Skocz do zawartości

[Kamera] Drift Hd Ghost

Daniel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

no przynajmniej w gopro 2 gwarancja miazga....mozesz nasikac na nia a i tak uznaja reklame :P

a jak z cena? negocjowales cos czy jakis pakieT?

no przynajmniej w gopro 2 gwarancja miazga....mozesz nasikac na nia a i tak uznaja reklame :P

a jak z cena? negocjowales cos czy jakis pakieT?

Po prostu zapytałem o gratisy xD tylko że zamawiałem telefonicznie. Skoro raz się udało to warto spróbować jeszcze raz :)

ok

a naprawiałeś w serwisie autoryzowanym czy u jakiegos "rzemieslnika" :P

Ja po krótkim zastanowieniu idę w wersję ekonomiczną i kupuję Contour Roam 2.

Warto pomyśleć nad Hero 3 White, niecałe 200 różnicy a jednak masz wifi, wymienną baterię i lepsze mocowania.

Edit: ma być roam 3 we wrześniu, warto poczekać. (roam 2 był tańszy od roam 1)

Edytowane przez Magpie

Warto pomyśleć nad Hero 3 White, niecałe 200 różnicy a jednak masz wifi, wymienną baterię i lepsze mocowania.

Edit: ma być roam 3 we wrześniu, warto poczekać. (roam 2 był tańszy od roam 1)

Już na tym myślałem. Zawsze jest tak, że dołożysz 200 to będziesz miał coś więcej. Najlepiej by było mieć 2k i się nie szczypać...no ale mam 700 :)

A co do roam 3 to cena pewnie będzie zbliżona do "oficjalnej" ceny roam 2 czyli 949 PLN.

Roam 2 kosztowała jak wyszła w internetach jakieś 750? I podobnie raczej będzie kosztować roam 3, czyli prajstag 200 dolców. Oficjalny importer to złodziej i będzie za 900,  a w sklepach które ciągną spoza oficjalnej dystrybucji bedzie tak jak roam 2 po wyjściu czyli 720-750 PLN. Z resztą za kilka tygodni zobaczymy, moim zdaniem warto poczekać, bo nie zostało dużo czasu do premiery i o ile roam i roam 2 różnią się w zasadzie kolorem obudowy to 3 powinna wnieść coś nowego. 

juz pisałem wczesniej....warto poczekac 5 lat i kupic kamere co obiad za nas opierdoli a pozniej jeszcze zrobi dobrze ...... :P

To popatrz w kalendarz i skończ psioczyć, wrzesień za tydzień, chodzi o ten konkretny case. Dziękuję za uwagę.

tylko ,że jak bedzie za tydzien roam 3 to za dwa tyg ogłosza juz premiere 4....i tak dookoło nas dymaja z tymi "innowacjami" , które moga juz teraz zrobic to jednak nie....lepiej na kazdej pierdole zarabiać dodatkowo i my sie nad tym fajtamy

Ojciec, kurwa mać, przestań z łaski swojej malkontencić jeśli nie połasiłeś się nawet wgryźć choć trochę w temat. 

Ogólnie jest jak piszesz, ale w tym wypadku:

Za chwilę jest premiera 3. Jedynka i 2 to dokładnie to samo, inne kolory i wgrany soft, ale jak zawsze premiera nowszej obniża cenę starszej, ergo: jeśli 3 będzie takim samym budżetowcem bez niczego nowego, to można kupić 2 taniej, chyba, że 3 będzie miała jakieś wypaśne ficzery i będzie ładniej nagrywać, to można się połasić, skoro cena, przynajmniej w teorii ma być podoba. 

Podpisano: były właściciel Contour Roam.

Edytowane przez Magpie
  • Downvote 1

To popatrz w kalendarz i skończ psioczyć, wrzesień za tydzień, chodzi o ten konkretny case. Dziękuję za uwagę.

Magpie, skąd masz tą informację? Na stronie Contoura nie mogę nic znaleźć ten temat?

Było takie info na FB contoura, nie mogę się teraz dokopać, ogólnie roam wyszedł we wrześniu, roam 2 rok później ale pod koniec sierpnia, razem z plus2. Tak czy siak, jeśli nie masz teraz ciśnienia żeby nagrywać przez najbliższe 2 tyg warto zobaczyć co tam wymyślą. Chyba, że jesteś turbo max zdeterminowany i nie ma chuja musi być to, ale wtedy weź pod uwagę roam 1- bo jest chyba tańsza.

