Skocz do zawartości

Gość k@z!k
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Przewody świec w jakim stanie? "Przeczyściłeś gaźniki" tzn jak? Rozebrałeś je i umyłeś czy sprężara i gdzieś w filtr dmuchałeś czy jak?

wyciągłem rozebrałem komory pływakowe wykręciłem dysze i spryskałem środkiem od czyszczenia gaźników ponieważ nie mam kompresora

ja myślę że masz pękniętą membranę któregoś z gaźników, ja tak miałem i był taki sam objaw, chyba że dawkę zwiększyłeś i na wolnych nie przepala tylko pluje w wydech, sprawdź w pierwszej kolejności iskrę świecy która jest w garze który nie domaga.

wyciągłem rozebrałem komory pływakowe wykręciłem dysze i spryskałem środkiem od czyszczenia gaźników ponieważ nie mam kompresora

przewody świec raczj oryginalne wyglądają ok

sprawdź jeszcze stan przewodów wysokiego napięcia. Przewody profilaktycznie spryskaj jakimś specyfikiem do wypierania wilgoci.

Na starym forum był taki wątek na temat padania cylindrów.

ja myślę że masz pękniętą membranę któregoś z gaźników, ja tak miałem i był taki sam objaw, chyba że dawkę zwiększyłeś i na wolnych nie przepala tylko pluje w wydech, sprawdź w pierwszej kolejności iskrę świecy która jest w garze który nie domaga.

membrany też rozbierałem były dobre

Zobacz w jakim stanie jest świeca i zaaplikuj jakiś prowizoryczny przewód świecowy (tylko z dobrą izolacją). Jeśli się poprawi to iskra. Czasami trafiają się trefne świece. Jeżeli przewody masz oryginalne to one mogą tu mieszać.

Zobacz w jakim stanie jest świeca i zaaplikuj jakiś prowizoryczny przewód świecowy (tylko z dobrą izolacją). Jeśli się poprawi to iskra. Czasami trafiają się trefne świece. Jeżeli przewody masz oryginalne to one mogą tu mieszać.

ok jutro będę to sprawdzał

ok jutro będę to sprawdzał

dziękuję

Jeśli wcześniej chodził dobrze to powodem może też byc wadliwa nowa świeca. Może jest nie dogrzana, czy na nowych świecach śilnik pracował dłuższy czas i nagrzał się do normalnej temperatury ?

Jeśli wcześniej chodził dobrze to powodem może też byc wadliwa nowa świeca. Może jest nie dogrzana, czy na nowych świecach śilnik pracował dłuższy czas i nagrzał się do normalnej temperatury ?

na starchy świecach zaczął chodzić na trzy cylindry następnie jak wymieniłem to także chodził na trzy ale rozgrzał się i chodził jeden dzień na cztery a następnego dnia już zaczął na trzy chodzić do dziś

Szybka diagnoza czy to przewód/świeca:

Zamień świece- ta która nie działa z tą z cylindra obok- jak dalej nie będzie chodzić na tym samym garze- to nie świeca. Zrób tak samo z przewodami- jak ciągle będzie to ten sam niepracujący cylinder, przewody też odpadają, a więc cewka, lub coś z paliwem.

Szybka diagnoza czy to przewód/świeca:

Zamień świece- ta która nie działa z tą z cylindra obok- jak dalej nie będzie chodzić na tym samym garze- to nie świeca. Zrób tak samo z przewodami- jak ciągle będzie to ten sam niepracujący cylinder, przewody też odpadają, a więc cewka, lub coś z paliwem.

Yep

Zacznij od początku :

Sprawdź ciśnienie na cylindrach -jak równe. Iskra świece zasilanie (gaźniki)

jak nie.:zawory, pierścienie

ja tam w takich przypadkach jak idzie na 3 odpinam w trakcie pracy kabel ze swiecy jeden po drugim.

Jak zgaśnie - bo na dwóch na wolnych nie pociągnie - to podpinam z powrotem i po uruchomieniu silnika odpinam następny.

Jak po odpięciu kabla (zdjęciu fajki de facto) - nie zgaśnie to mamy winny cylinder.

