Skocz do zawartości

Mordoklejki - Prośba O Ocenę Bandita

Gość mordoklejki
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja o stanie nie będę się wypowiadał bo mocny w tym nie jestem ale jak widzę niektóre przebiegi to mi się nóż w kieszeni otwiera... ten pierwszy o którym piszesz ma niby 16 762 przejechane... nie wiem jak to niby możliwe (mam moto z 2009r. i przebieg 21K - nie jeżdżę dużo, nie byłem na moto za granicą, nie używam moto jako codziennego środka transportu więc po prostu tego nie rozumiem...). Po chju ludziom takie kity wciskać... To tylko taka tam dywagacja bo już nie mogłem wytrzymać patrząc na te przebiegi... (te forumowe też nie za wielkie mają jak na swoje lata hehehe)

Taką taczką zrobił bym więcej jeżdżąc wkoło komina...

Edytowane przez HutaKatowice

Akurat na przebieg nie spojrzałem w żadnym z tych motocykli, bo i tak większość na naszym rynku jest kręcona :/

Co do przebiegów, to warto sprawdzić stan i rok produkcji opon.

Jeżeli sprzedający deklaruje, że moto ma kilkanaście tyś przebiegu, to:

1) albo ma założone zjeżdżone, ale jeszcze oryginalne kapcie (jest na nich rok i tydzień produkcji),

2) ma świeżutkie, mało jeżdżone oponki.

Przynajmniej ja tak miałem w przypadku zakupu swojej SV z 2003r. Ma najechane około 12 000km i czeka mnie wymiana kompletu opon.

Edytowane przez kem

Ja o stanie nie będę się wypowiadał bo mocny w tym nie jestem ale jak widzę niektóre przebiegi to mi się nóż w kieszeni otwiera...

Z jednej strony masz rację - sam robię z 10k km na sezon, z drugiej strony, mamy GSa mojej żony i jej kulanie po 1-2k rocznie, to jest to w jakimś stopniu możliwe. Np. Magpiego SV z nakulanymi bodajże 4-rema tysiącami. Zasada taka, że zakładamy, że taki przebieg jest nieprawdziwy, co najwyżej będzie miłe zaskoczenie :)

A BAndit z gołoszenia wygląda naprawdę ładnie - wystarczy popatrzeć na nakrętki itp. Albo ktoś włożył dużo pracy, żeby to się tak świeciło, albo serio przebieg niewielki. Cena wydaje się atrakcyjna - zbyt atrakcyjna :)

Edytowane przez LatajacySlon

Czasami zdarzają się perełki- Qner opisywał kilkuletniego bandziora z przebiegiem 15 kilometrów. (nie 150 nie 15000) Moja SV jak przyjechała do Polski miała 900 KM najechane, poprzedni właściciel zrobił 4kkm ja kupiłem jak miała 5kkm. W styczniu. Jest lipiec, niedługo będę robił foto 10 000 :)

I na forum SV też pisali, że ni chu chu nie ma 5kkm i basta, jako, że miałem kilka kroków do niej, poszedłem ją obejrzeć i opadła mi szczena.

Tym nie mniej, lepiej zakładać, że przebieg jest ściemniony, najważniejsze w jakim stanie jest moto, szczególnie w przypadku bandziora, którego na prawdę bardzo ciężko zabić i można to zrobić w zasadzie tylko bardzo długim brakiem jakiegokolwiek serwisowania. A jeśli ktoś o moto nie dba, to widać to bardzo bardzo mocno.

Edytowane przez Magpie

Ostatni śmierdzi i tyle. Nikt nie sprowadza moto, nie robi w nim wszystkiego i nie sprzedaje, zanim jeszcze je przerejestrował. :D

z tych 2 obejrzałbym shadowa sprzęt, ten z 2001 był eską i brzydko stał się nką- nie mówię, że cos mu jest poważnego, po prostu nie został zrobiony umiejętnie.

tego ostatniego sam dałem do oceny. na tym zdjęciu na którym jest tabliczka znamionowa, w prawym górnym roku to jakaś rdza na spawach przy główce czy normlanie wygląda?

• 3 weeks later...

Siema, moglibyście ocenić ze zdjęć tego Bandita?

Rocznik 2002, "Przebieg 48 tys km, po synchronizacji gaźników, opona 180, xenon, ledowe kierunki, pług."

ZDJĘCIA WYGASŁY

PS. To co zauważyłem to napęd w kiepskim stanie (?), tylna tarcza hamulcowa też jakas taka dziwna, brak ciężarków kierownicy, klamka sprzęgła do wymiany, leżał i na prawo i na lewo :/ tylna felga taka brudna, czy to juz lakier zszedl?

Edytowane przez mordoklejki

moim zdaniem to jakiś ulepek po dzwonie z przodu. inna kierownica i nawet śruby to jej mocowania ktoś zgubił. obrarcia na półce? klamka od sprzegła do wymiany, coś dziwnie wygląda górna śruba lewej lagi, ssanie na śróbke? napęd końcówka naciągu. chyba nie warto :) pozdrawiam

• 2 weeks later...

Witam!

Czy jest ktoś z okolic miejscowości Stoczek Łukowski i mógłby mi pomóc? Chodzi mi o zerknięcie w realu na ten egzemplarz http://allegro.pl/suzuki-bandit-600-oryginal-a2-i3466195758.html . Jutro gość ma mi podesłac zdjęcia i wstawię je tu. Oczywiście na jakąś zgrzewkę browarka odpalę :)

Bardzo bym prosił o to, ponieważ mam prawie 400km do nawinięcia w to miejsce :/

Sprzedawca podesłał mi zdjęcia i filmik. Jeszcze raz podaję link do aukcji http://allegro.pl/su...3466195758.html

Proszę, oceńcie go waszym okiem :)

PS. Tych zdjęć jest trochę, więc stwierdziłem, że przejrzyściej będzie jak wrzucę na picassa i podam tutaj link :)

https://picasaweb.go...CLWM3azF-P3ekQE

https://docs.google....UZoamhGeW8/edit - filmik

PS2. Przepraszam, że post pod postem

Edytowane przez mordoklejki

Ja bym go za 6 nie wziął. Można jechać oglądać, jeśli za 5 pójdzie można się zastanowić, jeśli technicznie jest ok. Pokrywa zaworów się w garażu nie przytarła po obu stronach.

Dzięki za zerknięcie :) Nie widzę w którym miejscu pokrywa jest przytarta po lewej stronie :/

Gość miał mi opuścić na napęd (500-600zł) i przejazd w dwie strony (nieco ponad 500zł), więc za ok. 5k pewnie pójdzie.

Motocykl na pewno leżał, bo sam gość mówił, ale nie chciał malować, bo jest w oryginale.

TO nie ulega wapliwości. Tak jak mówię, mechanik musi zobaczyć, motór niewątpliwie z przeszłością.