Skocz do zawartości

Moc Maksymalna Waszych Bandziorów - Hamownia

Gość cichymotocykle
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

taka guma w airboxie nr 3 na rysunku :

hmtc.jpg

widze ze nie przepuscisz zadnej okazji zeby uzyc tego swojego magicznegho przycisku na klawiaturze :)

Tak bald, 3 to świnski ryjek :)

PBC Screen? :D

pbcscreen.jpg

Edytowane przez Wojt

• 2 weeks later...

http://img97.imageshack.us/img97/4769/bandit1200.png

Moje B12 http://imageshack.us/photo/my-images/52/sany0002g.jpg/ ustawione w www.topbike.com.pl

Ori kolektory plus dolot i koncówka Yoshi RS3 puszczone górą .Filtr K&N w airboxie .Air box zmodyfikowany tzn wywalony ryjek oraz zwiększona średnica wlotu powietrza plus nowy smok.

Wymienione dysze w gaźnikach ,podniesione iglice .

Edytowane przez KravMaga

nooooooo, daje rade ;)

Chwal sie na pw ile za wszysto zabuliłeś i jak Ci sie lata

nooooooo, daje rade ;)

Chwal sie na pw ile za wszysto zabuliłeś i jak Ci sie lata

szczegónie moment mi sie podoba i to że zarówno moc jak i moment osiągany jest w stosunkowo niskich obrotach :vroom:

Aha, zapomniłem dodoać że oczywiście załozyli mi tem wyprzedzenie zapłonu +5 stopni

Zara idzie pw ;)

no to KravMaga zaszalałeś już nie przyjadę do ciebie pośmigać bo twoje spaliny c****wo pachną a nie chce ich wąchać

Edytowane przez szoter

no to KravMaga zaszalałeś już nie przyjadę do ciebie pośmigać bo twoje spaliny c****wo pachną a nie chce ich wąchać

przyjedz,przyjedz.Stestujesz sobie mojego bydlaka :vroom:

dzięki za zaproszenie :) byłem teraz w niedziele w kutnie ale tylko na moment

JA na sportowych kolektorach mam moment o 1000 rpm wyżej - mysle ze moglem zostawić seryjne

JA na sportowych kolektorach mam moment o 1000 rpm wyżej - mysle ze moglem zostawić seryjne

no tak ale za to masz pewno sporo lżejsze

no tak ale za to masz pewno sporo lżejsze

jakieś 6 kg

Widze że robi się ciekawie więc i ja dożucę swoje 3 grosze.

W prawdzie mam Inazumę ale silnik jest B12 a gaźniki MK2.

133 KM i 111Nm

http://polishbanditcrew.pl/uploads/monthly_07_2011/post-2798-0-45104900-1309600899_thumb.jpg

Sam wszystko robię i dopiero na koniec prac wjechałem na hamownie.

Co ciekawe gaźniki i filtr jest oryginalny

Co zrobiłem:

Wałki GSXR 1100

Cofnięty zapłon 5 stopni

tłumik wykonany na zlecenie ( kolektory oryginalne )

Głowica obniżona o 0,7 mm

Polerowane i korygowane kanały głowicy

rozrząd ustawiony na IN 104 EX 106

Motorek wygląda tak

https://picasaweb.google.com/tancerzmaciej/InazumaProjekt2#5474126279895873266

post-2798-0-60207000-1309601509_thumb.jpg

Edytowane przez inazuma

Sorry za OT ale chyba kojarzę kolegę z FM? Pseudonim na FM - ANGLIK? bo nie widzę żadnych informacji w Przywitalni.

Widze że robi się ciekawie więc i ja dożucę swoje 3 grosze.

W prawdzie mam Inazumę ale silnik jest B12 a gaźniki MK2.

133 KM i 111Nm

http://polishbanditcrew.pl/uploads/monthly_07_2011/post-2798-0-45104900-1309600899_thumb.jpg

Sam wszystko robię i dopiero na koniec prac wjechałem na hamownie.

