Skocz do zawartości

Ciuchy... Bezpieczeństwa.

MAGI
 Share

Ciuchy... bezpieczeÅ„stwa.  

201 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakich ciuchów i zabezpieczeÅ? używasz ZAWSZE jeżdżÄ?c na moto?

• kurtka motocyklowa z kompletem protektorów lub "zbroja"
    • kurtka motocyklowa bez kompletu protektorów (np. bez ochrony pleców)
    • ochraniacz krÄ?gosÅ?upa (żóÅ?w)
    • pas nerkowy
    • oddzielne ochraniacze Å?okci
    • ochraniacze klatki piersiowej
    • protektor szyi
    • kurtka lub kamizelka z airbag'iem
      0
    • spodnie z kompletem protektorów (motocyklowe lub zwykÅ?e z oddzielnymi protektorami)
    • buty motocyklowe wysokie
    • buty motocyklowe niskie
    • inne wysokie buty (komandosy, trekkingowe)
    • kask
    • rÄ?kawice motocyklowe z protektorami

Rekomendowane odpowiedzi

trampki, krotkie spodenki, tshirt i zegarek, to generalnie wszystko co mam na sobie w zestawie minimalnym, szkoda że nie ma tej odpowiedzi dostępnej w ankiecie

• Odpowiedzi 92
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Kukuryku

13

• RobRoy

24

• ZuZa

11

No wlasnie. WIcia dobrze goda. Ja zegarka nie mam tylko. Hehe Roba pojechali ze do sklepu jezdzi w majtkach, jadac 20/30 km/h rowerem czy na moto to jeden knedel bedzie jak szlifa wylozysz.No chyba ze ktos licznik zamyka :p:

No wlasnie. WIcia dobrze goda. Ja zegarka nie mam tylko. Hehe Roba pojechali ze do sklepu jezdzi w majtkach, jadac 20/30 km/h rowerem czy na moto to jeden knedel bedzie jak szlifa wylozysz.No chyba ze ktos licznik zamyka :p:

Hihihihi, tak się zachowują tzw. neofici :P

Jeszcze 10 lat temu w Polsce rzadko kto sobie na kombo skórzane i buty na moto mógł pozwolić i nikomu nie przeszkadzało że motocykliści śmigają w jeansach i adidasach, a raptem 10 lat później wszyscy raptem zrobili świętsi od Papierza. Ja pół wschodniej europy przejechałem w adidasach, jeansach i T-Shircie (w T-Shircie - jak było gorąco) i żyję, fakt szybkości nie byłe te co teraz, raptem do 130 km/h można było się rozpędzić. Kumpel w dniu wyjazdu wtedy do Rumunii w****ał się, bo zapomniał półki skręcić, a że był tylko w swetrze to całą faktura swetra odbiła mu się na plecach, widok był zajebisty. I k**wa jakoś wszyscy żyjemy i mamy się dobrze :takaemotka: :takaemotka: :takaemotka:

Od razu dodam że nie twierdzę że jeżdżenie na zdrapkę jest OK ale każdy jeździ jak mu tam pasuje, a skutki takich decyzji zależą w głównej mierze, od przysłowiowego szczęściai nikt mnie nie przekona że jest inaczej :P

Tyle mojego w tym temacie :D

I motyla noga jakoś wszyscy żyjemy i mamy się dobrze :takaemotka: :takaemotka: :takaemotka:

Bo złego licho nie weźmie :takaemotka::p:

Edytowane przez Kukuryku

(...)

Od razu dodam że nie twierdzę że jeżdżenie na zdrapkę jest OK ale każdy jeździ jak mu tam pasuje, a skutki takich decyzji zależą w głównej mierze, od przysłowiowego szczęściai nikt mnie nie przekona że jest inaczej :P

Tyle mojego w tym temacie :D

Robciu, to jest ANKIETA, a nie agitacja ;)

Poza tym - przypomnę Ci niecnie - nie dalej, jak tydzień temu chwaliłeś się, że jeszcze masz buty motocyklowe na obstalunek sprzed Bóg wie ilu lat :jump:

Jak czytam wpis Rob Roya, to przypominają mi się opowieści, o tym jak mój dziadek wyczynowo ścigał się na motocyklach i zaczynal w drelichach, a potem dopiero było go stać na komplet ciuszków firmy Barbour :D wtedy to była kultowa marka, jak ktoś miał taki sprzęt to był Bogiem :)

Edit: nie czuj się urażony, że czytając Twoje wypowiedzi, przypominają mi się czasy mojego dziadka :P :P

Edytowane przez White Fang

Edit: nie czuj się urażony, że czytając Twoje wypowiedzi, przypominają mi się czasy mojego dziadka :P :P

BlueTooth, nie przejmuj sie, na Świecie jest bardzo mało ludzi i kobiet którzy są wstanie mnie urazić czy też obrazić :D

Edit:

hehehe, ale wszyscy mnie wk**wiają ;)

Wypocone za pomocą Sraptalka i wypchnięte z iPhone 4

Edytowane przez RobRoy

Urazić, obrazić i wyobrazić też :D
.

