Skocz do zawartości

[Kamera] Drift Hd Ghost

Daniel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ten sklep jest ogólnie ok.

Bateria, każda, będzie się grzać podczas ładowania czy intensywnego rozładowywania.

Oczywiście grzać to nie znaczy, że mają się zwijać uszczelki w kamerce od tego ciepła.

Daniel jak dalsze testy gołsta ? jakieś mocowania mniej standardowe masz?

najczęściej używam -

IMAG0149.jpg

IMAG0159.jpg

mam konwertery na

- gopro

IMAG0170.jpg

- i ram-mount

IMAG0174.jpg

a reszte przylepcami załatwiam..

planuję jeszcze kupić taki mikrofon - http://camonboard.pl/akcesoria/drift-innovation/drift-hd-ghost-mikrofon.html - i schować gdzieś za owiewką, żeby wyeliminować "wiatr"

kamerka ogolnie jest very very good dla mnie... tak szukając na siłę to - mogłaby mieć sslowa 120-240fps, no i nocne nagrania są dosyć tragiczne...

dawaj cos z nocy

go pro tez nie powala wieczorowa porą

mocowanie do go pro home made ?

edit: juz widze - zwykła końcówka tripnord czy jak to sie tam zowie

i jak apka działa?

Edytowane przez Ojciec Abstynent

Przejściówka ta sama co tutaj:

http://polishbanditcrew.pl/topic/16995-sony-actioncam-hdr-as15/page__st__120

Wieczorem wrzucę Ci krótkiego Rawa z soniaka na nowym trybie nagrywania, więc póki co wstrzymaj się z zakupami :D

do go pro to jest to od magpaja - http://allegro.pl/ad...3404593497.html

drift ma standardowe gniazdo fotograficzne z gwintem calowym - 1/4

a nocne zaraz cos znajde

ps

.. tripnord ..

oo kuurwa.. to jakas podróż w kraje nordyckie ? :D

ps2.

apka jest taka se... ma lekkiego laga i jakość z dupy.. dodatkowo na środku ekranu gadżet, którego nie moge wylączyć. ale tylko raz jej chyba sensownie użyłem do kalibracji na kasku. na innych mocowaniach super widać przez ekranik z liveview na kamerce.

Screenshot_2013-08-13-13-29-41.png

Edytowane przez Daniel

a można zrzucać za pomocą apki na fona ?

nagrywanie non toper z kabla czy mozna tylko z bateryji ? :P

Można nagrywać przy połączeniu kablem, no chyba że jak Seev zaleje się colą baterię zewnętrzną :D

apka służy tylko do podglądu i jako zdalna remotka (stop/start/opcje)

a odnośnie kabla tak jak zoozka napisała.. możesz również jechac na ciągłym ładowaniu z jakiegoś usb-chargera..

tu cos shitowego z ghosta - the-worst-sample-ever

jeśli faktycznie rozważasz co kupić zamiast gołpro to sam przetestuj obie te kamerki (ghosta & sony), bo porównywanie tego co "najlepiej wyszło" każdej jest słabe i będziesz później zawiedziony...

Edytowane przez Daniel

nie no Markiem Dorcelem nie jestem....golpro byloby ok gdyby nie te problemy z zawieszaniem (choć nie mialem z nią problemu przez rok i szczerzę mowiąc mogłem ją uszkodzic mechanicznie na zlocie :P ) . Na plus serwis gołpro - w zasadzie zawsze daja nową z europalety :P :P

no i na kask jest mało poręczna jak dla mnie - przynajmniej w obecnym garnku bo nie mogę zrobic ryj mount

a masz film z "czarnej dupy" a nie na oświetlonej stacji

jeśli faktycznie rozważasz co kupić zamiast gołpro to sam przetestuj obie te kamerki (ghosta & sony), bo porównywanie tego co "najlepiej wyszło" każdej jest słabe i będziesz później zawiedziony...

przy czym jak Ci się nie pali czekaj do września na premierę Action Cama 2 (oznaczenie modelowe HDR-AS30V) ma mieć na pewno wbudowany moduł GPS i NFC, co dalej na razie nie wiadomo. O ile to pierwsze ma sens to po co komu NFC w kamerce?

