Skocz do zawartości

Mordoklejki - Prośba O Ocenę Bandita

Gość mordoklejki
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Wpadł mi w oko Bandit, lecz mam do niego 350km i nie chcę jechać w ciemno. Prosiłbym o ocenę tego egzemplarza ze zdjęć, a może i nawet na żywo, jeśli ma ktoś do niego niedaleko i jest chętny mi pomóc (okolice miejscowości Opatów).

LINK: http://tablica.pl/of...D5-ID2QWwX.html

Edytowane przez Krzysztof

http://polishbanditc...oceny-banditow/

Motocykl był kiedyś S-ką. Ma za sobą pewne przygody. Naklejki na zadupku są z wersji S, którą najłatwiej przerobić na N-kę tylko w pierwszej generacji.

Kilka rzeczy mi się w tym motocyklu nie podoba:

1. Wypolerowana jest tylko tylna felga, a raczej zawsze poleruje się dwie - prawdopodobnie przednia została wymieniona później - być może po jakiejś późniejszej przygodzie.

ihost_1369238636__77799999_2_1000x700_suzuki-bandit600n-kata2-doinwestowany-zdjecia.jpg

2. Wypolerowany jest tylko jeden dekliel - tutaj też trzeba być trochę podejrzliwym - nie robi się motocykla na pół, tym bardziej, że ma także wypolerowany wahacz i ogólnie wygląda na zadbany i dopieszczony egzemplarz (przynajmniej taki był).

ihost_1369240377__77799999_4_1000x700_suzuki-bandit600n-kata2-doinwestowany-motoryzacja.jpg

3. Nie podoba mi się naklejka SUZUKI - jest źle umieszczona i wychodzi poza obręb tego przetłoczenia w baku. W oryginale jest dokładnie wpasowana. Oznacza to, że bak był malowany.

ihost_1369239248__77799999_5_1000x700_suzuki-bandit600n-kata2-doinwestowany-swietokrzyskie.jpg

A tak wygląda oryginalna naklejka; niby szczegół, ale jednak o czymś świadczy. To akurat był mój motocykl:

ihost_1369239921__4acf3894.jpg

4. Tłumik był spawany dlatego, że był uszkodzony - prawy dekiel nie jest wypolerowany - być może jest zmieniony. Dziwna sprawa jest także z setami - na lewym śruby są zardzewiałe, na prawym nie.

ihost_1369238405__77799999_1_1000x700_suzuki-bandit600n-kata2-doinwestowany-opatow.jpg

A tak wygląda tłumik w oryginale:

ihost_1366564468__imag0003s.jpg

Więcej mi się już pisać nie chce.

Ale dość dobrze znam rynek niemiecki, więc śmiem twierdzić na podstawie obserwacji zdjęć i samej tylko ceny, że motocykl ma swoją mroczną tajemnicę, którą sprzedawca stara się przemilczeć.

PS: gdybyś zrobił zrzuty zdjęć na jakiś serwer i wkleił grafikę, odpowiedziałbym Ci od razu.

Ja już się postarałem - jak poprawisz trochę przywitanie - tak od serca, to odsłonię ocenę Bandita.

PS: Użyj pełnego edytora :P

Chętnie bym się przejechał obejrzeć go na żywo, ale te 350km... Gdyby ktoś był w stanie obejrzeć go za mnie (sprawdzić czy jedzie prosto, czy biegi nie wyskakują, czy wszystko jest na swoim miejscu) i dałby opinię pozytywną pewnie bym się po niego wybrał

ojoj, nie napalaj się tak od razu. Krzysztof Ci dał wystarczająco dużo powodów żeby się 2 razy zastanowić. Jak byś miał po niego 100km to mozna pomyśleć, ale jak 350 to ja bym odpuścił

po wypowiedzi Krzycha wyłączył bym zakładkę z tym motocyklem ;-)

Dlaczego się tak napaliłem na ten motocykl? Ponieważ ma wbite w papierach 25kW, a ja mam prawo jazdy A2, więc bez problemu mógłbym się nim poruszać... W takim razie co radzicie mi zrobić? Myślałem o sprowadzeniu moto z niemiec z wbitą mocą 35kW albo mniej, ale to mnie troche wyniesie :/

• 3 weeks later...

