Skocz do zawartości

Bandit 650 (Wodniak) - Zużycie Paliwa - Spalanie

Gość tomciar
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

I pewnie jeszcze do tego TIRa się linką podczepiam, co? :takaemotka::p:

I pewnie jeszcze do tego TIRa się linką podczepiam, co? :takaemotka::p:

Za szyję ! :D

Tajemnica niskiego spalania w Twoim b12,5 rozwiązana :beer:

Paliwo tylko z nadętego czerwonego ptaka. Motocykl ma rok i nawinięte 6500km, zakładam że salon dbał o swoją demówkę. Ale ciśnienie w kołach to dobry trop, nie sprawdzałem ani razu :wacko:

Wyklepane na Tapatalk2

Salon, jak salon, ale demo-testerzy na pewno mu dali w kość w okresie docierania :P Mój GSXf z tym samym silnikiem po mieście non toper 6.7l palił - ale ja jestem duży :)

Edytowane przez LatajacySlon

Stary, wszystko jest w normie. Masz fajne, nowe i chyba zdrowe moto i tylko od Ciebie zależy ile spali - zwykle to przedział w granicach 6-9l/100km.

A Hawk to chyba się na żarcie nie poznał...

Na żarcie się umiem poznać I To był mój pierwszy Minus jaki dałem na forum i mam nadzieje ostatni Jeśli ciebie uraziłem przepraszam ale osobiście wpienia mnie jak ktoś założy temat sensowny Tak jak

Tomash

Gdzie chłop bardzo fajnie opisał swój problem jaki go dręczy i szuka odpowiedzi w użytkownikach forum co użytkują takie same modele motocykli.

A ty mu odpisujesz w taki sposób

Za dużo Ci pali.

To jest nowoczesny silnik. Przy spokojnej jeździe powinien palić 2,8l/100km, a przy ostrym pałowaniu maksymalnie 3,5l/100km.

Z tym szybkim grzaniem to najprawdopodobniej poszły Ci wtryski i pewnie w konsekwencji uszczelka pod pokrywą zaworów. Za jakieś 7kPLN mogę Ci to naprawić.

Że nawet innego użytkownika zaskoczyło

i bedzie palił po 2.8l/100?

Więc moim zdaniem jak ktoś założy sensowny temat i go fachowo opisze ze swojej strony nie powinno się go zjechać ani żartować, dojdzie do tego że użytkownicy będą bali się zakładać nowe tematy Które czasami innym użytkownikom forum takim np. jak ja Ułatwiają życie :rock:

Podzielam opinie JASTRZABTS.

Sam się wk**w*** jak ktoś odpowiada w tym stylu w jakim ty: KG B12 odpisałeś.

I takie głupie "żarty" powinno się tępić!

PS O dziwo jestem spokojny. Alkohol jednak mnie uspokaja :)

A żeby nie robić OT. Kolego Tomash moim zdaniem spalanie jest jak najbardziej w porządku. Nie powinieneś się tym martwić. Co innego, jakby palił z 8-10l/100km... Więc spokojnie, możesz śmigać śmiało i bez najmniejszej obawy! ;) ( W moim przypadku było tak, że ze względu na mały bak, miałem wrażenie, że strasznie dużo pali :) a jednak mieścił się w granicach 5-7 l/100km :) )

Moim zdaniem ciężko stwierdzić, czy spalanie jest ok czy nie, bo nie wiem jak jeździsz. Mnie B6 palił ok 6 litrów (od 5,7 do 7), więc masz niższe od starego olejaka, wydaje się okej. Mogę Cię pocieszyć, że ostatnie moje i kumpla tankowanie pokazało, że RN09 nie służy jazda z Rexem - ja miałem 8l/100km a R1 12l/100km ;)

Ja jeszcze zaznaczam, że miasto miastu nie równe ;)

Mi 650N z K&N'em i przelotem w dwie osoby po mieście palił 6,6, w jedną osobę też :D

Dwie osoby podróż 5,4 - 5,6 jedna osoba podróż 6,3 :D

Jakby ktoś nie wiedział dlaczego w jedną osobę pali więcej niż w dwie to podpowiadam, że zmienia się dynamika jazdy B)

Aaa to były wskazania na 98, bo na 95 pali około 0,2-0,3 więcej.