Mając go można podmienić wtedy cewki - i będzie wiadomo czy to cewka czy inne rzeczy - kabel, fajka, świeca, czy gazior.

ja tam w takich przypadkach jak idzie na 3 odpinam w trakcie pracy kabel ze swiecy jeden po drugim.

Jak zgaśnie - bo na dwóch na wolnych nie pociągnie - to podpinam z powrotem i po uruchomieniu silnika odpinam następny.

Jak po odpięciu kabla (zdjęciu fajki de facto) - nie zgaśnie to mamy winny cylinder.

Mając go można podmienić wtedy cewki - i będzie wiadomo czy to cewka czy inne rzeczy - kabel, fajka, świeca, czy gazior.

mam nadzieję ,że nie robisz tego gołymi rękoma? :boje_sie:

witam dzisiaj poruszam ponownie temat wczorajszy zrobiłem tak: odpaliłem silnik i pokolei ściagałem kombinerkami kable ze świec okazało się że nie chodzi na 1 i 3 cylinder ale iskre kabel daje wymieniłem te świece w 1 i 3 cylindrze odpaliłem silnik i na 3 zaczął chodzić tylko na 1 nie siadłem troche pojeździłem i 1 cylinder zaczął się odzywać i po chwili chodził na cztery zrobiłem rundkę wszystko ok byłem ucieszony podjechałem na stację zatankować paliwo bo miałem rezerwę i gdy ruszyłem ze stacji po ok 100 metrów zaczął znowu gadać na dwa lub trzy gary zajechałem do garażu oczywiście śmierdziało paliwem bo gaźnik podawał paliwo do cylindrów a one nie spalały tego i z wężyka spod filtra powietrza wykapało się troszkę paliwa wcześniej był on suchy na 100% bo sprawdzam go codziennie od czasu awari zaworka pod bakiem. Co teraz mam robić? proszę o poradę

wyciągłem jeszcze raz gaźniki pływaki były ustawione na 17mm ale jak dmucham w wężyk paliwowy przy zamkniętych zaworkach iglicowych to delikatnie syczy powietrze to oznacza że znalazłem przyczyne zalewania cylindrów?????? powtarzam syczenie jest bardzo delikatne bardzo proszę o odpowiedź jak ktoś będzie na forum

wyciągłem jeszcze raz gaźniki pływaki były ustawione na 17mm ale jak dmucham w wężyk paliwowy przy zamkniętych zaworkach iglicowych to delikatnie syczy powietrze to oznacza że znalazłem przyczyne zalewania cylindrów?????? powtarzam syczenie jest bardzo delikatne bardzo proszę o odpowiedź jak ktoś będzie na forum

Zależy jak mocno dmuchasz w wężyk,normalnie to tam ciśnienia nie ma dużego zależy ile masz w baku.Podeślij mi swój namiar to podrzucę Ci jutro rano jak z pracy będę wracał sprawne gaziory do sprawdzenia i będziesz wiedział co w dupe daje.

Zależy jak mocno dmuchasz w wężyk,normalnie to tam ciśnienia nie ma dużego zależy ile masz w baku.Podeślij mi swój namiar to podrzucę Ci jutro rano jak z pracy będę wracał sprawne gaziory do sprawdzenia i będziesz wiedział co w dupe daje.

ul.Kopernika tel.608523648 mam swój gaźnik na wierzchu jak byś był to ci pokaże to syczenie wielkie dzięki

ul.Kopernika tel.608523648 mam swój gaźnik na wierzchu jak byś był to ci pokaże to syczenie wielkie dzięki

Spoko,będę między 8-30 a 9,tyrkne jak będę na miejscu.

gaźniki na stół i porządne czyszczenie musisz uskutecznić

właśnie jeszcz raz wyciągłem gaźniki i okazało się że zaworki iglicowe przepuszczają jak dmuchłem w wężyk paliwowy gdy są zamknięte włożyłem inne gaźniki z dobrymi zaworkami i jak narazie jest ok

• 4 weeks later...

witam kolegów i koleżanki zwracam się tutaj do kolegi krzysiek 7809 czy rozwiązał swój problem z bandziorem? pytam gdyż temat jakby zdechł a mam taki sam problem tylko u mnie nie chodzi drugi gar. Sprawdzone wszystko to o czym pisaliście i nic.....