Skocz do zawartości

Moc Maksymalna Waszych Bandziorów - Hamownia

Gość cichymotocykle
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam zamontowane dysze główne 110. Jak dobrze pamiętam Moto Klinika w Szczecinie miała takie dysze, od nich kupowałem.

Ja mam zamontowane dysze główne 110. Jak dobrze pamiętam Moto Klinika w Szczecinie miała takie dysze, od nich kupowałem.

A widzisz pod latarnią najciemniej.

Swoją drogą robie przymiarki do rozwiertu i tu kryje się duża moc

wpadłem na E gay na tłoki JE rozwiert o 2mm, 81mm czyli 1216 stopień sprężania 11.0:1 czyli nie za ekstremalny.

koszt całkiem spory bo 1600 plus koszt przesyłki.

Z tego co wiem jest to najlepsza wypadkowa pomiędzy osiągami a trwałością. Są też tłoki o tej pojemności ale o stopniu sprężania 13.0:1 ale temperatury szybko rosną i zapewne rzutuje to na trwałość głowicy.

Ktoś ma jakieś doświadczenia z rozwiertem ?

Link:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JE-PISTONS-201165-SUZUKI-89-92-GSXR-1100-Bandit-81mm-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3f08ce915eQQitemZ270730695006QQptZRaceQ5fCarQ5fParts

osobistych nie ale rozmawiałem o tym włąsnie w topbike.Oni mają rozwierta na 1216 włąsnie.Przyrost mocy minimalny,napreno niewspołmierny do kosztów .Lepiej z przyrostem momentu .Ale tak jak już pisałem , filtr+gaźniki 38 plus wałki od gixxery robi 150-160 koni bez potrzeby robienia czegokolwiek .

Ciekawe jak wysoko jest osiągana ta moc i ile się straci dołu (mówię o gaźnikach i wałkach z gix-a), bo przyrost konkretny a może i dało by się radę zamknąć w kosztach porównywalnych do dobrego wydechu.

Ciekawe jak wysoko jest osiągana ta moc i ile się straci dołu (mówię o gaźnikach i wałkach z gix-a), bo przyrost konkretny a może i dało by się radę zamknąć w kosztach porównywalnych do dobrego wydechu.

A pro po świńskiego ryjka znalazlem modyfikację aby zwiększyc wlot do 50,8 mm

http://www.portablepct.com/fastlarry/2_inch_stats.htm

Informacje pochodzą z małej kopalni wiedzy skompensowanej w jedną całość.

http://www.portablepct.com/fastlarry/banditfaq.htm#engine

adariusz,

nie wiem dokałdnie jak wyglada krzywa ale chłopaki mówili ze traci sie troche dołu z to góra jest super.Zreszta zadzwon tdo nich .Tu jets link do filmu gdzie topbike zrobił modyfikacje w ten sposób na 150 koni.

.Ten ejst akurat zrobiony na 150 .Mozna wiecej z tym ze zamiast wkładki K&N trzeba zapakować stożki .N a filmie w tle widać takiego białego B12 .On ma po takim zabiegu 160 plus to co jest jeszcze z instalacji NOS .

inazuma-u mnie ryjek wyleciał całkowicie .Otwór wlotu został powiększony jeszcze bardziej i wykonany taki lejek który powoduje złagodenie przepływu powietrza do aiboxu.Samo wyjęcie powoduje że krawędz wlotu jest ostra a to może powodować okreslone turbulencje w airboxie co niekoniecznie dobrze wpływa na sprawność ukałdu .

Dzięki za info. W tygodniu jakoś zadzwonię do chłopaków z topbike i podpytam co i jak. Świński ryjek na razie zostawiam, na przyszły sezon wstępnie planuję k&n i przelot to wtedy go wywalę a potem pozostanie wszystko razem zestroić.

Otwór wlotu został powiększony jeszcze bardziej i wykonany taki lejek który powoduje złagodenie przepływu powietrza do aiboxu.Samo wyjęcie powoduje że krawędz wlotu jest ostra a to może powodować okreslone turbulencje w airboxie co niekoniecznie dobrze wpływa na sprawność ukałdu .

