Skocz do zawartości

Wężyki Pod Bakiem

Gość mathew16
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Temat połączony i trzyma się kupy.

• 1 year later...

odświeżam temat, przejrzałem manuala, wątki , ten temat mi najbardziej podszedł, jednak trochę inaczej to u mnie wygląda niż u kolegi wyżej.

przy podłączaniu zasilania lekko się zmieszałem, chciałbym się upewnić co do poprawności podłączenia wężyków + 1 pytanie. Generalnie większość tematów dokumentowałem przy rozbieraniu, ale w pewnym momencie padła mi karta pamięci.

Do rzeczy.

1. Czy przewód nr 1 powinien być podłączony do airboxa z lewej strony?

2. Czy przewód nr 4 jest prawidłowo podłączony? (od gaźnika go nie odpinałem, ale czy prawidłowo że podpiąłem do tego rozdzielacza?)

3. W zbiorniku po prawej stronie są 2 rurki - grubsza i cieńsza. Tam przy rozbieraniu przewodów albo nie było, albo mam dziurę w pamięci.
Czy może być tak że ich nie będzie? Lub jeśli mają być to gdzie je podłączyć bądź puścić luzem?

waz.jpg

Ten 4 to chyba podciśnienie do kranika powinno iść.

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Vidon

Ten 4 to chyba podciśnienie do kranika powinno iść.

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka

chyba nie :P

3jke ma podciśnienie chyba :)

serwisówka w rękę i jazda jak nie jesteś czegoś pewien!

ad 1: tak z lewej strony.

ad 2: chyba tak ale sprawdź z serwisówka.

ad 3: jedno to jest odpowietrzenie a 2gie to przelewowy i na nim powinien być wężyk :P zobacz ile węży masz na dole przy prawym secie.

Edytowane przez Rubin87

patrzyłem z serwisówką, ale właśnie po jej przeczytaniu straciłem pewność, wbrew pozorom nie jest to tam tak oczywiste, bądź są pojęcia które nie do końca rozumiem. 

ad 1. dziękuję

ad 2. dziękuję

ad 3. mam jeden przy secie zaślepiony - lustrzane odbicie wężyka nr 5, na zdjęciu go nie oznaczyłem jednak jest widoczny między 3 a 4 gaźnikiem. ale tym nie mam się co sugerować, gdyż generalnie rozbierałem moto do zera, marna szansa że zanim się za to zabrałem to wszystko było jak należy, dla przykładu - czujnik luzu był odwrotnie założony, więc wszystko staram się teraz weryfikować.

Zatem który to który przy zbiorniku i który gdzie powinien być podłączony? (nie znalazłem w serwisówce)

przewody 2 i 3  idą do kranika - tego jestem pewny

gniazdo na przewód oznaczone jako 5 powinno również sobie wisieć obok airboxa, analogicznie jak obok, prawda?

zobacz gdzie wychodzi ten wężyk z zaślepką pod prawym setem :P

tak powinno dyndać przy airboxie tak jak jest obok :)

1 - do airbox'a

2,3 - kranik w baku

4- podciśnienie do PAIR'a, dobrze podłączone

5 - to chyba jakieś odpowietrzenie jest, przewody mają iść pod uchwytami w kształcie "U", które są na pokrywie ariboxa ( z obu stron).

Przewody z tyłu zbiornika:

Grubszy - idzie luzem w doł, wychodzi w okolicach prawego seta

Cieńszy - idzie do trójnika, który powinien być po prawej stronie, okolice airboxa / ramy. Z trójnika 1 wężyk idzie w dół a drugi w tył wzdłuż ramy.

• Upvote 1

1 - do airbox'a

2,3 - kranik w baku

4- podciśnienie do PAIR'a, dobrze podłączone

5 - to chyba jakieś odpowietrzenie jest, przewody mają iść pod uchwytami w kształcie "U", które są na pokrywie ariboxa ( z obu stron).

Przewody z tyłu zbiornika:

Grubszy - idzie luzem w doł, wychodzi w okolicach prawego seta

Cieńszy - idzie do trójnika, który powinien być po prawej stronie, okolice airboxa / ramy. Z trójnika 1 wężyk idzie w dół a drugi w tył wzdłuż ramy.

Dziękuję za kompleksową odpowiedź.

Już wszystko jasne.

Wniosek z tego taki, że jednak nie mam dużych luk w pamięci, zbiornik nie był nigdzie podłączony. Nie było na pewno żadnego trójnika, ani przewodu wzdłuż ramy.

• 1 year later...

Temat został otwarty, a teraz edytuj pierwszy post, bo w takim sformułowaniu tematu nie wiadomo, czy przypadkiem nie chodzi o seks "z" lub "bez" gumy.

weź to załóż na tego airboxa, to jest wężyk do odprowadzania skroplin pary wodnej i resztek oleju z odmy, kończy sie koło wydechu i powinien być zatkany korkiem.

rx1jev.jpg

Czemu ma być zatkany? Właśnie dzisiaj przeglądałem wezyki i wyciagnąlem ten korek i wyleciało pełno syfu, olej z wodą

Wysłane z mojego Combo przy użyciu Tapatalka

Czemu ma być zatkany? Właśnie dzisiaj przeglądałem wezyki i wyciagnąlem ten korek i wyleciało pełno syfu, olej z wodą

Wysłane z mojego Combo przy użyciu Tapatalka

Bo sluży do spuszczania syfu, a w trakcie jazdy zeby nie zaciagał syfu do gaźników

• 1 year later...

Witam.

Ostatnio zauważyłem w swoim Bandicie dziwny wężyk pod stópką centralną (wężyk z zaślepką) Ten wężyk powinien tam być? Czy może mogę go wcisnąć gdzieś wyżej. Odnoszę wrażenie że podczas jazdy słychać jakby gdzieś tam uderzał.

Z góry dziękuje za pomoc

Popraw przywitanie,w ramach wyjątku odp.na twoje pytanie...z arboksa ;)

Witam podłączę się do tematu. Chciałbym się dowiedzieć co za wężyk znajduje się pod stópką centralną (w moim Bandicie GSF 650 2005r.) wężyk z zaślepka. Mogę go gdzieś "wcisnąć"?

Z góry dziękuje za odpowiedź

Witam podłączę się do tematu. Chciałbym się dowiedzieć co za wężyk znajduje się pod stópką centralną (w moim Bandicie GSF 650 2005r.) wężyk z zaślepka. Mogę go gdzieś "wcisnąć"?

Z góry dziękuje za odpowiedź

Nie czytałeś wątku, nawet nie zauważyłeś że się już dwa posty wyżej podłączyłeś do tematu :), Kazek odpowiedział że to od airbox'a (obudowa filtra powietrza).

Jeśli nazbiera się oleju to tym wężykiem spuszczasz go z obudowy. I ma być na dole.