Skocz do zawartości

Problem Z Osiągnięciem Maksymalnej Prędkości

Gość mario00760
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sprawdziłem to prędkość w nocy 215 i dalej sie próbował bujać tylko trzeba było hamować a tak w dzień 210 ale jeździ jak trzeba. a co do spalania nie wiem jak w bandicie ale to chyba normalne spalanie 7,3 przy prędkościach tak na trasie 140 - 180 km/h pare razy ponad 200 i nagłych hamowaniach i szybkich przyspieszeniach i tak w kółko?

prędkość w nocy 215 i dalej sie próbował bujać tylko trzeba było hamować a tak w dzień 210

HE HE HE - widać, że to "nocny" Bandzior - woli szaleć w nocy :D

A spalanie o którym pisałeś - co i Tomek potwierdził - to standard. Za to do 140 powinien zadowolić się zaledwie około 6 litrów na setkę...

łe no k**wa, dużo palą te bandziory- mi hajabonga na trasie z wojteckim po autobanie spaliła 6l/100 !!!

łe no k**wa, dużo palą te bandziory- mi hajabonga na trasie z wojteckim po autobanie spaliła 6l/100 !!!

Pewnie się zastanawiałeś czy 3 bieg zapiąć :P

• 9 months later...

Poprzedni właściciel - 140 kg masy - twierdził że na B6 jechał 230 km/h , ja ( 85 kg )a tym samym sprzęcie z dołożoną owiewką rozwinąłem 200 km/h tam z małym haczkiem .

I tu pytanie - zrobił mnie w chu...a prawda ... ehh

Czy może jest to realne ?

No to mała poprawka - w sobotę na autostradzie udało mnie się wydusić z mojego B6 235 km/h licznikowe oczywiście. Z tym że do 215 szedł na płaskim a reszta z lekką pomocą ukształtowania terenu :P

Edytowane przez Bogo

U mnie podobnie, poprzedni właściciel niby 225 km/h a 2x większy ode mnie. Mi się udało do 200 z groszem rozpędzić bo więcej się bałem B) ale zapas jeszcze był.

Biorąc pod uwagę błąd wskazania prędkościomierza różnie można "prawdziwą max. prędkość" podawać.

No to ja tylko 190(czuje respekt) poprzedni kolo mówił o licznikowych 230

Jak wpadne na autustrade nie omieszkam sprawdzić .Jako że waże 105kg

to pewnie do 210 się rozpędze.

P.S. Bogo jak ja kiedyś miałem ETZ250 bez owiewki jechal do 125km/h

a jak dołozylem owiewke tylko 110

Edytowane przez makumba

moje b12 bez owiewki, moja masa 100 kg, prędkość wg GPS 241 km/h :)

być może zrobił Cię w ch..a - przecież wiadomo, że jak chciał Ci je sprzedać to "przykoloryzować" musiał deko ;)

A i być może, że z jakiejś większej górki, na V-Powerze mu się udało te 210-220 licznikowe , doliczył te 10 dla lansu i tyle..

b6s 220 licznikowe i to bez znaczenia czy 5 lub 6 bieg więcej nie daje rady.

A realnie to pewnie coś koło 200 biorąc pod uwagę przekłamania licznika.

Edytowane przez pk38a

To też trochę zależy od napędu... Może założyłeś mocniejszy ale wolniejszy. Mój B6 205 i więcej nie chce... Brakuje mi trochę.

b6s 213 km/h 85 kg wagi ,wir w zbiorniku :)

z tego co pamietam to b6 do 190 ladnie sie zbieral a pozniej to juz wolniejsze doliczania km, na obwodnicy w strone gdynii jest fajna gorka na ktorej mozna wycisnac wszystko co sie da z bandita i gorka w tym dobrze pomaga :)

To też trochę zależy od napędu... Może założyłeś mocniejszy ale wolniejszy. Mój B6 205 i więcej nie chce... Brakuje mi trochę.

A co ma do tego napęd. Chyba, że prędkość czytasz z GPS. Bo przecież jak masz inny napęd i jedziesz z realnie z prędkością załóżmy 190 km/h a pokazuje Ci te ponad 200 to i tak i tak prędkość na liczniku zbiera czujnik przy zębatce. Tu akurat zależy od obrotów silnika. A jaki założysz inny napęd (inne zębatki) to już będzie przekłamywał na liczniku.

A co ma do tego napęd. Chyba, że prędkość czytasz z GPS. Bo przecież jak masz inny napęd i jedziesz z realnie z prędkością załóżmy 190 km/h a pokazuje Ci te ponad 200 to i tak i tak prędkość na liczniku zbiera czujnik przy zębatce. Tu akurat zależy od obrotów silnika. A jaki założysz inny napęd (inne zębatki) to już będzie przekłamywał na liczniku.

Napęd ma to do tego, że jak założysz dużą zębatkę to motocykl jest silniejszy ale ma mniejszy Vmax.

Napęd ma to do tego, że jak założysz dużą zębatkę to motocykl jest silniejszy ale ma mniejszy Vmax.

No tak, zgadza się.

Ale wciąż będzie on pokazywał na szóstym biegu przy 5 tys obrotów te 100 km/h ale faktycznie będzie on jechał mniej.

No tak, zgadza się.

Ale wciąż będzie on pokazywał na szóstym biegu przy 5 tys obrotów te 100 km/h ale faktycznie będzie on jechał mniej.

Racja, z tym, że ja nawiązywałem do tego, że kogoś Bandzior jedzie 200 a kogoś 220... Nie chodziło mi o fakt zakłamania prędkościomierza tylko o Vmax. Obaj mamy rację :)

Racja, z tym, że ja nawiązywałem do tego, że kogoś Bandzior jedzie 200 a kogoś 220... Nie chodziło mi o fakt zakłamania prędkościomierza tylko o Vmax. Obaj mamy rację :)

W ten oto sposób doszliśmy do porozumienia :)

Na zlocie po piwie trzeba będzie wypić z tej okazji :)