Drobne uzupełnienie z malunkami:

http://en.wikipedia.org/wiki/Velocity_stack

Edytowane przez Tolinek

Witam,

nie chodzi akurat o przechwalanie się mocą i momentem, bo nie ma czym, ale bardziej o pokazanie tego co miałem po serwisie gaźników w pewnym punkcie w Bielsku-Białej, a po pracy jaką zrobili z gaźnikami w Ratka-Motocykle w Mikołowie. Jak się okazało w serwisie w styczniu, czyli przed sezonem Panowie "zgubili" pewien element, jak się okazało kluczowy dla poprawnej pracy gaźnika. Głowiłem się i zastanawiałem, kupiłem oryginalny filtr powietrza, podkładki pod iglice...

http://polishbanditcrew.pl/topic/7796-podniesienie-iglic/

które trochę poprawiły sytuację, ale jej nie rozwiązały, świeca Colortune, synchro z xx razy robione...świece irydowe...i nic. Wkurzyłem się i umówiłem się z chłopakami z Ratka-Motocykle i jak widać na poniższym zdjęciu - wszystko gra i bucy :) wreszcie

post-1147-0-57066600-1310158976_thumb.jpg

Jaki element fachowcy zgubili, że taka kaszana wyszła?

W Ratce powiedzieli mi, że to tulejka, do której wpada iglica. Bo też bardzo mi palił ok. 10l/100km. Jest ona gdzieś głęboko w gaźniku. Z serwisówki za bardzo nie mogę wpatrzyć, która to może być. Moja wiedza kończyła się na zdjęciu kopułek, wyciągnięciu iglicy i założeniu podkładek...nigdy bym na to nie wpadł, że może brakować jakiegoś elementu po serwisie.

• 2 weeks later...

nieeee szczerze przekracza to nawet moje mozliwiości tak jak jest ale kupiłem za pare groszy gaźniki od Gixxery 750 i chce skalkulować ile by kosztował mnei układ pt 160 koni :lol:

BTW...co to ustrojstwo robi za robote? Chodzi o system odpowietrzania silnika http://www.mg-bikes.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=81

Edytowane przez KravMaga

nie slyszalem o tym. Nie wiesz gdzie zadzwonić żeby zapytać ? :D

Chwal sie za ile kupiłeś gaźniki, bo ja też szukałem ale nic ciekawego nie było

nie slyszalem o tym. Nie wiesz gdzie zadzwonić żeby zapytać ? :D

Chwal sie za ile kupiłeś gaźniki, bo ja też szukałem ale nic ciekawego nie było

będe niedlugo u chłopaków to zapytam o ten gadzet ;-)

Za gaźniki od olejaka 750 zapłaciłem 100 PLN a drugie 100 PLN zapłaciłem za tylni amortyzator od GSXR 1100W.Kupiłem w pakiecie :rolleyes:

Chodziło mi głównie o amortyzator ale gość miał te gaźniki to kupiłem i przyszły mi wtedy kosmate myśli do głowy :vroom: Ale jeśli już sie zdecyduje na dalszą zabawe to dopiero po sezonie ,teraz jest super i szkoda czasu na grzebanie .

Panowie, czemu od 750?

Nie powinno sie zarzucic od 1100 91-92 rok tych 40mm??

KravMaga , te podwojne skarpety maja oznaczenie RU-2922.

Koszt okolo 380zl.

Zal d****o sciska, bo miesiac temu na AlleDrogo byly gazniki od 1200 wlasnie z tymi filtrami w cenie 400zl...

jeszcze apropo świnki - można ją wywalic na seryjnym filtrze?

a masz gdzie zrobic potem synchro gaznikow i regulacje skladu mieszanki ?

jeszcze apropo świnki - można ją wywalic na seryjnym filtrze?

możesz ale to bez sensu gdyż ori filtr będzie przepuszczał i tak tyle ile przepuszczał

Panowie, czemu od 750?

Nie powinno sie zarzucic od 1100 91-92 rok tych 40mm??

KravMaga , te podwojne skarpety maja oznaczenie RU-2922.

Koszt okolo 380zl.

Zal d****o sciska, bo miesiac temu na AlleDrogo byly gazniki od 1200 wlasnie z tymi filtrami w cenie 400zl...

Możesz od 1100 ale lepiej od 750 ,te 38 ponieważ w tych gaźnikach mieszanka osiaga większą prędkość .W 40 większym strumieniem ale wolniej .

No wiem ze to jest RU-2922 ale gdzie kupić?W larssonie na specjalne zamówienie ...

PS. o Łowicza,sąsiad :lol:

Edytowane przez KravMaga

mam kogos z dobrymi dojsciami po lepszych cenach. dowiem sie i CI dam znac.

jak dla Ciebie 350zl + koszty przesylki do Kutna. cena taka, bo sie nie znamy ;)

ewentualnie 350zl + odbior osobisty w Łowiczu u mojego kumpla, ktory to ogarnia.

jak jestes zainteresowany to dzwon do mnie na 608512868, albo zostaw PW ze swoim adresem, jesli zdecydujesz sie od razu na przesylke do Kutna.

kumpel mowil, ze jakbys sie od razu zdecydowal, to na poniedzialek/wtorek powinienes miec.

pzdr.

Edytowane przez krynio

nastal nowy evo damian ?:D