Skocz do zawartości

Bandit 650 / 1250 - Dławienie - Problem Z Pompą Paliwa - Nie Wkręca Się Na Obroty

Gość dawidek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

A kiedys obiło mi się o uszy ze jest jakaś kostka diagnostyczna i tam coś łączymy i wywala nr bledu... Może ktoś coś przybliży?

to podczas robienia synchro tym sie nie przejmuj dojdziesz do tego temat jest na forum pisany bodajże przez Daniela

Liczę na kogoś kto mi pomoże i się spotka ze mna... kurcze nic nie tracicie a mi bardzo pomozecie...

Liczę na kogoś kto mi pomoże i się spotka ze mna... kurcze nic nie tracicie a mi bardzo pomozecie...

w tym wypadku ja poległem juz na starcie hahaha kilometry

A kiedys obiło mi się o uszy ze jest jakaś kostka diagnostyczna i tam coś łączymy i wywala nr bledu... Może ktoś coś przybliży?

w temacie moze troche choojowym, ale jest - http://polishbanditcrew.pl/topic/5658-prosba-o-ocene-b1250/page__view__findpost__p__74925

w tym wypadku ja poległem juz na starcie hahaha kilometry

nie no wiadomo wszystko w granicach rozsadku :)

w temacie moze troche choojowym, ale jest - http://polishbanditc...dpost__p__74925

ooo dzieki o takie cos mi chodzilo :)

szycha jedziemy na tym samym wozku, mam dokladnie takie same objawy. Szukam i szukam i nic mu nie pomaga, zaczyna mnie to juz wku...ac, ale zadnemu mechaniorowi go nie oddam, zawzialem sie i sam znajde. W razie gdybym cos odkryl od razu Ci napisze, licze ze i Ty tak uczynisz jak cos wymyslisz.

Spoko oczywiście ze napisze... Dzisiaj będę dobierał się do tej kostki co nakierował mnie Daniel. Zobaczymy może wyskoczy jakiś blad... a Ty może sprawdzales czy sa bledy?

Edytowane przez szychagno

Spoko oczywiście ze napisze... Dzisiaj będę dobierał się do tej kostki co nakierował mnie Daniel. Zobaczymy może wyskoczy jakiś blad... a Ty może sprawdzales czy sa bledy?

ja sprawdzalem dzisiaj rano i bledow nie mam. Z jednej strony sie ciesze, a z drugiej nie bo nadal nie wiem co sie dzieje, zauwazylem tylko ze jak przytkalem reka dolot powietrza przed filtrem to jakby lepiej. Poza tym sprawdzilem odpowietrzenie zbiornika i szukam dalej.

tez sprawdzilem bledy i tez nie bylo... a u Cb to sie dzieje tylko na cieplym?? znajomy mial tak ze modul mu wariowal na cieplym a na zimnym spoko bylo wiec pozniej go przegonie i jak wystapi usterka to wtedy sprawdze jeszcze bledy.

strzeże to ja nie mam tego problemu

a po polsku można ?

to ciesze sie, ze nie masz tego problemu ale my mamy i chcemy go rozwiazac.

tez sprawdzilem bledy i tez nie bylo... a u Cb to sie dzieje tylko na cieplym?? znajomy mial tak ze modul mu wariowal na cieplym a na zimnym spoko bylo wiec pozniej go przegonie i jak wystapi usterka to wtedy sprawdze jeszcze bledy.

U mnie to czy ciepły czy zimny nie ma to znaczenia. Teraz natomiast jak wracałem z pracy zalałem pod korek i już go tak bardzo nie muliło. Im mniej paliwa tym objawy stają się bardziej wyraźne. Magia jakaś.

tez tak mialem ze jak bylo mniej paliwa to objawy sie nasilaly... ide go teraz przegonic to zobacze moze jakis blad pokaze i sie odezwe.

a teraz pytanie do kogos madrego w tym temacie

po zmostkowaniu kostki wyswietla mi _C00 a jak dodaje gazu do zmiania sie na -C00 lub jeszcze wyzsza kreske... tak powinno byc ?? lub co to oznacza??

to, ze sie zmienia to jest poprawne zachowanie..

a oznacza tyle, ze TPSa powinienes sobie zsynchronizować. po srodku zera - jest poprawnie, dol i gora - rozj***ny.

a podrzucisz jakims tematem o tej regulacji bo nie moge znalezc? pewnie to nie bedzie przyczyna tej usterki, z ktora walcze ??

moze to byc tez Twoj problem.

nie opisywałem tego nigdzie i zasadniczo ponoc nie reguluje sie tak o TPSa. jest on ustawiany raz fabrycznie i pozniej tylko sie wymienia... ewentualnie moze byc metoda podlaczenia SDSa i "zresetowac" w ecu aktualna wartosc TPS na zero - ale to bardziej zgaduje.

w kazdym razie są na to chaupnicze metody..

ale pamietaj - bierzesz na siebie odpowiedzialnosc - jak Ci sie odreci za mocno srubka to w*******lisz ustawienia innych sensorow, np. IAP i lecisz po cala listwe z sensorami do ASO

a wiec:

*) daj mu sie troche rozgrzac,

*) przechodzisz w tryb serwisowy, w ktory wiesz juz jak przejsc :)

*) pokrec gazem tak abys widzial, ze kursor chodzi dol/srodek/gora.

*) poluźniasz 2 torxy trzymajaca TPS'a - minimalnie

*) obracasz lekko całym TPSem.. dokrecasz torxy i patrzysz czy sie kursor zmienil. tutaj uwaga - dziala to z opoznieniem, czyli zmieniasz pozycje TPSa, chwile czekasz 3-5 sek. i odczyujesz z zegarow. i tak w kolko az pojawi sie kursor na srodku.

*) pokrec troche gazem - po takiej zabawie kursor ma pozostac dalej na srodku. - jesli z powrotem Ci "opadnie" to regulujesz dalej.

tutaj odkrecasz -

TPS+marked.jpg

po regulacji, masz miec tak kursorek -

DSCF4306.JPG

Edytowane przez Daniel

oooo to ja sie za to nie biore. To zdanie mnie przekonało:" jak Ci sie odreci za mocno srubka to w*******lisz ustawienia innych sensorow, np. IAP i lecisz po cala listwe z sensorami do ASO"