Skocz do zawartości

Moc Maksymalna Waszych Bandziorów - Hamownia

Gość cichymotocykle
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, niech ktos zalozy osobny temat gdzie bedzie opis przerobek B12.

Mozna posklejac tematy z roznych watkow i zrobic skarbnice wiedzy w oparciu o doswiadczenia Wujka Krav.

Panowie, niech ktos zalozy osobny temat gdzie bedzie opis przerobek B12.

Mozna posklejac tematy z roznych watkow i zrobic skarbnice wiedzy w oparciu o doswiadczenia Wujka Krav.

o przepraszam :lol: dziękuje za uznanie jednak moja wiedza w tym zakresie jest bardzo ograniczona i jest tu conajmniej kilku lepiej poinformowanych.Może poprostu mniej wylewnych . Szkoda że Adam się gdzieś ulotnił.On posiadał bardzo gruntowną wiedze .

Co do zakładania osobnego tematu to myśle że lepiej zoastać przy tym.I tak wiekszość dłubanych to pierwsza generacja wieć nie ma co sie rozdrabniać jak na mój gust .BTW,w piatek jade w odwiedziny do światyni mocy topbike.Ktoś ma jakieś pytania które przy okazji mam zadać? Ja planuje dyskusje na temat big bore :D

zapytaj po co montuja dodatkowe przewody przy glowicy. czy to element dekoracyjny czy faktycznie dodatkowy obieg oleju.

powiedz, ze motocykl ma byc do zarzynania i palowania. odme sobie sam ogarne, ale wlasnie te przewody mnie zastanawiaja.

ha,już odpowiadam bo już pytałem :-) Nie , to nie dekoracja .Chodzi o polepszenie cykrulacji i chłodzenia oleju w rejonie wałków a szczególności "wydechowego" który potrafi się przytrzeć. Sam chciałem coś takiego zamontować jednak do śrób od wałka" wydechowego" mam przymocowaną obudowe chłodnicy i musiłbym z niej zrezygnować a niechce .

u mnie na kole wychodzi jakieś 119 koni, więc tak czy tak licho ;)

u mnie na kole wychodzi jakieś 119 koni, więc tak czy tak licho ;)

dawaj wykres Panie, bo jak go nie ma to puste gadanie :)

U mnie na kole wyszło 102 KM + delikatna dziura przy 5000 obrotów.

Następny pomiar na przelocie z K&Nem i po regulacjach.

20110915595.jpg

Panowie, pozwólcie że trochę poteoretyzuję.

Mam teraz B12 I gen. Sprzęt bez żadnych przeróbek (nawet wydech seria). Idzie zima i można by trochę podłubać.

Wstępnie planowałem jakiś fajny wydech i standardowy serwis. Jednak czytając troszkę doszedłem do wniosku że nie ponosząc ogromnych kosztów można trochę podłubać w dziorze.

Czy wymiana wydechu, wywalenie filtra i wstawienie owali k&n i strojenie tego wszystkiego z wymianą dysz przyniesie dużą poprawę osiągów? No i jak z dolnym zakresem obrotów, nie chciałbym stracić za wiele dołu.

Panowie, pozwólcie że trochę poteoretyzuję.

...

Czy wymiana wydechu, wywalenie filtra i wstawienie owali k&n i strojenie tego wszystkiego z wymianą dysz przyniesie dużą poprawę osiągów?

wlasnie przeczytalem kawal Kruka i odpowiem cytatem:

"przyrost bedzie taki, ze ja pierrdole" :)

p*****lnięcie musi być :D

Tak na poważnie to jeszcze jedna kwestia, czy owale nie ciągną gorącego powietrza z silnika? Deszcz im nie zaszkodzi?

Przepraszam dopiero wróciłem z roboty. Więc tak, bez K&N wykres na hamowi wyszedł fatalnie - na próbę wstawiono ori i d.pa. Iglice miałem na maksa w górze i też wykres trochę falował, więc poszły jeden ząbek w dół i było ok. Ustawienia robiłem w ratka motocykle i powiem, że mają tam doświadczenie. Zasugerowali przejście na oryginalne wałki, wtedy odżyją Nm, a moc powinna nadal oscylować ok. 125 kucy. Jeszcze w temacie dysz, przy oryginalnych, po wymianie wydechu i filtra K&N mieszankę miałem za ubogą i nic nie dało kręcenie śrubą mieszanki. Teraz jest ok.

wlasnie przeczytalem kawal Kruka i odpowiem cytatem:

"przyrost bedzie taki, ze ja pierrdole" :)

edariusz a opowiadając ci poważnie i mając swoje autentyczne doswiadczenia . Jeśli masz wszytsko full stock po tych modyfikacjach o krórych wspominasz będziesz miał naprawdę konkretną poprawe. Motocykl będzie zachowywał się dużo lepiej i będzie wyraźnie mocniejszy . Dołu jeśli nie pójdziesz w wałki nie starcisz.Spalanie przy normalnej jeździe zwiększy ci się minimalnie.Przy katowaniu...jak to bandit ,zechla wszytsko co mu wlejesz :lol: Gadania o tym że nic to nie daje nie słuchaj .Aha, mam owale i ciepłe powietrze z silnika im nie szkodzi .

Edytowane przez KravMaga

Ja miałem szansę sprawdzić wczoraj swoje moto na hamowni u chłopaków w Red Race i muszę powiedzieć, że jestem nawet bardziej niż zadowolony. Moto seria, założyłem tylko przelot RM Motors bez dodatkowych regulacji i moto całkiem nieźle wyszło:

Pwr 118,9 KM @ 8994 rpm

Tq 106,1 Nm @ 6581 rpm

GSF1200%20ANDLUK.jpg

• 7 months later...

Krynio, gdzie hamujesz swojego bydlaka?

W wawce gdzieś?

daj namiar

jak swojego dopieszczę chcę zobaczyć jak się jego wykres prezentuje

• 4 months later...

Odkopie lekko.Powiedzcie prosze,gdzie zakupie wieksze dysze do mojego b12 ?Mialem malutka awarie krocca,wlasnie wyjalem gazniki i pomyslalem,ze mozna przy okazji wstawic wieksze dysze i wtedy zapodac kn.Mam dyze 100 i na nich kn nie chodzi za dobrze.Jakie najlepiej wstawic 106,110 ?

A aa,juz to robilem.Bawilem sie wczesniej ze swinskim ryjkiem z filtrem kn bez z itd,i nawet po podniesieniu na max nie do konca chcialo to chodzic.Przy gwaltownym odkreceniu jednak mial dziure i na ori filtrze chodzil najlepiej.Tak wiec wydaje mi sie,ze po odkreceniu na max brakuje mu paliwa.Mam tez troche rozluzniony wydech.

dysze jak zmiana to na dużo większe - dysze połapiesz spokojnie na necie, ale najszybciej jest podjechać do zegarmistrza i niech powiększy. Ew. masz kalibratory do dysw larssonie. Jak montowałem holeshoty tolinowi, ale tam był cały set: igły i dysze