Daniel masz lampę od anglika czy jak ?! zawsze byłem przekonany ,że samochody i motocykle mają tak światła ustawione żeby prawa strona świeciła wyżej na znaki i pobocze - a u Ciebie jest dokładnie odwrotnie - no chyba że to lampa od wstecznego ?

przy czym jak Ci się nie pali czekaj do września na premierę Action Cama 2 (oznaczenie modelowe HDR-AS30V) ma mieć na pewno wbudowany moduł GPS i NFC, co dalej na razie nie wiadomo. O ile to pierwsze ma sens to po co komu NFC w kamerce?

A łączyłeś kiedyś kamerkę z telefonem? :D NFC jest spoko :) (choć nie jest niezbędne) na pewno upraszcza sprawę.

Poza tym walić gadżety, niech będzie fajna jakość... Tylko gdzie to trzymać. :D (serio, gdzie to kurwa upchnąć, jeśli nie masz czasu na codzienne przebieranie filmików)

Daniel masz lampę od anglika czy jak ?! zawsze byłem przekonany ,że samochody i motocykle mają tak światła ustawione żeby prawa strona świeciła wyżej na znaki i pobocze - a u Ciebie jest dokładnie odwrotnie - no chyba że to lampa od wstecznego ?

jesli pytasz o ten sampl ze stacji to nie moje moto... ale i też nie z UKeja...

Ja mam coś takiego:

http://www.youtube.c...h?v=lewja9IxdOE

Bodajże na najwyższych ustawieniach.

faktycznie nie powala ale gołpro nie lepsiejsza...

ta....a w pazdzierniku nowa gopro....a w listopadzie nowy drift.....itp idt.

poczekajcie jeszcze z 5 lat i bedzie calkiem full wypas w tych kamerkach. Mogliby jeszcze wenetrzna pamiec z 1 TB dorzucac, bo pare filmow i na kompie tloczno sie robi hehehe

Za 5 lat będziesz mógł wmontować sobie taki gadżet w głowę co będzie zapisywał obraz z oczu i będziesz miał google glass w soczewkach kontaktowych. (to nie sci fi ale obecne od kilku lat technologie które będą pewnie niedługo komercyjnie dostępne) :)

poczekajcie jeszcze z 5 lat i bedzie calkiem full wypas w tych kamerkach. Mogliby jeszcze wenetrzna pamiec z 1 TB dorzucac, bo pare filmow i na kompie tloczno sie robi hehehe

to ja juz poczekam na taka co sama filmy montuje , gotuje obiad i...robi laske :P

jednak będę brał tego gołsta.....ma ktoś dojście do jakiś przyjemniejszych cen niż 1540zł :P :P

ja swój zakupiłem w dość okazyjnej cenie... 1580 zł łącznie z przesyłką i bajerami za 200 zł...tylko muszę poszukać tego sklepu :)

edit.

http://www.sportsmax.pl/drift-hd-ghost/414-drift-hd-ghost-new.html

Mam nadzieję że pomogłem :)

W tych gratisach zawierała się karta pamieci 32 giga, mocowanie na kierownice i bank energii 10000mA

Edytowane przez Seev

a jak z gwarancja ? Bo Ty cos tam nabroiles chyba ? :P

ale cos negocjowales czy jak ? bo tu w cenie 1540 jest wersja stockowa

a jak z gwarancja ? Bo Ty cos tam nabroiles chyba ? :P

heh, tak...tylko że ja próbowałem naprawiać to na własną rękę, a potem oddałem do specjalisty. Popalone ścieżki, zalany ekran - szkoda gadać. Zapłaciłem 350 zł za naprawę, ale kamerka działa niemalże jak nowa :)

Na gwarancje nie oddawałem bo raczej nie mógłbym zwalić winy za zalanie przez mikrouszkodzenia fabryczne czy coś takiego... No bo jak bym wytłumaczył morski piasek w okolicach układów scalonych..

Podejrzewam że systemu gwarancji GoPro nic nie przebije.