Co ciekawe gaźniki i filtr jest oryginalny

Co zrobiłem:

Wałki GSXR 1100

Cofnięty zapłon 5 stopni

tłumik wykonany na zlecenie ( kolektory oryginalne )

Głowica obniżona o 0,7 mm

Polerowane i korygowane kanały głowicy

rozrząd ustawiony na IN 104 EX 106

Motorek wygląda tak

https://picasaweb.google.com/tancerzmaciej/InazumaProjekt2#5474126279895873266

cokolwiek kolega by nie zrobil, zapraszamy do skorzystania z Przywitalni w trybie ekspresowym.

czołem kolego.Niechce cie smucić ale :

1.wymiana filtra powietrza przy takich zabawach to KONIECZNOSC i pierwsza sprawa którą się robi .

2. zastosowanie wałków od GSXR 1100 bez zainwestowania w gaźniki od GSXR lub modyfikacje tych co masz mija się kompletnie z celem .Gdybyś miał do tego gaźniki 38mm oraz dobry filtr to byś z palcem w dupie miał w sprzęcie minimum 150 koni bez konieczności robienia planowania głowicy .

3.wyprzedzenie masz chyba PLUS 5 stopni a nie minus.

Ale oczywiście doceniam pasjonate i to że grzebiesz w tym wszystkim.Według mnie bardzo chaotycznie ale skoro taki masz kaprys.Ja bym ci polecał wykonanie telefonu do topbików i pogadanie z nimi na ten temat . Pozdrawiam .

Tak ten sam witam kolegę. Na fm troszkę umarło a tutaj widzę paru ogarniętych w temacie kolegów.

KravMaga

Często się zdarza że przy instalowaniu Dynojetów wracają do oryginalnego filtra bo po prostu nie idze.

Gaźniki mówisz... 3 różne kombinacje gaźników już były również 38mm - w ogóle nie szedł. Ostatecznie wylądował na 36mm z 2001 i to był strzał w 10.

Także widzisz, że nie w każdym przypadku to działa...

Tak ten sam witam kolegę. Na fm troszkę umarło a tutaj widzę paru ogarniętych w temacie kolegów.

KravMaga

Często się zdarza że przy instalowaniu Dynojetów wracają do oryginalnego filtra bo po prostu nie idze.

Gaźniki mówisz... 3 różne kombinacje gaźników już były również 38mm - w ogóle nie szedł. Ostatecznie wylądował na 36mm z 2001 i to był strzał w 10.

Także widzisz, że nie w każdym przypadku to działa...

Ok,rozumiem. Jeszcze tylko jedna uwaga z mojej strony ...jeśli pozwolisz.Generalnie Dynojet to kupa .To tylko tyle że lejesz więcej wachy i to wszytsko . Podam Ci przykład. Skoro masz Dynojety stage 1 to masz dysze 125 jeśli dobrze pamiętam.Ori jest 102. Ja mam tylko 106 a zobacz ile mocy i co ważniejsze przy dużo niższych obrotach a do tego co jeszcze ważniejsze wyższy moment i też przy dużo niższych obrotach . Przeanalizuj też przebiek Twoich krzywych .Są pofalowane , to źle .Albo cośzle dobrane albo źle zgrane . Generalnie naprawdę polecam Ci kontakt z chłopakami z topbike.com.pl Mój B12 to nie pierwszy z tego forum robiony przez nich .sami mają swoje B12 turbo i NOS .Są fanatykami olejaków .Oczywiście to tylko taka moja rada a zrobisz jak tam chcesz. Jeśli jesteś zadowolony to wogóle nie ma tematu .Pozdrawiam i powodzenia w dalszych eksperymentach .Niech moc będzie z Tobą :vroom:

Eksperymentowałem z układami wydechowymi i wiele pieniędzy nerwów i czasu zmarnowałem przez nie. Wnioski wyniosłem że najlepszy efekt falowy dają fabryczne średnice oraz właściwa długość. Domyślam się że gdybym przedłużył wydech to pewno odzyskał bym straty w średnich.

W planie mam założenie głowicy od GSXR 750 88-89 r.

Jednak puki sezon trwa to przetestuje większe dysze...

ale ciężko dostać, ma ktoś może 110 na zbyciu ?