałem to montaż poszedł gładko.

Kilka rad dotyczących montażu,

-moto stawiamy na centralce

-silnik delikatnie podnosimy podnośnikiem aby śruby "dostały luz"

-silnik powinien być zimny, żeby się nie poparzyć ;)

Gmole pasują idealnie, wyglądają na bardzo solidne, mam jednak nadzieje że nie będę miał możliwości sprawdzenia ich w boju.

+ cena

+ komplet śrub mocujących

+ łatwość montażu

+ szybka wysyłka

+ bardzo dobre zabezpieczenie towaru do wysyłki

- nie zauważyłem

moja pierwsza recenzja także bądźcie wyrozumiali ;)

Edytowane przez jab2

Co do recenzji mógłbyś napisać cene tych gmoli :) Jakich rad udzielał Ci mechanik że zdecydowałeś się na gmole a nie crash pady:)? Na pewno nie jednemu się przyda :) - przy bandycie na pierwsze moto powinien to być obowiązakowy zestaw :)

Edytowane przez jab2

Co do recenzji mógłbyś napisać cene tych gmoli :) Jakich rad udzielał Ci mechanik że zdecydowałeś się na gmole a nie crash pady:)? Na pewno nie jednemu się przyda :) - przy bandycie na pierwsze moto powinien to być obowiązakowy zestaw :)

co do ceny jest w na stronie producenta, link jest w tekście... 310 zl z przesyłka.

a co do mechanika to chodziło o to, że crasz montujesz na jedną śrubę i przy ślizgu można go wytargać z mocowaniem

a co do qnera to uderzcie do niego. mi powiedział że już nie robi i tyle

Edytowane przez Misiek_
  • Upvote 1

Heed w swojej ofercie ma dwa typy gmoli: duze i male. Roznica miedzy nimi to cena i liczba mocowan (pomijam oczywiscie ksztalt). Czy funkcjonalnie tez sie roznia? tzn czy zabezpiecza mi silin w takim samym stopniu w razie ew. zdarzenia?

Tylko jak się pogoda poprawi do tego stopnia, że będę miał możliwość gdzieś wyjechać to wrzucę parę fotek no i po założeniu gmoli też (powinny dojść we wtorek :zeby: )

Gdzie i po ile kupowałaś gmole??

Możliwy jest rabat, udzieli go mój znajomy, dzwoń i powołaj się na Norberta z Częstochowy

No szkoda że nie wiedziałem o takich rabatach :P

• 3 years later...

Co sądzicie o małych gmolach Heeda?