Skocz do zawartości

Bandit 650 / 1250 - Dławienie - Problem Z Pompą Paliwa - Nie Wkręca Się Na Obroty

Gość dawidek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

fakt... troche groznie to zdanie zabrzmialo ;/ po jezdzie zadnych bledow nie ma.

za pare chwil do moto ma mi zajrzec zaprzyjazniony mechanik.. zobaczymy co powie...

do DANIEL'a:

az boje sie zapytac skad znasz te chalupnicze metody naprawy... ludzie z taka wiedza i umiejetnosciami maja latwiej :D

Radek 650S

jak tam, jakies nowosci masz? ja nic ;/

Nic. Jak coś znajde od razu Ci napisze. Powoli psycha mi siada. Wczoraj jak jechałem ja mu pi...da, opór manetam a tu uuuuuuuuuu i dół. Wyprzedził mnie autobus. Kolejne co sprawdze teraz to ciśnienie jakie daje pompa paliwa. Musze jednak podjechać do jakiegoś mechaniora bo nie mam takiego przyrządu.A może jest ktoś w okolicy KRK kto ma takie coś, albo użyczyłby zbiornika z pompą na moment do przekładki. Dwie opcje są (tak mi się wydaje) albo go zalewa jak odkręce albo za mało dostaje paliwa. I teraz jak zalewa to albo wina świec, albo modułów. A może wtryski dają za dużo i coś z regulatorem ciśnienia nie tak ( bo chyba takowy tam gdzieś jest na listwie skoro to wersja na wtrysku). Z drugiej strony może za mało dostaje wtedy to wina pompy bo nie podaje tyle co trzeba. Szycha nie poddajemy sie. Po nitce do kłębka :)

Edytowane przez Radek 650S

W końcu się udało. Sprawa okazała się banalna więc podziele się może komuś to sie przyda. Dziś już maksymalnie wkur***ony wziąłem Zuzanne na garaż (po raz kolejny zreszta) z zamiarem rozbebeszenia pompki paliwa. Powiedziałem co będzie to będzie gorzej już chyba być nie może. Zdjąłem bak rozpiąłem przewody blablabla. Wyjąłem pompke i rozłożyłem ją na części pierwsze (właściwie to nie samą pompke tylko koszyk). Wyglądało to tak: post-3740-0-77404300-1333574229_thumb.jpg

Okazało się że rzeczywiście jest jeszcze jeden filterek ZA POMPĄ (oprócz tej "torebki od herbaty") siedzi on w tym plastiku , który trzyma regulator ciśnienia i samą pompke paliwa. Po demontażu w/w wygląda to tak: post-3740-0-33921300-1333574252_thumb.jpg ten filterek chroni wtryski po ewentualnym uszkodzeniu ( zatarciu pompki) przynajmniej tak mi się wydaje. I tutaj był pies pogrzebany. Namoczyłem ten plastik w nafcie później sprezone powietrze znowu nafta znowu powietrze i tak kilka razy, (wyleciało dużo syfu i tych opiłków) post-3740-0-74915700-1333575503_thumb.jpg i gdy dmuchnąłem ustami (bez skojarzeń :) ) dało się wyczuć ze jest o wiele lepiej i polepszyła sie przepustowosc. W końcu zmontowałem wszystko do kupy i nieświadomy jeszcze sukcesu poszedłem na obiad. I później to co poczułem to czysty orgazm !!!!!!! Puki co odpukać chodzi jak ta lala. Także wszystkim załamanym rzekomym zatarciem pompki radze najpierw sprawdzić to. Powodzenia :)

Edytowane przez Radek 650S
  • Upvote 3

Ja zwiększyłem ciśnienie w układzie wtryskowym poprzez ograniczenie ruchu sprężyny w regulatorze ciśnienia. Jedyny mankament to wzrost spalania. Już wymieniłem to gówno regulator ciśnienia + filterek (czyli cały ten plastikowy badziew) na nowy, dostępny tylko w ASO za 505zł, względnie USA za 100$

To ze padl regulator tez bralem pod uwage i szperalem troche na ten temat. To sa regulatory mechaniczne i mozna je zregenerowac za niewielkie pieniadze. Ale wiadomo co nowka to nowka.

Jeśli regeneracja kosztowałaby stówę to dałbym do zregenerowania, problem tylko co z ciśnieniem, jedne źródła podają, że ma być minimum 2,2, inne, że 3,3, jaszcze inne, że 3,5. Jak będzie za niskie to będzie przerywać, jak za wysokie, to będzie dużo palił i reszta układu będzie cierpiała.