QQ sorrki, nie skumałem, a trzeźwy jeszcze jestem może rozwiń swoją głęboką myśl :)

Wypocone za pomocą Sraptalka i wypchnięte z iPhone 4

Uffff, kamień z serca xD :)

Edit: Może wyobrazić sobie Ciebie? ;)

Edytowane przez White Fang

Oj, nie, chyba nie chcę dalej iść tą drogą :lol:

Nic nie mówiłem :bag:

QQ wyobraża sobie Ciebie przed snem zawsze :D

buhaha :bunny: to stary Waryjat

tak:

r,id,d14zMjA7aF4xNzA7dV5odHRwOi8vaS53cC5wbC9hL2YvanBlZy8yMzI5MC80NzBfYmV6cGxvZG55a3VyY3pvbi5qcGVnO3FeMC44O3ReanBnO3NeZmFjZXQyMDEyO2Z0XjE=.jpg

czy np tak :

kurczak1.JPG

wracając do ciuchów dzisiaj wskoczyłem w zbroje....

mzk-MxtoEoIBRyklo17a3dQ.jpg

bajka :p:

Edytowane przez Marian-Awaryjny

QQ wyobraża sobie Ciebie przed snem zawsze :D

QQ, prawda to? :vampire:

Oj, nie, chyba nie chcę dalej iść tą drogą :lol:

Nic nie mówiłem :bag:

Ty się teraz nie wymiguj, sam zacząłeś :p:

Poza tym - przypomnę Ci niecnie - nie dalej, jak tydzień temu chwaliłeś się, że jeszcze masz buty motocyklowe na obstalunek sprzed Bóg wie ilu lat :jump:

A mam i nie trzeba Boga pytać ile lat temu były zrobione ale Bóg mi świadkiem że na najbliższe laRanie w nie się ubiorę :D

Edit:

Zrobione były rok po wyjeździe w kierunku Bukaresztu czyli w 1977 roku, napisałem w kierunku ponieważ do Budapesztu nie dojechaliśmy tylko do jakiegoś miasteczka w Rumunii

i z powodu złodziejstwa tubylców wróciliśmy z powrotem na Węgry, nie dało się samych motocykli zostawić, bo zaraz próbowali coś zwędzić.

Edytowane przez RobRoy

Nie, nie, Rob.

Rozmowa osiągnęła punkt, w którym wszelkie moje próby wytłumaczenia się będą mnie coraz bardziej pogrążać :takaemotka:

Teraz pozostaje mi już tylko zasłona milczenia :P

Nie, nie, Rob.

Rozmowa osiągnęła punkt, w którym wszelkie moje próby wytłumaczenia się będą mnie coraz bardziej pogrążać :takaemotka:

Teraz pozostaje mi już tylko zasłona milczenia :P

Przyjęte :rock:

Przyjęte :rock:

Edit:

Mam nadzieję że ten Emotikon to nie oznacza - Rogacz :takaemotka: :takaemotka:

Zrobione były rok po wyjeździe w kierunku Budapesztu czyli w 1977 roku, napisałem w kierunku ponieważ do Budapesztu nie dojechaliśmy tylko do jakiegoś miasteczka w Rumunii

Może Bukareszt? :D ^o^ na lekcjach geografii zdarzało się mylić te dwa miasta :D:)

O tuż to, Budapeszt już poprawiam :D

Dzięki za spostrzegawczość :please:

BlueTooth sie przydaje :D :D ale już Cie przestaję śledzić ;)

O zobaczymy na ile będziesz przydatna ...... :P

Mam nadzieję że ten Emotikon to nie oznacza - Rogacz :takaemotka: :takaemotka:

Rogacz to prędzej ten: :Tolinek:

Napisano (edytowane)

Może Bukareszt? :D ^o^ na lekcjach geografii zdarzało się mylić te dwa miasta :D:)

Weź zostaw Roba dzisiaj w spokoju, bo ma słaby dzień - wcześniej pisał "papieRZ" :takaemotka: :takaemotka:

Edit: Rob, wybacz - musiałem :jump:

Edytowane przez MAGI

Weź zostaw Roba dzisiaj w spokoju, bo ma słaby dzień - wcześniej pisał "papieRZ" :takaemotka: :takaemotka:

O k**wa ale pojechałem ale to wina wbudowanego słownika, nie podpowiedział sk**wiel ;)

Edit:

Ale ch..., nie poprawię żebyście mieli uciechę :P

Wypocone za pomocą Srapatalka 2 i wypchnięte z iPada 2

Edytowane przez RobRoy