Świadczy o tym, że moto miało mega szlifa. Ogólnie jeśli typ chce go oddać za 1500 to spoko :D Jeśli chce choć trochę więcej odpuść sobie- nie wiem czy po zaworach uda Ci się zamknąć okrywę tak, żeby nie ciekła- szczerze wątpię. Rama rdzewieje, łańcuch może i nowy ale co z tego jak skorodowany co wg. wszelkich serwisówek kwalifikuje go do wymiany. Kapeć z tyłu faktycznie nowy, ale ciekawe z jakim dotem, przód na wykończeniu, kanapa do obszycia, tarcze po zdjęciach ciężko orzec ale czas swojej świetności mają za sobą na pewno. Zegary są raczej nowe bo tak wyglądają a na pewno oberwały, skoro nawet lampa jest porysowana, kiera też jest nowa i ma źle wywiercone wypustki (przełączniki nie są w pozycji w której być powinny, albo co gorsza nie ma ich wcale)

Cena Czyni Cuda - ale jeśli cena nie powala a Ty nie chcesz się z nim j***ć jak matka ze s******ynem to olej.

W Edytorze używamy opcji [wklej grafikę] - wklejamy link do zdjęcia i gotowe.

Gościu woła za niego 5,6k (+ wbite w dowód 35kW, czyli na a2). Znowu się Was posłucham i odpuszczę sobie, bo faktycznie, nie chcę się męczyć..

w lepszym stanie wizualnym ten sam rocznik byl na moto bajzlu za 3,9k

Wysratalkowane z Xperia

za 5.6 można mieć na prawdę zajebistego bandziora. Poza tym, pomyśl o konwersji sprzęta na A2 nie jest to tak problematyczne jak mogłoby się wydawać.

Fałkofil, to jest problematyczne. Nawet jeśli będzie blokowany blokadą z homologacją i stwierdzi to na papierku rzeczoznawca to w WK nie przyjmują tego (przynajmniej w moim...).

Połączyłem wszystkie Twoje tematy w jeden, bo nie ma sensu zakładać za każdym razem nowego tematu, a ten już był czwartym tematem w tym dziale.

Użyj edytora i wklejaj grafiki (link musi mieć zakończenie .jpg).

Proszę o ocenkę tego bandita:

http://allegro.pl/sh...item=3323822685

I jeszcze udało mi się załatwić kilkanaście zdjęć (za pierwszym razem dostałem jakies gówniane robione telefonem z tandetnym aparatem)

68h3puht9dyv.jpg

r7z5j9efgunu.jpg

6dn43w89f2tc.jpg

eepi7g2di3i4.jpg

6dn43w89f2tc.jpg

2wmkjuch106f.jpg

v8z8sp4jefb4.jpg

ytuaecjh2k8b.jpg

2m109o8by1ya.jpg

edbfrxzuq7z2.jpg

6jw6m86j9yac.jpg

eshzduk74bg3.jpg

qgnfu6fczbfu.jpg

0hl6sornbkq5.jpg

PS!

Ktoś kojarzy motocykl, lub ma do niego bardzo blisko?

Edytowane przez mordoklejki

Odpuść. Że malowany, że lewy dekiel szlifowany, to nic. Mam podejrzenie, że jest to motocykl powypadkowy.

Nie podoba mi się, że także dolna półka - śruby. Zostały zamienione. Niby szczegół, ale to mi nie daje spokoju. Gdyby reszta była w porządku, nie czepiałbym się, ale po prostu zmiana śrub w tak newralgicznym miejscu czyni to podejrzanym.

2m109o8by1ya.jpg

Tak wygląda półka z rocznika 95-96:

ihost_1372318447__t2ec16fe9s2fg5gbrv6z1mtq60_12.jpg

Chodzi mi o śruby - były wymieniane. Pierdoła, ale w odniesieniu do całokształtu budzi moje podejrzenia.

Poza uszkodzonym bakiem, masz też wgniotkę na ramie, więc nie był to tylko mały ślizg:

eepi7g2di3i4.jpg

PS: dzięki za wklejenie zdjęć

Nie wczytuje mi się zdjęcie oryginalnej dolnej półki, a ciekawi mnie jaka jest różnica.

Dzięki za ocenkę, faktycznie wolę sobie go odpuścić :)

EDIT:

Dzięki (ogromne!), już wszystko działa i wiem o co chodzi :)

• 2 weeks later...

Drogo, napęd raczej do wymiany, nie wiem co ile robi się rozrząd w B4 ale zdaje się, że tutaj może być bardzo blisko. Lepiej szukać 600.

Ile kosztuje wymiana rozrządu +- w bandicie 400?

I prosiłbym o ocenkę tego Bandita, tym razem 600 ;p

http://otomoto.pl/su...e-M3714899.html

Jak możecie zerknijcie jeszcze na kilka egzemplarzy:

http://allegro.pl/suzuki-bandit-gsf-600-n-2001r-i3343991436.html (forumowy)

http://allegro.pl/show_item.php?item=3372714959 (ten też, od użytkownika Shadow)

http://tablica.pl/oferta/motocykl-suzuki-bandit-600f-stan-bdb-torun-CID5-ID3cudZ.html#0b4997393d

Z góry pięknie dziękuję!!