Nie wiem co jest z tymi dziorami naszymi, czy to zależy od przebiegu, jakości paliwa, czy maja jakis soft dograny który zapycha filtr :zeby: ale właśnie mam ten sam mankament.

Jutro zabieram sie za rozbebeszanie pompyyyy. Co wykryje - opisze

....

Dzisiaj rozebrałem po raz enty bak, niestety nie mogłem rozebrać ostatniego białego plastiku który łaczy sie juz z metalową rurką wydostającą sie z baku z obawy przed jej zniszczeniem. Podejście bylo na tyle dobre że troche rozpuszczalnika i sprężone powietrze zrobiło swoje. Mnóstwo syfu coś a'la nagar, wydobyłem z podstawy pompy.

Moto jak narazie pracuje płynnie, wkręca sie na obroty zarówno na zimnym jak i na ciepłym, w trasie jeszcze nie sprawdzałem.

Edytowane przez Zielony

Hmmmm Panowie a myślicie, że w moim bzyku to właśnie też przez ten filterek ? Bo już nawet wywaliłem zwykły filtr paliwa i też bez zmian...

Czyli, że może to być...sprzęgło ? Bo mi przerywa a dokładniej natychmiast przechodzi zazwyczaj z 7 tys na 9 tys obrotów jak odkręcę manetkę. Bo na gaźniki to chyba nie wygląda ?

A w zasadzie o czym ten temat, o pompie w 12,5, czy sprżegle w 600ce?

Jakby to był mój temat to wszystkie te oftopy bym raportował, potem nic nie można znaleźć B)

• Upvote 1

Przepraszam! Jak zawsze moja wina! Problem miałem teoretycznie podobny ale jakbym wiedział, że u mnie nie pompy paliwa to bym w ogóle nie pisał. Powodzenia w rozwiązaniu tego problemu! Pozdrawiam

Edytowane przez Kacper

• 4 weeks later...

No i jest lipa Panowie :slash: Czyszczenie filtra w baku wg instrukcji + wymiana filtra powietrza nic nie dały...

Na zimnym wyrywa łokcie ze stawów a jak tylko sie rozgrzeje to przy około 9000 obr/min łapie zawieche jak by chciał a nie mógł. Jakieś

propozycje ? jeszcze raz czyszczenie baku + filterków ? Pomocy!

A w zasadzie o czym ten temat, o pompie w 12,5, czy sprżegle w 600ce?

Jakby to był mój temat to wszystkie te oftopy bym raportował, potem nic nie można znaleźć B)

Kruku, byłbyś za.....tym żandarmem, biorąc pod uwagę że spamujesz we własnych wątkach :)

Ta cecha nas łączy, mówię Ci to to jako meliniarz w melinie.

Naj***łem się a co, od tego jest melina.

[Edit]

Normalnie przecinka zapomniałem po słowie Kruku.

Blamzoto wrr ugufryje ita. I w ogóle.

A kabaret Olgi Lipnńskiej oglądałeś wczorqj?

[edit 2]

Oj, to nie nie mewlina

Edytowane przez Mors Stefan

Coś w tym jest, tematy o przerywaniu wodniaków chyba powinny wcześniej czy później trafiać do meliny.

I boly mie, że mam na to rade a nik mie nie bierze poważnie :D

3 zdania od Ojca Prowadzącego:

1. offtop: stop

2. next offtop: BAN

3. OVER.

• 2 weeks later...

Panowie mam ten sam problem tylko ze ja wymieniłem już filtr paliwa ( w aso 140 zł) i dalej nic . Im bardziej jest rozgrzany tym bardziej kulawo chodzi. moze to ten regulator ciśnienia paliwa. Mam już tego dość. POMÓŻCIE!!!

wypełnić poprawnie profil przy rejestracji bez oszustwa Ci nie pomożemy.

O braku przywitania i poziomie awatara w pełni odzwierciedlającym stosunek do forum i IQ odpowiadającemu wiekowi który wpisałeś w profil nie wspomnę.

See you in hell.

• 2 weeks later...

witam kolega kruk 11 pisał na innym poście o jakimś 2 filtrze paliwa o ile dobrze pamiętam w pompce paliwa. mam identyczny problem z moim 12,5 . ten jeden filtr wymieniłem i efekt byl od razu teraz kiedy moto sie dobrze rozgrzeje i zmieni mu sie mieszanka to przy 7,5 tyś obr. brakuje mu troche życia a to znaczy że do wymiany został jeszcze filtr powietrza, mimo wszystko chciałbym zajrzeć do tego 2 filtra paliwa. prosze o rade

• 5 months later...

Ktoś mi powie czy pompa z 1250 podejdzie do 650 ???

Dokładniej chodzi mi ten nieszczęsny regulator. :zniesmaczony: