Skocz do zawartości

Kotlina Kłodzka - Krótki Wypad 13-14.07.2013

Gość Kulis
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie, że amatorsko, ale była to moja pierwsza dłuższa trasa, jak i pierwsza relacja:

No więc do rzeczy:

Wyjazd Sobota 9.30; Powrót: Niedziela ok. 21.00

Trasa została trochę zmodyfikowana podczas jazdy, a także może z 2x zgubienie drogi (brak navi i mapy - tylko ta wydrukowana z google x) ) i wyszło 750km (zaplanowane 650 :P)

Wybyliśmy w Sobotę koło 9.30, pochmurno, ale stwierdziliśmy - "JADZIEM!" najwyżej popada - jak się okazało do Wrocławia zimno,pochmurno - dalej przejaśnienia, słoneczko i lekkie białe chmurki.

Pierwszy postój przed Wrocławiem (Psary): IMG_4552.jpg IMG_4555.jpg

Następnie tankownie w Ząbkowicach (wyszło, że CBR spaliła przez 200km 10,660l, co daje 5,3l/100km :D ) A później rura na Srebrną Górę. Stwierdziliśmy, że spalimy trochę kalorii i udaliśmy się podziwiać twierdzę(jednak tylko z zewnątrz, bo na wejście do środka zabrakłoby nam czasu [zwiedzanie zajęłoby ~1h]). Motocykle zostały na strzeżonym parkingu wraz z naszymi rzeczami :) : IMG_4563.jpg IMG_4565.jpg IMG_4566.jpg IMG_4578.jpg

IMG_4578.jpg IMG_4580.jpg IMG_4582.jpg IMG_4591.jpg

A tak człowiek męczy się w jednoczęściowym kombi :) :

IMG_4603.jpg

Później Bardo, Złoty Stok i rura w kierunku Lądka-Zdrój (droga wojewódzka nr 390 - TRAGEDIA!!) Po tych męczarniach, chwila przemyślenia i pojechaliśmy na Czechy - do miejscowości Javornik (od Czech droga REWELACJA! Winkle zajeb***! Widoki przepiękne!): IMG_4607.jpg(potok, obok którego jedziemy przez jakiś czas) IMG_4609.jpg IMG_4610.jpg IMG_4612.jpg IMG_4629.jpg IMG_4633.jpg

A tak zakończyło się u mnie winklowanie z pasażerką :

IMG_4638.jpg

W powrocie do Lądka-Zdrój zahaczyliśmy jeszcze o jeden pkt widokowy (po stronie PL, z ślicznym widokiem): IMG_4647.jpg

Później już tylko każdy myślał o jedzonku, więc odwiedziliśmy Restauracje Motocyklową w Kletnie (BICKER`S CHOICE - Jedzenie w miarę, troszkę drogo jak na te porcje):

IMG_4652.jpg IMG_4653.jpg IMG_4656.jpg

Mimo, to, najedzeni i zadowoleni pojechaliśmy szukać noclegu, który znaleźliśmy 500m dalej. (Willa "Pod Jaskinią" - Polecam :) )

Po odpoczynku: 20130713_210042.jpg :D Poszliśmy spać, po czym rano zastaliśmy taką pogodę: IMG_4665.jpg IMG_4668.jpg

(Nic innego nie wywnioskowaliśmy, jak tylko "ODPALAĆ, WSIADAĆ I WIOOOO!")

Po drodze do Międzygórza (kilka km od Kletna, znowu zastaliśmy przepiękny widoczek): IMG_4679.jpg IMG_4680.jpg

Dalej już tylko tankowanie w Międzylesiu, przejazd do Zieleńca (droga wojewódzka 389 - początkowo REWELACJA, już myślałem, że to będzie najlepsza droga jaką pojedziemy, aż nagle... Ktoś w asfalcie powycinał dziury i posypał go żwirkiem, na odcinku 29km :) ) Chociaż opłacało się, żeby zobaczyć taki widoczek: IMG_4693.jpg IMG_4714.jpg

Po męczarni trafiliśmy na tym razem już naprawdę świetny odcinek drogi, który prowadził przez Zieleniec (i na tym odcinku również zajeb*** widoki, winkle i asfalt), wyjeżdżając z niego zatrzymaliśmy się na pkt widokowym: IMG_4724.jpg IMG_4725.jpg IMG_4733.jpg

A także strzeliliśmy sobie jedyną grupową fotkę: IMG_4726.jpg

Później już coraz bliżej domu - Kudowa Zdrój do Nowej Rudy - droga w miarę, dało się przejechać... Po drodze ominęliśmy zjazd do Broumov, więc pokrążyliśmy troszkę po Nowej Rudzie i udaliśmy się na ominięty zjazd. Przez Czechy spokojnie i przepisowo... Nikt nie chciał płacić "Bloku na pokutu" (czyt. Mandatu). Dojechaliśmy do przejścia granicznego z Polską - Golińsk, gdzie strzeliłem sobie pamiątkowe foto: IMG_4736.jpg, a także odbyliśmy krótki postój: IMG_4750.jpg.

Tutaj też zacząłem zauważać, że coś jest nie tak z ładowaniem/akumulatorem - zakręcił rozrusznik kilka razy, po czym jakoś odpalił... Później tylko KFC w Wałbrzychu, kierunek Wrocław (DK35), autostrada i rura do Jarocina.

Ogólnie mimo problemów w powrocie - wypad uważam za udany i chciałbym to powtórzyć - tym razem gdzie indziej :) CBR może nie turystyk, ale dupa mnie tak bolała, jak kumpla na Bandicie, więc dużej różnicy nie było (tylko moja dziewczyna miała gorzej niż jego :P) Spalanie wyszło mi o dziwo mniejsze (na całej trasie wyszło ok. 5,5l/100km). Prędkość różnie od 50 do 130 (chociaż na autostradzie nie wytrzymaliśmy i 220 szliśmy :) )

Wyjazd fajny, zdjęcia ładne ale dlaczego wstawiłeś zewnętrzne odnośniki??? kiepsko się tak fotki ogląda.... (żeby jeszcze były w jakiejś wspólnej galerii, gdzie można by przełączać.... a tu każde zdjęcie = nowe okno)

Edytowane przez lelon

W sumie nigdy nie operowałem wewnętrzną galeria. I jeszcze zbytnio jej nie ogarniam. :) Stąd zdjęcia w zewnętrznych odnośnikach

W sumie nigdy nie operowałem wewnętrzną galeria. I jeszcze zbytnio jej nie ogarniam. :) Stąd zdjęcia w zewnętrznych odnośnikach

nie wewnętrzna galeria, tylko zewnętrzny hosting zdjęć, wklepujesz tam zdjęcia i dajesz opcje "na forum"

np imageshack i wtedy w temacie.....

masz taką fotkę :)

ushb.jpg

lub taką

d0n4.jpg

i wszyscy są zadowoleni :) i fajniej sie przegląda relację :)

spróbuj poprawić, a jak się nie chcę to spróbuj w następnej relacji, pozdro

Edytowane przez lelon

Kulis zazdraszczam wyprawy okrutnie, ale mnie czeka 4 dniowe ganianie po Kotlinie Kłodzkiej z Jastrzębiem w sierpniu więc jakoś daję radę :D

Jedno mnie tylko nurtuje... W jaki sposób oceniliście poziom bólu Twojego tyłka i kolegi z Bandita? :P:takaemotka:

Kulis zazdraszczam wyprawy okrutnie, ale mnie czeka 4 dniowe ganianie po Kotlinie Kłodzkiej z Jastrzębiem w sierpniu więc jakoś daję radę :D

Jedno mnie tylko nurtuje... W jaki sposób oceniliście poziom bólu Twojego tyłka i kolegi z Bandita? :P

:D Ciekawe kto z kim spał :D

Fajna relacja :) tośty do Javornika przezemnie pojechał :P, nie chciałem tobie mącić już glowy ale jak byście pojechaliz

Javornika na Paczków to jest zajebisty zalew :D póżniej na Kępno i do domu :P

Fajnie że sie udało gratuluje

A co prawda to prawda z Amefisto wyruszamy 15 sierpnia (jak go zwolnią) :P Więc też wklepiemy cosik tam :P

Fajna trasa i widoki też.POZAZDROŚCIĆ.

IMG_4633.jpg

Ha :D a po lewej stronie jest sklep z drewna :p: mam nadzieję że nei wchodziliście przez zaplecze tak jak ja pierwszym razem :D

Edytowane przez JASTRZABTS

Mieszkam nie daleko ale nawet nie wiedziałem ze takie widoki mam pod nosem :D

wrzuc zdjecie na picase, bedzie sie lepiej ogladac:)

a wyjazd fajny :)