Pewnie jeszcze sam contour o tym nie wiem, ale ... czekajcie chłopaki... zawsze bedzie coś lepszego...

• Downvote 1

Pewnie jeszcze sam contour o tym nie wiem, ale ... czekajcie chłopaki... zawsze bedzie coś lepszego...

powoli żałuję ,że zamówiłem gołsta....może za rok by była jakas nowsza wersja  :zeby:   ..... albo z dwa modele wyżej  :mrgreen:  :mrgreen:   i wiem to bez przecieku na FB  :takaemotka:  :takaemotka:  :takaemotka:

Było takie info na FB contoura, nie mogę się teraz dokopać, ogólnie roam wyszedł we wrześniu, roam 2 rok później ale pod koniec sierpnia, razem z plus2. Tak czy siak, jeśli nie masz teraz ciśnienia żeby nagrywać przez najbliższe 2 tyg warto zobaczyć co tam wymyślą. Chyba, że jesteś turbo max zdeterminowany i nie ma chuja musi być to, ale wtedy weź pod uwagę roam 1- bo jest chyba tańsza.

Ciśnienia nie mam, ale jakoś nie wierzę żeby tydzień przed premierą nie było żadnej kampanii reklamowej.

Roam 1 - na alledrogo jej juz nie ma, w EuroRTV kosztuje 729 więc cena taka sama jest.

BTW, masz jakieś filmy z moto robione Roam 1?

Przepraszam, zapomniałem z kim piszę. :D

Przypominam, że moje posty to tylko moja opinia. :)

(to do klubu 300+ Drift gangbang)

zoozka: 

2 weszła z buta bez żadnej wcześniejszej kampanii, ale tak jak mówię, nie jestem w stanie odkopać tego posta o 3 na FB

http://www.youtube.com/watch?v=W2zPYs7dX0M

to było skręcone jedynką 1080@30 fps, jeśli chodzi różnice między 1 i 2 to jest inny soft i w 2 jest odblokwany tryb 720@60 FPS, paradoksalnie w 1 na początku też był i dopiero po aktualizacji go usunęli :) Nie znalazłem żadnej więcej różnicy prócz kolorami obudów.

I jeśli chcesz contoura miej świadomość, że nie zmienisz w nim żadnej opcji bez podłączania do komputera, trybu nagrywania, przełączenia na zdjęcia, kąta widzenia, nic nie zrobisz bez kompa z programem contour storyteller :) No i bateria w roamie jest na stałe i nie wymienisz jej bez rozbierania całek kamerki (z rozbieraniem chyba też średnio bo nie wiem co tam za bateria, ale pewnie jakiś dedyk) 

jeśli Ci to nie przeszkadza to można brać, jakość nie jest zła i fajnie się to obsługuje jak masz tylko jeden suwak, nic więcej.

Edytowane przez Magpie

co do contoura to jeszcze jedno info - z początkiem sierpnia zamknęli firmę i zwolnili pracowników, także raczej nie liczyłbym, że pojawi się roam 3.

• Upvote 1

Magpie, już każdy wie, ze z tak wszechstronną wiedza ekspercką jesteś niesamowitą ludzką istotą, jesteś dumą swojej rasy, i powinieneś być dla każdego inspiracją...

... tymczasem temat tyczy się Drift HD, więc łaskawie get de fak ałt ze swoim knowledgem

• Upvote 1

I jeśli chcesz contoura miej świadomość, że nie zmienisz w nim żadnej opcji bez podłączania do komputera, trybu nagrywania, przełączenia na zdjęcia, kąta widzenia, nic nie zrobisz bez kompa z programem contour storyteller :) No i bateria w roamie jest na stałe i nie wymienisz jej bez rozbierania całek kamerki (z rozbieraniem chyba też średnio bo nie wiem co tam za bateria, ale pewnie jakiś dedyk)

I zagadka dobrej ceny została rozwiązana.

Zoozka:

Może Drift720HD ? Cena atrakcyjna (poniżej 7 stów). Kamera jest funkcjonalna:) I jakość obrazu nie jest tragiczna - jak za tą cene:)