Skocz do zawartości

Chłodnica Gsxf 750 Do B12 Ii Gen

Gość ajejman
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym , iż takiego tematu nie ma , podzielę się krótkim opisem montażu chłodnicy do mojego moto. Montaż wiekszej chłodnicy do golasa nie jest zapewne problemem , tak do s-ki pociąga za sobą pewne utrudnienia. Uchwyty na chłodnice pasują bez problemu,jednak szerokość jej wymusza przeróbke owiewek.Dla mnie najpierw ma jeździć później wygladać.
W pierwszej kolejności rozebrałem czache. Nastepnie wykręciłem ori chłodnice . U mnie przy oryginalnych kolektorach nie bylo zbyt dużo miejsca na przewody olejowe , które przy gsxfie są grubsze musiałem dać dodatkową podkładke miedzianą aby odsunąć końcówkę od pieca oraz odciąć występ w misce olejowej przy filtrze.

http://polishbanditcrew.pl/uploads/imgs/thumb_ihost_1364993696__4.jpg

Następnie założyłem lewą owiewkę. Po lewej stronie chłodnica i wąż wystają niewiele,wystarczyło trochę wyciąć rant i podgrzać lekko plastik małym palnikiem aby uwypuklić miejsce gdzie chłodnica wystaje.
Z prawej strony jest nieco trudniej gdyż wąż wystaje dosyć mocno.Tak samo musiałem obciąć rant i na gorąco uwypuklić plastik. Dodatkowo , niestety trzeba dać podkładkę'aby owiewka bardziej odstawała

http://polishbanditcrew.pl/uploads/imgs/ihost_1364993661__1.jpg

Pozostałoposzpachlować,wyprofilować, pomalować owiewki aby to miało ręce i nogi ale jak na razie nie chce mi się.Zajmę się tym już po sezonie.Ważne , że działa.Przepraszam za kiepskie zdjęcia.Brak aparatu i ciemny garaż robią swoje.Jak będzie ciepło to wyjadę i dodam.
ps.te szpary w owiewce z powodu braku zapinek.Jeszcze nie złożone do końca :-)

http://polishbanditcrew.pl/uploads/imgs/ihost_1364993629__2.jpg

• Upvote 1

4l żeś zalał ?

Edytowane przez krynio

Dolewalem oleju , ale ile jest teraz nie wiem , Sporo wylalo sie ze starej,wlalem z baniaka .Jak bede wymienial to policze ile litrow zeszlo.

• 9 months later...

podczepiam się do tematu...

Chcę wymienić (wywalić ) chłodnice z Gsxr:a i wstawić jakąś bardziej wydajniejszą, najlepiej gdyby byłaby trochę mniejsza. A wszystko po to bo robię z niego N'ke:) I tym samym chcę pozbyć sie zbiorniczka płynu chłodzącego, albo zamontować jakiś mniejszy. Obecnie seryjnie wystaję brzydko poza ramę. Jakiś pomyśł....

Setrab, Goodridge, Hel, Mocal. 16 kanalow wystarczy, mozna 19, wiecej nie ma sensu. koncowki i weze wyniosa CIe wiecej niz sama chlodnica.

pokaz ta chlodnice z gsxra i zbiorniczek plynu chlodzacego. :zeby:

bo np w bandziorze (wodniaku) jest taki mały zbirniczek pod siedzeniem

.jakbym n p go wstawił, zamiast tego wielkoluda, bo czy az taki duży jest potrzebny?

Powiedz mi konkletnie bo nie do końca to widzę.

W swoim GSF 650N z 2005 roku (olejaku) masz założoną zgiętą chłodnicę z GSXRa ze zbiorniczkiem płynu chłodzącego.

Ponieważ chłodnica jest duża, chcesz się jej pozbyć razem ze zbiorniczkiem.

Dobrze zrozumiałem?

Możesz dać foty?

Osobiście myślę Kruku, że konkl mówi chyba o drugim motocyklu. No bo jak inaczej  :o:

Edytowane przez DaVVidMB

eeeeeeeeeeeee kuwa, chłodnica od Sraki w olejaku? Nieeeeeeee, nic dzisiaj nie brałem. Jeszcze.

• Upvote 2

tak, tak .mam drugi motocykl GsX-R Srad....i w tym chcę wymienić chłodnicę

• 7 months later...

zastanawiam sie nad taką chłodnicą do siebie mocowanie sie zrobi 

http://allegro.pl/chlodnica-oleju-260x230x32mm-17-rzedow-nie-setrab-i4522898459.html

tylko muszę pomyśleć jak końcówki węzy poprowadzić żeby się o wydech nie przypiekły,

a na wydech planuje bandaże

co wy na to?

4l żeś zalał ?

Ziomuś to jak ja mam Twoją jajkową to też muszę 4l wlać ,,, ?

Zawsze mam na max z kawałkiem, teraz przy zmianie łącznie z filtrem wlałem 3.5 litra.