Skocz do zawartości

Bandit 600 - Problem Z Instalacją, Czujnikami, Odpalaniem

Gość Thanatos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

"po pierwsze zwiększ mase" xD

Wysłane z telefonu, nie licz na polskie znaki.

przy aku jest zlaczka ktora wprowadza "-"(cienki przewidzik czarno-biały) do inatalacji, umnie ona była z korodowana i dzialy sie podobne cyrki.

dzieki wielkie , jutro to sprawdze

co do tego masowego przewodu przy aku....fakt, wszystko bylo pordzewnialem, dziwi mnie fakt, ze caly przewod w srodku jest jakby pordzewnialy, zasniedzialy, dolozylem dodatkowe masy ....na wlaczonych swiatlach wszystko chula(bez podlaczonych przednich lampp). mam pytanie. Mam podwojne lampy z zarowkami kazda po 55W czy to moze powodowac jakies "przeciazenie" w instalacji. Na chwile obecna sunia jezdzi, ale swieci znow non stop neutral. az sie boje tych lamp podlaczac :D

Edytowane przez Thanatos

Masa na lampy przednie przychodzi z instalacji a nie z obudowy (tez mam podwojna lampe przednia) wiec dodatkowy przewod da tu tyle co trupowi kadzidlo

gaszeni moto odbywa sie poprzez odcoecie masy na cewkach(patrz schemar). Czarno -bialy kabel przewija sie nietylko przez czujnik kosy czy sprzegla ale przez swiatla i tp.

Sory za kiepska edycie ale posze z telefonu

Witam, problem rozwiazany ... chyba :D Tzn.Po godzinach spedzonych nad tymi zaj..mi kablami wczoraj pierwsza przejazdzka. Zrobilem 100km i nic sie nie dzieje.

Od poczatku usterki zrobilem:

• czyszczenie i przeglad calutkiej instalacji i wszystkich kostek
  • wymienilem przekaznik od bocznej stopki (byl walniety)
  • wywalilem czujnik od bocznej stopki (byl walniety)
  • kupilem tez modul, ale okazalo sie, ze stary tez dziala, wiec to nie bylo powodem klopotow
  • zgodnie z zaleceniami, dodalem dodatkowe masy z silnika do ramy i dodatkowe wyprowadzenie masy od lamp z czarno-bialego przewodu.

Efekt: moto odpala, nie odcina zaplonu przy wrzuceniu biegu, czyli ogolnie jezdzi :D Aczkolwiek :D nie gasnie kontrolka od luzu, ale tym zajme sie z czasem, bo przez najblizszy czas nie chce patrzec na jakiekolwiek instalacje, kable etc :D.

I w tym miejscu chce wszystkim serdecznie podziekowac za poswiecony czas, uwagi i podpowiedzi.

DZIEKUJE ZA POMOC.

• 9 months later...

Witam, zaskoczył mnie być moze błachy problem ale utrudniający życie. Otóz po zamontowaniu wskaznika biegów i rozłączaniu kilku przewodów i ich ponownym złączeniu i zaizolowaniu  motor gdy jest na bocznej podnóżce nie kreci wystarczy wcisnąć czujnik i kreci dodam, że zadne przewody nie sa zamienione i wczesniej tak nie było. Wiadomo, że tylko na podnóżce i po wrzuceniu biegu. Coś ma zwiazek ze wskaznikiem

Więc co zrobić aby moto znów odpalac bez problemu na bocznej podnózce pomocy z góry wielkie dzieki

czujnik biegu jałowego przy montowaniu tego wskaźnika wyjmowałeś? Może wypadła Ci sprężynka z trzpieniem co podaje masę na ten czujnik. Sam tak miałem

no właśnie nie. Czujnik widzi luz gdy dostaje masę. A gdy nie ma tego trzpienia, nie ma masy i widzi cały czas bieg :) 

zgadza sie biegi widzi wszystkie ale..znikneła kontrolka luzu którą też zostawiłem. przekażnik chodzi czujnik tez działa.