Na naprawionym regulatorze ciśnienia spalania podchodziły do 8,5 litra.

Teraz mi pali 8,3 po mieście, ale to już insza inszość.

Na żarcie się umiem poznać I To był mój pierwszy Minus jaki dałem na forum i mam nadzieje ostatni Jeśli ciebie uraziłem przepraszam ale osobiście wpienia mnie jak ktoś założy temat sensowny Tak jak

Tomash

Gdzie chłop bardzo fajnie opisał swój problem jaki go dręczy i szuka odpowiedzi w użytkownikach forum co użytkują takie same modele motocykli.

A ty mu odpisujesz w taki sposób

Że nawet innego użytkownika zaskoczyło

Więc moim zdaniem jak ktoś założy sensowny temat i go fachowo opisze ze swojej strony nie powinno się go zjechać ani żartować, dojdzie do tego że użytkownicy będą bali się zakładać nowe tematy Które czasami innym użytkownikom forum takim np. jak ja Ułatwiają życie :rock:

Ale bulwers po sarkaźmie poszedł.

Proponuję podawać spalanie z dokładnością do 3 miejsc po przecinku. Wtedy wszyscy zafascynowani najważniejszym tematem motocyklowym będą mogli się wykazać znajomością tematu.

Może będzie jeszcze więcej, jakże ciekawych i wiele wnoszących postów.

BTW, uważam, że to leka przesada, by zadawać takie oczywiste pytania, zwłaszcza, że temat był wałkowany wiele razy.

To jako wisienkę na torcie zobacz spalanie u mnie - 650 (olejak) -> http://www.motostat.pl/vehicle-stats/47008

Co do stylu jazdy lubię dołem jeździć dlatego 7tys obr/min to jest chyba najwięcej ile statystycznie z niego wyciskam, wiadomo czasem zdarzy się pokręcić pod 10-11tys ale to jest może 5% mojej jazdy. Najczęściej to zakres 4-6 tysiaków. Teraz na majówce palił ok 5,5L ale na ten sezon mam do wymiany filtr powietrza i nie zdążyłem u synchronizacji zrobić przed wyjazdem (standardowo co 6000km).

Taka małą dygresja. Mi moto na paliwie "zachodnim" paliło zawsze o 0.5-1l mniej. Także w jakości paliwa też pewnie leży problem dużego spalania. Zastanawiam się tylko, czy np. dane w MOTOCYKLU z niemieckich testów, to rzeczywiście wartości jakie oni tam wyciągają.

Ostatnie dwa tankowania pokazały średnie spalanie 5.45 i 4.95 (spokojne trasy w większej grupie motocykli, pod 5k rpm). Więc chyba faktycznie z moim bandziorem wszystko gra :)

Wyklepane na Tapatalk2

Mój olejak (650) z 2006 roku pali mdz 6 a 7 litrów. Jazda mieszana 50% miasto 50 % trasa. Nawiększe spalanie 8,5 litra :zdziwiony: ale okazało się, że mam zdecydowanie za mało luftu w kołach :D (1,5 bara).

Moj 1250S ciagle pali ok 5,1-5,4 Najmniej na odcinku 300km trasa przelot 120km/h spalil 4,7l/100km.

wysłane ze srapTalka

Ale bulwers po sarkaźmie poszedł.

Proponuję podawać spalanie z dokładnością do 3 miejsc po przecinku. Wtedy wszyscy zafascynowani najważniejszym tematem motocyklowym będą mogli się wykazać znajomością tematu.

Może będzie jeszcze więcej, jakże ciekawych i wiele wnoszących postów.

BTW, uważam, że to leka przesada, by zadawać takie oczywiste pytania, zwłaszcza, że temat był wałkowany wiele razy.

Chłopak zadał pytanie, bo go to nurtuje. Nikt Ci nie każe na to odpowiadać, ani nawet czytać. Ty uważasz pytanie za głupie, a dla Tomash'a było ono ważne. Żyj i daj żyć!

• 2 years later...

Duzo za duzo czeka Cie wymiana filtra, powietrza no i regulacje zaworow ,gaznikow no i na koniec synchro po tym serwisie napewno!spadnie spalanie, moj pali okolo 6 czasami wiecej a. Czasami mniej