Skocz do zawartości

Gość k@z!k
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

a dałeś na PRI przed uruchomieniem ? świece po kręceniu mokre?

Edytowane przez benywariat

Wrzuć jakąś fotę, bo jak czegoś Ci brakuje to chyba proste, że nie będzie chciał kręcić.

W mojej Inazumie jest jedno miejsce gdzie podłącza się wężyk ten od baku, taki trójnik. Wrzuć fotkę, bo nie wiem za bardzo o co Tobie kaman ;) Jak swoją odpalałem po remoncie to też na początku nie chciała odpalić, zanim paliwo doszło.

Świece suche, zamieszczam zdjęcie z dokumentacji. Przewód nr. 2 mam podłączony do kranika, pozostałemsą odłączone.

Czy tak powienno być ??

no dobrze do 2-ki, 1-ki to przelewy a 3-ka to podciśnienie do kranika a reszta kapturki ma mieć

a w gaźnikach bajura jest?

Edytowane przez siwy669

Ja 2-kę podłączyłem do kranika a resta wisi niedpopięta. Co do kapturków to oczywiście na 3 pozostałych króćcach są.

no to dobrze podłączyłeś, odkręć śruby spustowe w gaźnikach i zobacz czy zlatuje paliwo

Ok pzynajmniej wiem że mam dobrze wężyki podłączone, jutro zobaczę cZy paliwo dochodzi do komór gazników.

Pytanko siwy, jak długo po remocnie musiałeś krścić na rozruchu aby załapał moto po remoncie??

oj powiem Ci, że długo. Dwa razy wyciągałem gaźniki i za każdym razem musiałem kręcić parę razy. Jak byś nie wiedział jak masz podłączyć kable do cewek do daj znaka. Robiłem fotki ;)

Wrzućl, co prawda mam zrobione, ale teraz zastanawiam się czy nie zamieniłem kabli między cewkami.

Z góry dzięki.

Jak świece suche to nie ma paliwa.

Jak masz 3-ke odłączoną to nie ma opcji żeby zapalił, bo nie otwiera kranika :P

Siwy nie myl go bo ma źle podpiete powinno byc tak jak mowi Jab podlacz 3 do kranika bo niby jak ma paliwo leciec? chyba ze mialbys caly czas na pri to wtedy by lecialo ale wtedy paliwo moze sie dostac do cylindrow

benywariat - Inazuma nie ma w kraniku czegoś takiego, jak pri,on,res. Kranik jest nieustawialny;] a działa jak on, lub res w banditach - jest podcisnienie - paliwo leci, nie ma - paliwo nie leci;]

benywariat - Inazuma nie ma w kraniku czegoś takiego, jak pri,on,res. Kranik jest nieustawialny;] a działa jak on, lub res w banditach - jest podcisnienie - paliwo leci, nie ma - paliwo nie leci;]

a chyba ze tak ale to i tak nie zmienia postaci rzeczy ze podcisnienie nie podlączone jest. Siwy zwracam honor ;)

Jestem zmuszony odswieżyć temat,

Problemu niestety jeszcze nie rozwiązałem, wymieniłem gaźniki na inne i niestety dalej drugi cylinder kaleczy tak jak wcześniej, sprawdziłem też kompresje na drugim cylindrze -> na zimnym jest to około 10,5 na gorącym silniku 11. Iskra jest, świecę wymieniłem na nową, co jeszcze moge podejrzewać?

ja bym się przyjrzał kablom WN, kiedyś tez tak miałem, była iskra ale taka jak by jej nie było ;) przyciąłem kabel zarobiłem od nowa końcówke i lata do dzisiaj.

Zaaplikuj nowe kabelki.

Ja 2-kę podłączyłem do kranika a resta wisi niedpopięta. Co do kapturków to oczywiście na 3 pozostałych króćcach są.

no napisałeś ale kolega nie załapał ;)

Panowie moto ruszyło, musiałem wyjąć gazniki, wyczyściłem komory gazników, zalałem paliwko, zamontowałem i nie ruszyła.

Sprawdziłem świece były mokre więc została tylko jedna możliwość zmiana kabli w cewkach zapłonowych.

Po zamiane moto ruszyło, zostaje tylko ustawienie gazników i synchronizacja, ale to już zostawię dla serwisu.

W każdym razie moto działa i teraz zostaje zamontowanie zegarów i dokręcenie zadupka.

Dziękuję wszystkim za wskazówki, w szczególności Siwemu, wielkie dzięki jak gdzieś Cię spotkam na trasie masz u mnie bronka lub co tam wolisz.

Pozdrawiam serdecznie.

Cewka 1 - kable dolny = cylinder 1

Cewka 1 - kabel górny = cylinder 4

Cewka 2 (po prawej) - kabel dolny = c3

Cewka 2 (po prawej) - kabel górny = c2

Kolejność zapłonu (jeśli się nie mylę) 1-4-3-2

Ja u siebie pomyliłem 4 z 3 ale odpalił na pozostałych :)

w 1200 przynajmniej kabel do baku idzie z 4 gara i łączy się w trujnik z systemem PAIR.

Ja dla ułatwienia zaomntowałem 3 silikonowe kabelki jako zaślepki. Śróbka się w nie łatwo wkręca, a nałożenie kabelków do synchro jest teraz dziecinnie proste :)

Kabelki wymieniłem razem z cewkami. Iskra wydaje się bardzo mocna. Dodam że z wydechu delikatnie czuc jakby niedopalone/źle spalone paliwo. Można w takim przypadku podejrzewać lewe powietrze?