Skocz do zawartości

Bandit 650 / 1250 - Dławienie - Problem Z Pompą Paliwa - Nie Wkręca Się Na Obroty

Gość dawidek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

cześć
dzisiaj mój bandzior przestał zapier***ać :( sprawa wygląda następująco :
od startu do 4 tysięcy idzie jak trzeba przymaksymalnie odkręconej manetce nagle zaczyna się dławić i ledwie przyspiesza, jak odpuszczam rollgaz do zaczyna przyspieszać ale i tak to nietosamo co wczoraj.
Posiadam filtr K&N , youshimure i odblokowane trzy biegi... cała sytuacja jest na wszystkich biegach, na postoju wchodzi normalnie na obroty...
help me

gaźniki ?

edit

Napisałeś że na postoju normalnei wchodzi na obroty !

Może to znów wina jakiegoś przetartego przewodu :P

Edytowane przez JASTRZABTS

no co ty 2008 to juz wtrysk

Nie załważylem przyznaję sie :P co nie zmienia faktu

Że to woda :D A edit zrobilemw tym samym czasie co ty

Problem dziwny jak na postoju normalnei sie wkreca

naprawiłem ale na chwile... i dalej to samo, wyjąłem alarm , na chwilę odstąpiło 1,2,3,4,5,6, 263 km/h licznikowe , myślę sobie jest git, zajeżdżam pod światła i dalej daje w palnik i znowu to samo tylko tym razem od 6.5 rpm i dupa blada :(

Edytowane przez lopez500

może filtr paliwa w pompie ? coś takiego już było gdzies na forum

właśnie myślałem że to paliwo, zalałem dzisiaj vreve i bez zmian... w przyszłym tygodniu mam podjechać do speców to może coś wykombinują

a kiedy czyściłeś/wymieniałeś ten K&N ?

dzisiaj, umyłem i nasmarowałem zgodnie z instrukcją i bez zmian... mam gdzieś zwykły to go przełożę ale 18kkm było dobrze i nagle się zesrało...

może filtr paliwa w pompie ? coś takiego już było gdzies na forum

Problem w tym, że nie dostaje odpowiedniej dawki paliwa - zajrzyj do pompy paliwa. Spotkałem się już z takim problemem. Siadła pompa, przy wysokich obrotach nie była już w stanie wytworzyć ciśnienia paliwa. Filterek w baku sprawdź.

PS: cenzura nie działa, więc się wyrażaj, bo wulgarnych postów się mi czytać nie chce. A po drugie edytowałem temat, bo nikt Twojego problemu nie znajdzie po tytule.

A Jeździłeś na rezerwie? Może pompę załatwiłeś?

Edit: Krzysztof mnie uprzedził ;)

Edytowane przez LatajacySlon

A tryb serwisowy włączałeś? Zobacz czy nie wywala Ci błędu i czy TPS jest dobrze ustawiony- jeśli TPS jest rozregulowany to może w złym momencie zmieniać mieszankę.

ok a jak włączyć tryb serwisowy ? dzisiaj spuszczę paliwo i zobaczę ten filtr.

Dzięki za odpowiedzi :D

najlepiej jak bys podmienił z kims pompe bo wodniaki są tak zajebiste ze nie ma co sie popsuć :D

temat rozwiązany :D bandzior jeździ jak tralalala , okazała się zapchana siateczka przed pompką paliwa, wielkie dzięki Radek 650s

Problem w tym, że nie dostaje odpowiedniej dawki paliwa - zajrzyj do pompy paliwa. Spotkałem się już z takim problemem. Siadła pompa, przy wysokich obrotach nie była już w stanie wytworzyć ciśnienia paliwa. Filterek w baku sprawdź.

(...).

Było dokładnie tj mówisz , bandit już hula wielkie Dzięki

No widzisz, warto dobrze żyć z Banditami :P

Cieszymy się, że wszystko gra i że mogliśmy pomóc.

PS: Baldziu wiedział od początku :D

strzelałem w ciemno :)

Edytowane przez baldhead

• 3 weeks later...

Witam

Mam pytanko (szukałem :P )

Jadę sobie, chce wyprzedzić, odkręcam mocniej manetkę i nagle przy 6 tys obrotach moto mi się dusi jakby paliwa nie dostawała i zaraz wchodzi na 8 tys i wyżej, na biegu jałowym tez gazuje dochodzi do 6 tys dusi się dusi i wkręca dalej z wyraźnym niedosytem. Uczucie jak ogromna turbo-dziura, kiedyś myślałem ze mało paliwa, ale na pełnym zbiorniku tez tak jest. Sprzęt to GSF 650S na wtrysku 2008r. Próbowałem i 95 i 98, różnego paliwa z różnych stacji, nic to nie zmienia.

Edytowane przez zlomik

Na 99% filtr paliwa w zbiorniku przy pompie, nie dalej j 5-6 tygodni temu, ktoś z tym walczył i okazało się, że to ten filtr

Korzystając z porad na forum, zdjąłem bak wyciągłem pompkę i wyczyściłem dwa filtry. Torebkę herbaty i tą siateczkę metalową. Jak ręką odjął, nawet nie musiałem zamawiać herbaty :) Dzięki za pomoc :)

Jak ręką odjął, nawet nie musiałem zamawiać herbaty :) Dzięki za pomoc :)

to teraz kazdemu z nas wisisz po :drunk:

Niestety na piFo za wcześnie. Było dobrze , ale sytuacja powróciła, znowu 7 tys obr maks. Kur... zapiał, już nie wiem co robić ...