Skocz do zawartości

Rider Scan - Ktoś Zainteresowany?

Kukuryku
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W innym temacie: http://polishbanditc...yi-co-sadzicie/

Mario przedstawił ciekawy patent - lusterko wsteczne do motocykla - Rider Scan.

50e50918-a222-5026.jpgriderscan-mirror.jpg?1337264731

Jest dostępne w licytacji na Allegro - http://allegro.pl/ri...3118184123.html

Widać ktoś już robi pierwsze rozpoznanie rynku.

A my możemy po prostu zamówić to sobie od producenta: http://www.huntercre.../shop/riderscan

Jak zrobimy to razem, to wysyłkę z UK mamy podzieloną, a w Polsce się to pocztą roześle i powinno być OK.

Tanio nie ma, bo 35 funciaków to ok. 175zł i do tego przesyłka...

Więc pewnie w okolicach 200zł wyjdzie całość.

Pisałby się ktoś na takie coś w ogóle?

Zgłaszajcie się, jeśli jesteście zainteresowani ;)

Edytowane przez Kukuryku

• Odpowiedzi 88
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Kukuryku

23

• MarianAwaryjny

13

• Kruk

9

• Vidon

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

eee...ale na allegro za 73 zł, więc sporo taniej. To po co od producenta?

Na allegro jest licytacja.

Możemy poczekać aż się skończy i zobaczyć, po ile poszło, ale możesz być pewien, że dużo sztuk taniej niż u producenta nie znajdziesz :P

A jak się więcej ludzi zbierze, to może jakiś rabat jeszcze dodatkowy będzie, nie wiem.

Edytowane przez Kukuryku

Diabli wiedza jaka to jakosc, prawda ? Smierdzi mi to tanim elementem ktory sie łamie, jak bedzie duzo chetnych to chyba skrzystam, bo moze byc faktycznie dobre.

A rzeczywiście, przepraszam, nie zauważyłem licytacji.

na allegro jest licytacja, i paru sępów się tam bije.. bankowo pojdzie za wiecej niż 200.. bo chociażby ja dam przynajmniej tyle ;)

jak nie kupie na allegro to pisze sie na to u Ciebie kurak.

Prawda, MotoGdyniu :)

To jest ryzyko, które ktoś zawsze jako pierwszy musi podjąć, by podzielić się opinią o produkcie z innymi :D

Jak nikt nie będzie chciał, to Mario pewnie i tak kupi i nam potem powie czy było warto :lol:

ja chce, ja chce!!!

yyy....albo nie...przecież nie mam szyby...

:zeby: :zeby:

doczytałem:

+ 17 funciaków za uchwyty do nakedów....drogo się robi :)

Edytowane przez radzior

Radzio, mocowanie wygląda na banalnie proste - kupisz części w Castoramie za 16zł :D

RiderScan%20bar%20mounted%20text.jpg

I jeszcze jedna sprawa, bo można to ogarnać jeszcze taniej.

Od trzech sztuk wzwyż przesyłka na terenie UK jest darmowa.

Jeśli więc znajdzie się znajomy w UK, który się będzie do Polski wybierał, to można mu podesłać paczkę i przywiezie ją w bagażu za free i się dopiero wtedy roześle z Polski.

Może zajmie to więcej czasu, ale wyjdzie znowu te parę złotych taniej ;)

To tylko tak do przemyślenia rzucam pomysł.

W dupach się poprzewracało. Narcyze jedne!. W czasie jazdy trza paczeć do przodu a nie na swoja facjate w kasku!.

Samos sie otworzyl :D zaraz zqpytam kolege czy zamierza kiedys wrocic do polski :D

Już mam manie pod kątem oglądania się za siebie i na boki przed wykonaniem jakiegokolwiek manewru :D :D mogłoby ulżyć trochę mojej szyi. Dajcie znać jak się sprawdza bo ja najpierw nowe ciuchy muszę kupić ;)

Zadałem pytanie sprzedającemu z tej licytacji

Moje pytanie:

Jaki jest koszt takiego lusterka od ręki ? bez żadnego uczestniczenia w licytacji.

> Czy takie lusterko w komplecie, posiada już mocowanie do szyby i kierownicy, czy te elementy trzeba osobno dokupować ?

Otrzymana odpowiedź:

WITAM,

Lusterko Riderscan jest nowym produktem w Polsce, wystawiłam 1 szt. w celu zbadania rynku - czyli zainteresowania nim potencjalnych klientów, chciałabym znać zdanie klienta oraz atrakcyjność produktu.

Sugerowana cena waha się w granicach - 220,00 - 240,00 zł brutto z transportem dla klienta indywidualnego. Oczywiście dla właścicieli sklepów oraz zainteresowanych współpracą cena będzie korzystniejsza.

Lusterko zostało wystawione na licytację po to aby sprawdzić ile klient jest w stanie za nie zapłacić, więc za tyle ile zostanie wylicytowane za tyle zostanie sprzedane.

Czekamy na dużą dostawę lusterek więc zapraszam do licytacji.

ja sprawdzam rynek i popyt na ten produkt, biorę również pod uwagę, że towar jest sezonowy, ciekawy i ma szeroki zakres mozliwości ponieważ nie musi się wcale ograniczać do środowiska motocyklowego a ogólnie motoryzacyjnego, bardzo dobrze sprawdzaloby się jako element bezpieczeństwa dla kursantów kat.b

wykonanie - tworzywo - zastosowanie metalu ani rury nierdzewnej czy szkła nie jest mozliwe ponieważ nie uzyskałoby się takiego pola widzenia oraz nie odległości stąd zastosowanie tworzywa,

mocowane jest metodą "do przyklejenia" do szyby lub specjalnego mocowania do ramy, które dokupuje się osobno - można zobaczyć sposób mocowania na filmie instruktażowym strony hunter create. specjalnego zabezpieczenia przed kradzieżą nie ma, czyli standardowo jak przy gadżetach tego typu.

Edytowane przez Vidon

Dzięki, Vidon! :oki:

Teraz wiemy dokładnie, na czym stoimy - 220-240zł.

A nam jak się trafi kolega z UK to pewnie ok. 190zł wyjdzie, bez mocowania na kierę (do dokupienia za 17 funciaków, ale myślę, że to się bez problemu dorobi).

Ja jestem chętny. Ew. możemy też u tego sprzedawcy po negocjować cenę, jeśli zebrałoby się nas więcej.

Tę opcję też rozpatrzymy :)

Ale do takiej rozmowy, to musimy znać wolumen zamówienia.

Bo dla 4 sztuk to nam dużo nie zniży i lepszą opcją może być ssać z UK.

Pożyjemy, zobaczymy.

Edytowane przez Kukuryku

Ja jestem chętny. Ew. możemy też u tego sprzedawcy po negocjować cenę, jeśli zebrałoby się nas więcej.

Handlujac z nim placisz mu prowizje, i raczej dla 20zl nie bedzie tu sie bawil, tutaj chlopaki chca sami dla siebie i jesli nawet wesma sobie za fatyge sprowadzenia tego po 10zl to wole dac ta kase komus kto wiem ze i tak to przepije. Ja to tak widze :D

MotoGdyniu, nikomu nawet tej dychy nie dasz, bo wszystko będzie rozliczone po kosztach :)

A sprzedawca z Allegro jak ma umowę z producentem, to może sprowadzać ten sprzęt po 20 funciaków i odpali nam za na przykład 33 funciaki sztuka i brak kosztów przesyłki z UK.

Detalicznie kupując mamy inną cenę u producenta niż partner handlowy.

Warto więc i tę opcję rozważyć.

Edytowane przez Kukuryku

No nie pisze stanowcze Nie! Ale jak napisal, sprawdza rynek, wiec mozliwe ze zadnych znizek jeszcze nie ma i sprowadzi w cenie takiej jak my + prowizja :P rozwazam tylko takie ryzyko :)

Samos sie otworzyl :D zaraz zqpytam kolege czy zamierza kiedys wrocic do polski :D

haah leże serwer mu z Simsami wyłączyli

VIDON dostałem dokladnie takiego samego maila

do nakedów chyba jakieś mocowanie jest

:mario:

Ja z całą pewnością będę śledził ten wątek ale jak wszyscy dobrze wiecie początki z motocyklami są ciężkie przede wszystkim dla portfela więc nie wiem jak będę stał z kasą na takie wynalazki :slash:

Edytowane przez bono93

Odbiór na zlocie, przywiezione przez DżejAra to już w ogóle darmowa przesyłka by była :lol:

Ja tylko jdnak chcialem zwrocic uwage ze wykonanie takiego cuda to koszt dwa czterdziesci szesc z watem. Ponijajac chinoli ktorzy beda to robic dla tego typa w uk to za grosze zrobia cos takiego polscy producenci bombek choinkowych. Bombki sie robi nie tylko ze szkla metoda tradycyjna z azotanem srebra ale tez tak ze plastikowa kulke mikolaja czy dowolny ksztalt umieszcza sie w prozni a do niej wlewa plynne aluminium i bombeczki jak ta lala. Jak bedzie jedna sztuka to przydaloby sie pogadac z producentem dewocjonaliow to ta sama technika.

Pisze z Ciapciaka wiec sory.

Przeszukiwał ktoś ebay właśnie w celu sprawdzenia czy przypadkiem takie akcesoria nie są dostępne z HK ??