Skocz do zawartości

Bandit 650 / 1250 - Dławienie - Problem Z Pompą Paliwa - Nie Wkręca Się Na Obroty

Gość dawidek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Czesść, 

Kupiłem jakiś czas temu Bandita 1250S, co już wspomniałem wam o tym, mniejsza o to.

Mam z nim problem, kupiłem go to szarpał nie wkręcał się do końca obrotów (do odcinki). Myślę zrobi się synchro + zaworki przejdzie mu i będzie ok. tak też zrobiłem, zawory były okey, z synchronizacją był duży problem bo śrubki były pozapiekane, ale z tym sobie poradziliśmy. Ustawiliśmy, no było lepiej nie szarpał, ale nie wkręcł się do końca... 

teraz jest już totalna porażka, myślałem ze może pompa bądź filtr paliwa, ale pompa sprawna jest i filtr jest okey. motocykl nie odpala (odpali na chwilkę i zgaśnie) 

Co o tym sądzicie, co w nim jest nie tak. podejrzewam wtryski, lecz mechanik mówił że sprawdzał elektronicznie je i było okey. Choć wolał bym jak by wyjąć je i sprawdzić na stanowisku pomiarowym.

Już nie wiem co mam o tym myśleć, może Wy drodzy koledzy i koleżanki macie jakieś pomysły??

Edytowane przez redlik

Trochę to chaotycznie opisane - filtr powietrza zmieniany? Świece?

Sorki za chaos w mojej wypowiedzi, ale podminowany jestem trochę.

tak filtr powietrza, świece i cewki nowe są założone.

Może pozaginane przewody paliwowe?

A czujnik położenia wału sprawdzaliście? Tylko czujnika nie sprawdzaj omomierzem bo to może go uszkodzić, do tego jest oscyloskop. Pozdrawiam

wyedytuj temat zanim się czerwoni na Ciebie rzucą

jak by czujnik halla nie działał to chyba w ogóle by nie załapał, a on na chwilkę odpali ale nie ma siły dalej "chodzić"

jeżeli się mylę to poprawcie mnie 

Niekoniecznie, poza tym jest jeszcze kwestia styku połączeń do czujnika.

hmm, okey Phoenix sprawdzę to. Jutro mam zamiar zawieźć motocykl mechanikowi i może to wyleczy, ale powiem żeby sprawdził ten czujniczek. 

Nie znam się na wodniakach ale twój opis jak ulal pasuje do pompy paliwa bądź filtra

Nie znam się na wodniakach ale twój opis jak ulal pasuje do pompy paliwa bądź filtra

Dokładnie, nie dostaje paliwa - idź tym tropem.

...a te roczniki miały już problemy z zapchanym siateczkowym filtrem paliwa. łatwo możesz sprawdzić wydajność pompy. Nawet w serwisówce o tym napisali.

Edytowane przez Conorian

no nie wiem, wyjolem pompe paliwowa i cisnienie daje takie ze mozna na spokojnie zatkac je palcem,

a orientuje sie moze ktos jaka ma bys przepustowosc pompy?

i jest jeszcze jedna kwestia ktora mnie niepokoi. gdyż jak odpalalem bandziora przed tym wszystkim to nie chodzil na ssaniu. to chyba nie jest normalne?

i jest jeszcze jedna kwestia ktora mnie niepokoi. gdyż jak odpalalem bandziora przed tym wszystkim to nie chodzil na ssaniu. to chyba nie jest normalne?

Jakim ssaniu?

Chodzi Ci o to, że nie wzbogaca mieszanki? A pod kompa go podpinałeś - tam chyba obdII podejdzie spokojnie?

Edytowane przez LatajacySlon

no jak odpalisz motocykl to nie powinien przez chwile chodzic na ssaniu? tzn na wyzszych obrotach?

W zeszłym sezonie profilaktycznie czyściłem pompę paliwa , a odnośnie ssania nawet jak jest bardzo zimno tylko ciut wyższe obroty były i to przez naprawdę moment. Problem jest raczej z paliwem i znajdziesz opis czyszczenia pompy, jeden filtr wymienny który można wymienić lub wyczyścić,a drugi jest niewymienny schowany - przemyj oba wydmuchaj powietrzem i - napisz jaki efekt.

W zeszłym sezonie profilaktycznie czyściłem pompę paliwa , a odnośnie ssania nawet jak jest bardzo zimno tylko ciut wyższe obroty były i to przez naprawdę moment. Problem jest raczej z paliwem i znajdziesz opis czyszczenia pompy, jeden filtr wymienny który można wymienić lub wyczyścić,a drugi jest niewymienny schowany - przemyj oba wydmuchaj powietrzem i - napisz jaki efekt.

dokladnie, zerknij na drugi filtr.

Czemu za każdym razem rozpoczyna się nowy temat bez sprawdzenia tego, co mamy w zasobach forum? To po pierwsze. 

Po drugie "Problemów z Banditem 1250S" może być setki, a ich przyczyn tysiące. Jak potem znaleźć temat i jak po jego tytule inni mają wiedzieć, o co tak naprawdę chodzi?

Jak dla mnie temat od razu podpadnięty i albo wyląduje w koszu, albo będzie przeniesiony. 

Wybaczcie takiemu laikowi na forum jak ja  :peace-1:

i problem rozwiązany, zamówiłem nową pompę, bo przełożyłem zbiorniki od 650 i jak ręka odjął.

Mówiłem :)

Tapnięte z telefonu.

Poza tym.jakie synchro jak tam nie ma gazników? W wodniaku jest wtrysk i to soft decyduje....OBD2 czyta spokojnie B1250.