Skocz do zawartości

Deflektor Uniwersalny

lukmack
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

tak sobie pomyślałem, że może warto dokupić sobie taki deflektorek rodzimej produkcji, w cenie okolo 130 zl, podoba mi się szyba MRA vario touring, no ale 400 zl to nie dam ...

Turysttycznie moto wykorzystuję, i czasem przy przelotowej rzędu ~140 km/h łepek już dostaje swoje, mimo, ze mam szybę wyższą niż seria w VFR

zerknijcie..

http://www.iz.jupite...ektor/index.htm

sporo ludzi zadowolonych, może warto sobie sprezentować takie cudo i ocenić osobiście..

Edytowane przez Krzysztof

on jest napędzany na baterie czy jak ?? :zeby: :zeby: :zeby:

Adres strony wskazuje, że możesz z tym deflektorem latać tyle co iż jupiter :P dlatego napęd na baterie wystarczy.

Wysłano z MT11i z użyciem Tapatalk

Miałem go w Xjocie, sprawdzał się nieźle, ale cudów nie oczekuj :) Na pewno nie będzie dużej różnicy między mra a deflektorem od Darka (poza aspektem wizualnym).

Miałem go w Xjocie, sprawdzał się nieźle, ale cudów nie oczekuj :) Na pewno nie będzie dużej różnicy między mra a deflektorem od Darka (poza aspektem wizualnym).

Jest jedna zasadnicza różnica - odgłosy przy wyższych prędkościach. Przy dłuższej podróży z prędkością 120 i więcej może męczyć...

Daje radę .Mam taki. Nie jest taki paskudny jak szyby turystyczne i w moim przypadku podniósł strugę powietrza z szyi na kask. Polecam.

Odgłosów żadnych nie stwierdzilem.

Edytowane przez Pasek90

Ja mam taki deflektor w wersji średniej.

Mam 170 cm wzrostu i jak miałem deflektor postawiony pionowo to powietrze waliło mi prosto w szybkę i był duży hałas i turbulencje na kasku.

Jak położyłem deflektor prawie na równo z linią oryginalnej szyby to te zawirowania zniknęły, ale czy w takiej pozycji coś daje ten deflektor to nie wiem - muszę go zdjąć żeby porównać.

Ale za to jak fajnie Suzi wygląda!!! :zeby:

Na wyjazd na bałkany w przyszłym roku kupuję dwie rzeczy: dużą szybę turystyczną i poduszkę pod d*pę Air Hawk 2 !!! :)

czyli jednym słowem - warto wypróbować taki deflektorek,

Zamówię i opiszę wrażenia po.

Widziałem ostatnio VFR z MRA touring z deflektorem i mi się bardzo spodobał - również wizualnie. Może ten 'uniwersal' będzie dobrym zamiennikiem :)

Dzięki za opinie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.