Skocz do zawartości

[Kamera] Drift Hd Ghost

Daniel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W kamerce od Daniela zajebiscie podoba mi sie, że można nagrac 15 min wstecz czy cos w te deche i wymienna optyka jest świetna. Jakość filmów wg mnie na bardzo podobnych poziomach, jak nie tych samych. Ja kupiłem swoją od kolegi za 800zł dostał na urodziny ale nie wiadomo po co, nie uprawia sportów gdzie mogła by mu się przydać.I leżała mu w szafie i zapomniał. Obydwie kamerki świetne. Także wziął bym tą na którą obecnie była by jakaś okazja.

Kruku...chodziło mi o fakt jak prezentuje się gdy ją zamocujesz.

Gdy masz ją z boku kasku, na pewno nie odstaje tak jak go pro, gdy masz ją na górze kasku montujesz ją na płaski i obracasz optyke i w tym przypadku jest wizualnie mniejsza niż go pro, która w obudowie wygląda pokaźnie. Moj teskt o góry dochodził o porównanie Contoura i GoPro. I mimo że na zdjęciu go pro jest mniejsze niż contour to podczas róznych systemów zamocowań Contour wypada szczuplej niż GoPro. Mowiąc o Drifcie tez bym powiedział że jest mała i niepozorna, o tym soniaczu najmniejszym nie bede wspominał bo nawet nie widziałem co to potrafi.Tak więc nadal jestem zdania ze Contour czy Drift i kamerki robione na takich bazach (długa i wąska) optycznie zamontowane wyglądają na mniejsze, szczuplejsze, dyskretniejsze niż owiane sławą GoPro. Ale to tylko moje zdanie. Każdy chwali swoje i ma do tego prawo :)

gopro-motorsports-helmet-camera_1.jpgContour+2_full_face_helmet.jpg

Edytowane przez vikkyi

Vik ogarniaj temat- w Twojej też na bank ta szybka przed obiektywem jest wymienna- w gołpro czy innych jak się poryzuje to wymieniasz "słoik" u Ciebie go nie ma więc masz wymienną osłonę (Daniel też)

Co do kontura- nie wiem jak te droższe, ale Roam 2 ze swoją jakością i ceną 700 pln miażdży pyte. Ale nie ma wymiennej baterii nawet. mocowania contoura też są takie aby aby, starsze obrotowe potrafiło się rozpadać a te profilowe... Mają za słaby "klik".

Jest fajnie, aberracja jest mała, zniekształcenie mimo szerokiego kąta spoko, ale klatki- mało ich- westia ustawień albo karty pamięci- nie wiem co tam masz teraz włożone, ale chodzi to jakbyś miał 20-21 fps (teraz jestem na 2 kompie wiec nie ma bata żeby to była kwestia mojego lapka)

Edytowane przez Magpie

może Twoje oko nie widzi tych "brakujacych" 9-10 fpsów :D

U mnie też właśnie widać klatkowanie, myślałem że to wina mojego kompa. Klatkowanie to może za dużo powiedziane, ale odnoszę wrażenie jakby ciągle było takie jednostajne mini przycinanie, ciężko się skupić.

U mnie w korporacji nie zobaczę tych filmików, bo mi piszą tak:

The page you are trying to browse to is categorized as "Phishing"

karta jest jakas adata.. klatki widzę, że wszystkie zarejestrował, cały czas mam wyrownywanie w stylu: 29,58 - 30,15 --> 29,97...

zrobie jeszcze test na fullhd@60

Daniel- poka coś @60 - co do karty producent jak producent- jaka klasa? Jeśli np. 4 klasy to może dropić przy fullhd

Edytowane przez Magpie

no racja.. widze tera.. class-4 - chooj-wielki-dwa-bombelki

ps. nie wiem nic Kruku o jakim wykrytym fistingu piszesz...

Edytowane przez Daniel

Jak chcesz to wpadnij, zobaczymy jak jest na C10

Edytowane przez Magpie

Panowie, zwłaszcza Ci którym skakało - tejk-e-luknijcie jeszcze raz na nowy zestaw.. w poprzednim cięciu spierdoliłem coś z jakimiś i-framami i się "ponoć" rozsynchronizował filmik.

http://www.tinyurl.pl?TJ1BEOJW

http://www.tinyurl.pl?7mTZyr33

http://www.tinyurl.pl?sdDosfGQ

Teraz nie moge pobrać tylko oglądać w przeglądarce... :(

ej no lama... "zapisz jako" .... z ang. "save as"

Sam jesteś lama- podałeś skrócony link- jedyne co mogę zapisać to blanka w htmlu. :)

no ale przeciez to Ci zrobi http-redirecta do wlasciwego urla i jestes fizycznie na czyms z rozszerzeniem .mp4...

dobra ok, poddaj sie, moze ktos inny zobaczy :D

U mnie działa nie zacina się, a i zapisać na kompie bez żadnego problemu daje radę :)

Tylko mogłoby lepiej wyciszać wiatr, choć i tak lepiej niż na niektórych filmikach gdzie nawet wydechów nie słychać :P widać że kamera pierwsza klasa :)

to jest kolejna "fajna sprawa" kamerki - dźwięk....

- w kamerce są 3 profile czułości audio; od najbardziej czułego - do nagrywania rozmów w pomieszczaniach, po najmniej - właśnie do zapierdalanka outdoorowego. Ja niestety ten pierwszy test zrobiłem na największej czułości gdzie dźwiek jest przesterowany i zatrzeszczony na maxa...

przejrzałem, te RAWy z Ghosta i jak dla mnie różnica pomiędzy sony a drfitem to taka, że w drifcie mamy bardziej ciepłe kolory i na plus to że nie zauważyłem tzw. purple fringing, nie wiem jak to fachowo na polski przetłumaczyć. Prócz tego jakość filmu porównywalna do Sony przynajmniej moim, ta Twoja kamerka musiała być coś zwalona :P

Daniel ja dziwnie ustawil, kamerke kupil moj kumpel i jest ok.

Co do purple cos tam to aberracja chromatyczna- google wyjasni co i jak

Wysłane z telefonu, nie licz na polskie znaki.

ja potrzebowałem kamerki, które mi, u mnie, na mnie, dla mnie będzie dobrze nagrywać, a nie tam gdzies, ponoc, komuś, kiedyś... ;)

Edytowane przez Daniel

Jasne :) Mówię tylko- ze jestem zadowolony z obrazu z soniaka- moje filmiki widziałeś, więc wykreśl "ponoć" :)

• 3 weeks later...

Do panów posiadających Drifft HD Ghost.

Moja kamerka właśnie wróciła z remontu i działa ! O dziwo.

Jedyny problem to taki że bateria się dość mocno nagrzewa.. nie jestem pewny czy tak było od nowości...

Chyba lepiej zainwestować w nową baterię ? Ktoś może wie czy w okolicy Warszawy można dostać akcesoria do Driffta ?

Dzięki ;) Mam nadzieję że ten sklep istnieje xD Ostatnio jak znalazłem sklep z akcesoriami do Drifta to akurat był ,,zamknięty'' do odwołania :P

PS. Na szczęście problem z baterią został tymczasowo rozwiązany. Wyciągnąłem ją w cholerę i ładuje z sieci.

Edytowane przez Seev