Skocz do zawartości

Problem Z Osiągnięciem Maksymalnej Prędkości

Gość mario00760
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

powinieneś dodać że to nie tylko przez przełożenia... bo ktoś jeszcze głupio pomyśli :P

PS. no chyba, że się mylę to mnie popraw :)

Edytowane przez Jarek

powinieneś dodać że to nie tylko przez przełożenia... bo ktoś jeszcze głupio pomyśli :P

PS. no chyba, że się mylę to mnie popraw :)

a przez co jeszcze ??

no na jedynce przy 130 - odcina zapłon ... :P:blink:

Nowy filtr powietrza założony i 200 pękło :D

do gaźników i tak zajrzę, ale to w swoim czasie.

ja miałem podobnie i po wymianie filtra nic mi nie dało a dopiero po wymianie pompy paliwowej. Obroty dochodziły do 10tyś i sie zatrzymywały i moglem max poleciec 180.

ja miałem podobnie i po wymianie filtra nic mi nie dało a dopiero po wymianie pompy paliwowej. Obroty dochodziły do 10tyś i sie zatrzymywały i moglem max poleciec 180.

Ja raczej nie mam pompy paliwa :P

• 1 year later...

Witam Panowie niestety znów muszę sie zwrócić do was o pomoc i zdać sie na łaski waszego doświadczenia:)jak pisalem niedawno jestem raczej jeszcze amatorskim użytkownikiem no i poczatkujacym i fanem super predkosci tez nie jestem.Kupiłem juz licznik podłaczylem z czym tez sie zwracałem do was ale mniejsza o to ostatnio mialem okazje po nabraniu troszke wiekszej wprawy wyjechac na trase i tu niespodzianka moj Bandit jedzie max 120km/h i nic wiecej??czytalem o wrazeniach z hamowni na forum itd ale żeby az taki wynik?nie znalazlem nic podobnego do mojego przypadku zastanawiam sie czy to czasem nie licznik bo do 100 leci jak trzeba a pozniej juz lipa straszna mozna powiedziec ze ostatnie biegi mi są wogóle niepotrzebne...powiecie mi o co tu może chodzić?

Ale czujesz, że motocykl przyspiesza, czy nie?

Wysłane ze Srapatalka

Manetka była odkręcona na max motor przyspieszał ale nieznacznie problemu ze zrywem nie ma tylko jak by nie potrafil wyciś wiecej niż 120

Dobra, sprawa wygląda tak: co to za licznik podłączyłeś? Oryginalny? Ślimaka sprawdzałeś? Linkę masz wkręconą dobrze? Jakieś inne moto czy pojazd potwierdza, że jedziesz 120 i nie więcej?

Ty, może masz bandita 250 ;)? poka zdjęcia ;)

A poważnie, sprawdziłbym opory na kołach przy kręceniu (łożyska itd), zębatkę z tyłu jaki masz rozmiar i od tego bym zaczął :) Może zębatka z tyłu jest wielkości koła :D

Linka wkrecona dobrze licznik wedlug zapewnien original wskazania w milach jak i kilometrach a sprawdzał bede wlasnie dzis a ślimaka jak moge sprawdzić?

ale czujesz, że ma muła i nie przyspiesza? Jak tak to obstawiam gaźniki. Pewnie membrana poszła.

tak czy siak porównałbym to z czymś, choć pewnie wiedziałbyś, że jedziesz 180 a nie 120 ... Ale sprawdzić można :)

choć pewnie wiedziałbyś, że jedziesz 180 a nie 120 .

to wcale nie jest takie oczywiste :P

A nie masz czasem frędzli na klamkach?

Ooo takich?

skorzane-fredzle-na-klamki-dzwignie-held.jpg

od jak dawna masz ten motocykl? dlaczego nie miałes zegarów? moze sprzet jest sprowadzany np. z Francji, Szwajcarii lub Niemiec gdzie często motocykle sa blokowane (ale blokować bandita? :zdziwiony: )

Bandita mam jakies 2miesiące zegarów nie miał nie wiem w sumie czemu takiego go juz kupiłem sprzet jest rejestrowany w PL od 2007r muła raczej nie ma dziś bede porównywał z kumplem ale w teorie ze jade 180 przy wskazaniach 120 raczej wątpię

Jeśli chodzi o przyspieszenie to jest zrywny normalnie do tych 80-100 leci jak trzeba pozniej tak jak pisalem kolejne biegi można powiedzieć ze są mi zbędne

Sprawdz tak jak Metal mowi membrany i od razu zobacz czy nie masz niepotrzebnie nawierconych otworów(czerwone zaznaczenie),ktore powoduja,że jest słabe podcisnienie i iglice nie podnosza sie do konca.taki sam objaw bedzie jezeli bedziesz mial uszkodzone membrany.A membrana to 16

1yo48y.gif

Edytowane przez Calanthe

To mnie troche załatwiłeś tym schematem nie wiem czy moge sobie sam pozwolić na rozebranie tych gazników tzn zawsze staram sie drobne rzeczy robic sam tylko żeby mnie coś nie zaskoczylo podczas demontażu?moga sie rozregulować?jak poznam uszkodzoną membrane?

podejrzewam ze bedą rozerwane/poszczepione?wolał bym uniknąć regulacji bo tego to na bank sam sie nie chwyce a chciałem go na przyszły sezon oddać do regulacji

To mnie troche załatwiłeś tym schematem nie wiem czy moge sobie sam pozwolić na rozebranie tych gazników tzn zawsze staram sie drobne rzeczy robic sam tylko żeby mnie coś nie zaskoczylo podczas demontażu?moga sie rozregulować?jak poznam uszkodzoną membrane?

A może wpiszesz w google jak wygląda zdrowa membrana gaźnikowa?:D a tak w małym uproszczeniu gaźniki bandita działają na podciśnieniu, także uszkodzoną membranę poznasz po tym, że nie trzyma tego podciśnienia -> nie jest szczelna ;)

Odkręc te czarne kopułki,nie musisz nawet wyciagac gazników tylko bak zdejmij do zewnetrznych dojdziesz bitami o ile nie beda srubki jakos specjalnie mocno doj***ne.zdejmujesz to czarne potem masz sprezyne wkladasz palec w otwor i wyciagasz membrane razem z iglica.nie ma w tym zadnej filozofii i nie mozna raczej nic z***ac chyba ze masz jakies nadprzyrodzone zdolnosci :)

Co to w ogóle za tekst, że chciałeś dać do regulacji w przyszłym sezonie?

Nie wiem kiedy motor był regulowany tzn właśnie gazniki itd wiec czemu miał bym tego nie zrobic?nie ma poza tym z nim nraczej problemów no moze czasem różnie jest z odpalaniem raz na dotyk a raz ma z tym problem i musi troszkę pokręcić tak myślałem no ale jeśli jestem w błędzie to chętnie posłucham czy jest warto czy moze to olać?..Panowie mam motor od dwoch miesięcy raczkuje w tym temacie nie wymagajcie ode mnie zbyt wiele ucze sie:)