Skocz do zawartości

Pałować czy nie pałować - oto jest pytanie

Magpie
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Moja pierwsza produkcja. Niestety spaskudzona w Movie Maker-ze wiec jakość nie poraża. Nagrana kamerką z Tchibo zamontowaną na sterze. Muzyka przypadkowa...

Wiosenna przejażdżka po okolicach Ostrołęki. Miłego oglądania :)

http://www.youtube.c...h?v=iC-_dal3kwM

P.S.

Czemu nie potafie wrzucic inkluda z jutuba?

P.S. 2

Udało się umieścić filmik :)

Prusiak :D Powiem Tobie, że to nie movie maker psuje ten filmik. :D

Edytowane przez Kruk

O w morde Prusiak :o Czegoś takiego to już dawno nie widziałem. Wskazówka obrotomierza, która niegdy nie widziała cyfry 6? :o Jestem zszokowany, że na motocyklu można jeździć tak spokojnie. Byłeś po jakiś proszkach uspokajających? :)

ło matko faktycznie....mój złomek to przy takich obrotach nie chce biegów zmieniać..jak ty to robisz?? :)

Dzięki, Panowie, teraz już wiem, żeby nigdy mojego filmiku z jazdy nie wrzucać, bo mnie wyśmiejecie od emerytów i leniwców :p::motorek:

czytam komentarze, myślę pewnie przesadzają, bo sam jakoś nie pałuję pod czerwone za każdym razem. Raczej tak do 10 tys starcza jak chcę coś poczuć. Ale faktycznie :) nawet połowy zakresu nie odwiedzasz :) czasem go przekręć bo się zastoi na tych niskich obrotach :) ale tak to filmik spoko :) Nie zawsze trzeba zapierdalać! :P

Edytowane przez Shadow

Nawet w manualu stoi jak byk, że nie wolno jeździć tylko na niskich obrotach :)

ja nie wiem czy to tylko u mnie tak jest czy ten filmik po prostu ma 30sekund długości?

No tak... Jak zauważycie przodem jedzie szanowna małżonka, a przy niej jestem spokojny i pokorny jak baranek :)

Mam też filmik z jazdy solo, na którym jeżdżę zgodnie z "manualem" - wrzucę jak zostanie poddany obróbce.

P.S.

Nie ma się już tych młodych latek żeby "zapierdalać..." W domu dzieci czekają na oboje rodziców więc sami wicie-rozumicie.

Pozdrawiam

Kurde, ale to, ze jedziesz nie szybko też nie usprawiedliwia eskowych hitów :D nie żebym się czepiał :D ale Twój filmik serio zmiażdżył psyche :D

Valentio Rossi k**wa wszyscy...

Magpie, czytanie ze zrozumieniem. Ale spoko, pomogę Ci, "Muzyka przypadkowa...". A skoro to nawet nie jest prawdą, to napisz podanie do regulaminu, żeby wrzucać muzę która odpowiada Twojemu gustowi.

Edytowane przez PlotuÅ›

Plotuś, daj se na wstrzymanie co? :D Bo jeśli masz mieć ból dupy o odrobinę uszczypliwości, w dodatku żartobliwej, to nie jest miejsce dla Ciebie, w sensie internet.

Edytowane przez Magpie

Plotuś, daj se na wstrzymanie co? :D Bo jeśli masz mieć ból dupy o odrobinę uszczypliwości, w dodatku żartobliwej, to nie jest miejsce dla Ciebie, w sensie internet.

o widzę, że uparte próby umoralniania motocyklistów przez Plotusia (na forum motocyklowym hehehe) nie tylko mi za skórę zalazły :)

tapnięte ze starego jabłkofonu

Trzy komentarze co do jednego filmiki to rzeczywiście odrobina uszczypliwości rajderze litrowy. Koniec tematu.

Plotuś, nie w tym rzecz jak kto jeździ a kto jakie filmiki robi, nie mówię tutaj, że mój był lepszy, ale jeśli zamierzasz bronić słabej produkcji, z "przypadkową muzyką" to obawiam się, że Ci się nie powiedzie. Każdy jeździ i słucha tego co chce, każdy też, może mieć o tym swoje zdanie. Tobie podoba się zamulanie poniżej 6 tysięcy a ja wolę jak Krynio topi wydech w B12 albo Merc n*******la po Wrocku czy innych Bośniach i Hercegowinach. Napisałem jedynie, że niespecjalnie podoba mi się ten filmik, nie tylko po to, żeby coś skrytykować, ale też po to, żeby powstający filmik z jazdy solo tego samego autora dostał może lepszą, należną mu oprawę.

Ponadto moim zdaniem używanie argumentum ad personam do kogoś kto nigdy nie szczycił się tym, że jeździ dobrze, czy zapierdala jak dziki jest zwyczajnie debilne.

o widzę, że uparte próby umoralniania motocyklistów przez Plotusia (na forum motocyklowym hehehe) nie tylko mi za skórę zalazły :)

meh-45665170944.jpeg

Widzę że mój filmik co poniektórych trochę poruszył... proponuję wsiąśc na moto i odreagować po swojemu.

A dodatkowo obiecałem wrzucić filmik z jazdy solo i zostałem wezwany do tablicy to proszę. Muzyka dobrana na obecną polemikę...

