Skocz do zawartości

Uszkodzone Spodnie, Reklamacja?

korytarz4
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam mały problem z spodniami. Zauważyłem uszkodzenie z lewej strony ( link ), z prawej także zaczyna się pojawiać rozdarcie. Spodnie kupiłem w lutym br. Zrobiłem w nich może z 600-700km, więc są praktycznie nowe. Na spodnie mam gwarancje producenta 12 miesięcy, mam paragon itd. Nigdy jednak nie oddawałem nic w ramach reklamacji, zawsze odpuszczałem... czy uszkodzenie widoczne na fotkach jest hmm "wystarczające" aby uznano mi gwarancję? Takie rzeczy jak spodnie/kurtki itd się naprawia czy wymienia na nowe? Jak to wygląda. Spodnie są firmy 4-biker, kosztowały 300zl więc trwałości na lata to nie ma się co spodziewać, ale bez przesady, że się prują po kilku założeniach.

Reklamować?

http://www.sendspace...f780e69f28a7926

http://www.sendspace...9e983fa5fcaec34

pozdro PBC-owcy :)

aha uszkodzenie ma długość 5 cm i pod spodem jest materiał, więc dziury nie ma. Z drugiej strony widzę, że zaczynają się pruć w dokładnie tym samym miejscu...

Jak kupowalem swoje L&J to mnie w sklepie powiedzieli ze na zamki i szwy mam rok gwarancji. Wiec podejrzewam ze u CIebie bedzie to samo. Jakis chinczyk zle szwy zakonczyl i sie rozdarlo. Z drugiej strony nie chcialo by mi sie czekac, az laskawie to zrobia i zszyć samemu

To te kulki ci dziury porobiły :P

Reklamuj.

Reklamacja na podstawie niezgodności towaru z umową a nie na podstawie gwarancji. To bardzo ważne.

Żądasz w pierwszej kolejności wymiany na nowe, potem zwrotu kasy.

• Upvote 1

Pewno, że od kulek :P

• No to w czwartek spodenki oddaje w takim razie

widoczna wada materialu nylon. Za tzw rzadko tkane. Na maszynie tkalniczej za slabe bylo ustawienie naprezenia osnowy dlatego marterial sie rozchodzi na koncach. Ponadto za mala zakladka na szwie. Lipa. Do wymiany na nowe. Po naprawie widoczny bedzie slad.

Przed reklamacja sprawdz wszystkie szwy.

źle wszyta nić w materiał i materiał się rozlazł. W sensie wylazł między szwami. Nie wiem jak to opisać, ale znany problem w ciuchach moto.

Reklamowałem kiedyś identycznie uszkodzony pas nerkowy. Wymienili bez problemu.

Edytowane przez MetalBeast

W czwartek będę w 4bikerze i zobaczę co da się robić :) Jest opcja, że wymienią "od ręki" czy musi się komisja zjechać :D ?

Sklep raczej nie ma nic do procedury wymiany bo jest tylko pośrednikiem pomiędzy producentem a nabywcą. Przygotuj się na to, że 2 tygodnie będziesz bez spodni. Ja na rękawice czekałem 10 dni roboczych :(

Sklep raczej nie ma nic do procedury wymiany bo jest tylko pośrednikiem pomiędzy producentem a nabywcą. Przygotuj się na to, że 2 tygodnie będziesz bez spodni. Ja na rękawice czekałem 10 dni roboczych :(

w przypadku 4bikera jest troszkę inaczej to jest producent, który otworzył sieć sklepów, w których sprzedaje swoje produkty

Nie doczytałem, że chodzi o spodnie 4-bikera. Wątpię, że ocenią to na miejscu, choć mogę się mylić, ale na pewno cały proces odbędzie się dużo szybciej :D