Skocz do zawartości

Moc Maksymalna Waszych Bandziorów - Hamownia

Gość cichymotocykle
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Bandito ..naprawde konkret .131 fiu fiu ;-)

Spodziewałem się większej mocy niż fabryczne 98, gdyż wszystkie Bandziory mają trochę więcej. Jednak nie spodziewałem się aż tyle... :vroom:

Postałem trochę przy hamowni i przeważnie inne motocykle miały moc w okolicach podawanej przez producenta lub często niższą, więc raczej hamownia nie oszukuje.

Niestety nie doczekałem się na innego Bandita 1200 lub 600. Po moim pomiarze nawet goście się pytali co w nim robiłem, że ma aż tyle mocy. :rolleyes:

KravMaga, nie zapominaj ze u mnie tez jest 131 :P

Mamy dokładnie tyle samo 131,1 :rolleyes: tylko, że u mnie przy niższych obrotach...

A i moment mam dużo wyższy i to przy obrotach 1000 mniejszych.

Mamy dokładnie tyle samo 131,1 :rolleyes: tylko, że u mnie przy niższych obrotach...

Generation ONE i wszytsko jasne ;-)

u mnie moment jest 118, ale faktycznie okolo 1000 wyzej

Na Twoim wykresie jest 111,6 i 106,9 gdzie jest 118? :unsure:

chriss a hamowałeś jeszcze na BP po tym jak zrobił ci pomiar topbike?

Generation ONE i wszytsko jasne ;-)

Dokładnie, dlatego jak go kupowałem to szukałem najmłodszego rocznika w najstarszej "budzie". Z tą ramą wygląda najbardziej masywnie, nowsza rama optycznie wyszczupla i wydłuża bandziora.

To ja też się pochwalę w tym wątku .Nie jest to taki duży tabun koników ale jak na 600 dosyć nieźle :

med_gallery_1330_483_347488.jpg

To ja też się pochwalę w tym wątku .Nie jest to taki duży tabun koników ale jak na 600 dosyć nieźle :

Całkiem nieźle jak na 600, blisko mocy fabrycznej 1200.

Dokładnie, dlatego jak go kupowałem to szukałem najmłodszego rocznika w najstarszej "budzie". Z tą ramą wygląda najbardziej masywnie, nowsza rama optycznie wyszczupla i wydłuża bandziora.

No i stara pod zbiornikiem podobna jest krztałtem do ramy GSX-R 750/1100 .

Dla mnie rocznik był bez znaczenia .Liczył się stan techniczny i to że ma być generation one .Jak brałem tego z Belgii to był w tej samej kasie z 2001 drugiej generacji (tyle że bez żadnych dodatków i modyfikacji) .Nawet chwili się nie wachałem .

No i stara pod zbiornikiem podobna jest krztałtem do ramy GSX-R 750/1100 .

Dla mnie rocznik był bez znaczenia .Liczył się stan techniczny i to że ma być generation one .Jak brałem tego z Belgii to był w tej samej kasie z 2001 drugiej generacji (tyle że bez żadnych dodatków i modyfikacji) .Nawet chwili się nie wachałem .

Ja też nie chciałem II i powiem Ci, że jeździłem już różnymi moto na dłuższe i krótsze wyjazdy m.in. HD NightRoad, Buell 1125 CR, HD XR 1200, BMW K1300R, R1 2011, Super Tenere 2011, 660 Tenere 2011, BMW K 1600 GT itd. Jedne podobały mi się bardziej a drugie mniej, jednak za każdym razem jak wracam do mojego Bandziora i przejadę chwilę to stwierdzam, że jest najlepszy i nie wiem kiedy się z nim rozstanę.

Zastanawiam się czy go nie zostawić a kupić dodatkowo XTZ 660 Tenere, gdyż marzy mi się jakiś wyjazd na pustynię lub gdzieś w azjatyckie stepy.

Całkiem nieźle jak na 600, blisko mocy fabrycznej 1200.

Potwierdza to dosyć wysoki V-max jaki udało mi się osiągnąć :) Poprzedni właściciel jeździł typowo turystycznie i wydaje mi się nie męczył go dzień w dzień do odcinki...

no, Panowie, seryjny Bandit 1200 ma podane katalogowo 98 KM, a na hamowni wychodzi zawsze około 108-110 koników. TO tylko po to, żeby w papierologii zgadzały się normy spalin, etc.

NAtomiast nie przesadzajmy, że to zbliżona moc do seryjnego 1200, bo moment obrotowy jest o 50% mniejszy.

no, Panowie, seryjny Bandit 1200 ma podane katalogowo 98 KM, a na hamowni wychodzi zawsze około 108-110 koników. TO tylko po to, żeby w papierologii zgadzały się normy spalin, etc.

NAtomiast nie przesadzajmy, że to zbliżona moc do seryjnego 1200, bo moment obrotowy jest o 50% mniejszy.

Oczywiście, ale ja pisałem o mocy 89 to już blisko 98. Fakt, że przy osiągane przy dużo wyższych obrotach. A moment to już inna sprawa.

• 2 weeks later...

Też byłem na zawyżającej hamowni BP.

Mam przelotowy wydech, wyjęty świński ryjek, maksymalnie podniesione iglice i wyprzedzenie zapłonu +5 stopni.

Prawie 260 poszedł :)

2011%5C06%5C05%5Cbikepics-2219623-full.jpg

nom oglądaliśmy kilkanaście bajków i żadnego nie pokręcili powyżej 250 a Tolinowego coś do 258km/h :vroom:

tolin ale masz ladna cieke :D rowniosko prawie do samego konca - widzialem jeden lepszy wykres -koles mial aprille i mial k**wa jak od linijki do chyba do 140 kucy :D ale jak gadalem to jak zaczol wymieniac co zmienil to mi szczeka opadla -ale wycyckana mial ta aprillke

mi sie slizgnelo sprzeglo i wyszla hujowina....;/ 75,4 kuca i az 53 niutki ;/ ech zenada...az z tego wszystkiego poszedlem do garazu i zmienilem tarcze sprzeglowe na nowe :D

c318fcb43ec63d13med.jpg

Edytowane przez Cielak

Dzisiaj też miałem okazję sprawdzić moc i moment swojego bandziorka.

82fef470f7cd93aamed.jpg

PS Wjechałem na hamownie parę minut przed 17 i czekałem może ze 3 minuty - praktycznie zero kolejki :rolleyes:

Mi zaniżyła

Mi zaniżyła

No, no ;D

Witam to ja też się pochwalę bo dzisiaj byłem na motocyklowej niedzieli BP w Czeladzi odstałem swoje w długim ogonku do hamowni i potwierdziłem to o czym zapewniał mnie poprzedni właściciel Bandziora.

A prz okazji mam pytanie, ten uskok na wykresie momentu to kwestia przegrzebanych gaźników czy błąd podczas pomiaru

Mam wydech ART-a (to widać) i prawdopodobnie dysze zmienione w gaźnikach (jeszcze nie rozbierałem i nie sprawdzałem), filtr powietrza standart, świece zapłonowe też. Spalanie podczas normalnej jazdy (do 200km/h) około 7,3 l/100km

post-2387-0-06134600-1307910650_thumb.jpg

Mam przelotowy wydech, wyjęty świński ryjek, maksymalnie podniesione iglice i wyprzedzenie zapłonu +5 stopni.

Prawie 260 poszedł :)

2011%5C06%5C05%5Cbikepics-2219623-full.jpg

tolinek. co to jest swinski ryjek?:)

co to jest swinski ryjek?

taka guma w airboxie nr 3 na rysunku :

hmtc.jpg

Edytowane przez baldhead