Miłej zabawy

http://youtu.be/vHPETQkmSIw

tapnięte ze starego jabłkofonu

Umoralniam ? Przecież ja nie napisałem że macie jeździć wolno, tylko każdy ma prawo jeździć jak chce, a tu od razu głupie docinki na temat kolegi który nie zapierdala (bo nota bene jedzie z osobą którą kocha). W sumie się nie dziwię, gdybym ja miał na plecaczku moją dziewczynę też bym nie zapierdalał. Jack, zalecałbym czytać posty po kilka razy jeżeli się ich nie rozumie, a od razu wysuwa się błędne wnioski z wypowiedzi. Ale nie zalecę, bo jesteś ADMINEM przecież.

Z resztą czego się spodziewam, to są internety przecież są, a tu każde chwyty dozwolone. W realu nie każdy tyle szczeka. ;)

Edytowane przez PlotuÅ›

Plotuś ogarniaj czytanie, bo "przyganiał kocioł garnkowi":

No tak... Jak zauważycie przodem jedzie szanowna małżonka, a przy niej jestem spokojny i pokorny jak baranek :)

Nikt nie jechał z nim na plecaku, nikt nie nawołuje do zapierdalania z plecakiem, wrzucenie tu, w ten konkretny wątek filmiku skutkuje jego skomentowaniem, mi Frank powiedział, że daje mi plusa za przepisową jazdę :) Zatem uspokój się i przestań się rzucać, bo wychodzisz właśnie na takiego co dużo szczeka o byle gówno :)

A jak Ci się internety nie podobują to wpadnij na grila, z Łodzi daleko nie masz.

Edytowane przez Magpie

Tak sobie czytam i może faktycznie trochę przesadzałem, a na pewno w moim początkowym komentarzu nie powinno być Twojego nicku i za to przepraszam.

A ja nie pisałem, że kolega nie zapierdala tylko, że kolega używa motocykla jakby miał silnik dizla i kręci go do 3-4k obrotów :D

A ja nie pisałem, że kolega nie zapierdala tylko, że kolega używa motocykla jakby miał silnik dizla i kręci go do 3-4k obrotów :D

To może powiem tak: Po co mam się ograniczać do czerpania przyjemności z jazdy w dolnych obrotach? Czy tylko wkręcanie na obroty daje Tobie frajdę? Taki spokojny spacerek od czasu do czasu dobrze robi dla umęczonej ciągłym pośpiechem psychy? Dodatkowo testowi poddawany był także zestaw interkomów Midlanda BT NEXT, którym delektowaliśmy się przez całą trasę... (o treściach rozmowy nie będę pisał z wiadomych względów ;) ) Wiedz ze lepiej sobie gadać przy mruku silnika niż wykrzykiwać do siebie.

Nie wiem co jeszcze mogę przekazać "zapierdalaczom" ... może tylko spokojnej jazdy :)

Uwaga 1: nie wiem dlaczego widzisz tylko to co chcesz zobaczyć... nawet podczas tej jazdy staram się utrzymywać obroty do 5 tys. (powyżej są już drgania które zauważyłem że się przenoszą na drgania obrazu z kamery)

Uwaga 2: nie wiem czy masz diesla, ale pojazdami z tego typu silnikiem raczej nie kręci się do 4 tys. ...

Uwaga 3: nie mam nic przeciwko "zapierdalaczom", póki nie robią krzywdy innym uczestnikom dróg

Znaczy ja jestem przeciwnikiem zapiedralania, to niebezpieczne i w ogóle, ale wtrącę tylko, że mój dizel kręci do 4, nawet do 5 i potem zmienia bieg, zupełnie jak twój :)

To może powiem tak: Po co mam się ograniczać do czerpania przyjemności z jazdy w dolnych obrotach? Czy tylko wkręcanie na obroty daje Tobie frajdę? Taki spokojny spacerek od czasu do czasu dobrze robi dla umęczonej ciągłym pośpiechem psychy? Dodatkowo testowi poddawany był także zestaw interkomów Midlanda BT NEXT, którym delektowaliśmy się przez całą trasę... (o treściach rozmowy nie będę pisał z wiadomych względów ;) ) Wiedz ze lepiej sobie gadać przy mruku silnika niż wykrzykiwać do siebie.

Nie wiem co jeszcze mogę przekazać "zapierdalaczom" ... może tylko spokojnej jazdy :)

Uwaga 1: nie wiem dlaczego widzisz tylko to co chcesz zobaczyć... nawet podczas tej jazdy staram się utrzymywać obroty do 5 tys. (powyżej są już drgania które zauważyłem że się przenoszą na drgania obrazu z kamery)

Uwaga 2: nie wiem czy masz diesla, ale pojazdami z tego typu silnikiem raczej nie kręci się do 4 tys. ...

Uwaga 3: nie mam nic przeciwko "zapierdalaczom", póki nie robią krzywdy innym uczestnikom dróg

Po pierwsze diesel przynajmniej mój kręcę do 2k i zmiana :D więcej nie ma sensu.

Po drugie "Prusiak" mam to samo jak kolesiowi od SzliferenMachen pokazałem filmik to się zapytał czy mam zepsuty obrotomierz. Ja tam Ciebie bardzo dobrze rozumiem.

Jak che sobie po zapierdalać to wybieram takie miejsce, ze się da bezpiecznie ale na co dzień to raczej czerpanie przyjemności z "wiatru we włosach"

Edytowane przez ciapek

Dodatkowo testowi poddawany był także zestaw interkomów Midlanda BT NEXT, którym delektowaliśmy się przez całą trasę... (o treściach rozmowy nie będę pisał z wiadomych względów ;) )

No i wyszło na jaw... Chłopaki, jak by wam kobita takie "czułości" do interkomu nawijała, albo jeszcze podkusiła że "teraz to do 4 tysi ale jak wrócimy to w sypialni do czerwonego pola" to dopiero byście na winklach w pole pojechali :)