Skocz do zawartości

Sonda Lambda W Sv1000, Tps, Motylki, Pairs Itp

Gość Shadow
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

wywalilem motylki i tu i tu.. tylko,ze w kazdym robily co-innego. w zzr - gaszą dół zeby dziadki mogły tym pyrkać i sie nie zabić.. a w B12,5 przymykaja moc maxymalna, zeby czegos tam nie przekraczal. oczywiscie w obu przypadkach wzrasta responsywnosc motocylka bo nie ma nadmiarowych rekalkullacji i samego otwarcia motylkow itp tylko od razu jeb powieczem z dzidy i czekamy na paliwo. i tak w zzr- jest to mile pierdolniecie, a w b12,5 nie byl omile.

tak Toli, suzuki na denso wszystkie mapy maja na MAP'ie, ale można myśleć ze to jest taki jakby spłaszczony 3wymiar - prędkość i tak sie idzie na latwiznę we wszystkich piggybackach nawet, traktujac load jak wynikową już tpsa i ogolnie panujacych warunkow (ramair, opory, predkosc).. ale w pelni poprawnie jest tak jak wlasnie mowisz - tps to inicjator, i mechaniczne "zarządzanie" ppowietrzem, a dolewanie paliwa na podstawie zmierzonych warunkow MAPem..

a nie wiesz może Daniel czym skutkować będzie wywalenie motylków u nas ? :D może Kruku stestujesz ? :D da się o wywalić tak, żeby w razie czego potem włożyć bez uszkadzania czegoś ?

I czemu w B12,5 nie było miłe ?

Edytowane przez Shadow

nie wiem, ale jak zerkałem wczesniej na "Wasze" fora to ludzie slabo zadowoleni z tego wychodzą...

pamiętaj, też ze wyjebanie motylków jest często drogą w jedną stronę - tam są takie małe jebitniutkie śrubeczki, które trzeba najlepiej przykleić... ale ja nie bylbym psychicznie w stanie jezdzic z taka swiadomościa, ze w kazdej chwili mi to pizdziejstwo sie odklei i wpadnie do cylindra robiąc mlynek do kawy...

I czemu w B12,5 nie było miłe ?

ruszanie z miejsca bylo "szarpiące"... i dlugo ze sprzeglem trza bylo...

odnośnie paira - ja mam zatkany.. ale to głównie z powodu nierzadkiego podłączania sondy i robienia pomiarów (pair zaklamuje odczyt)... dodatkowo zabiera mi cenne doładowanie i z 0,37562 KM :)

Edytowane przez Daniel

jak zerkałem wczesniej na "Wasze" fora to ludzie slabo zadowoleni z tego wychodzą...

Nie ufałbym "naszym" forom, ale motylki trochę cykam wywalić :P

ja jakbym się obsrał na punkcie SV-ki i chciałbym jeździć z permanentnym wzwodem to bym:

- zajebał te wszystkie "proste" mody, ktore do tej pory padły (kn, motylki, lambde)

- dziabnął sobie jakis tytanowy full exhaust system.. drogo nie powinno byc bo az tak duzo tych rurek tam nie macie :)

- moze velocity stacksy na high end

- i wszystko zestroił na mocną mapkę

ale to jest powiedzmy z polowa twardości wacka...

- przeserwisował kompletnie zawiechę - sprężynki pod swoją wagę i właściwie wyregulować

- cały hebel-system na radialach, ostre klocki, dobry plyn, oczywiscie oplot...

Z naciskiem na zawieszenie i heble, bo silnika w stocku temu sprzętowi nie brakuje. To samo miałem z bandytą.

Toli, mocy zawsze brakuje... tylko kwestia czasu jak się mozgownica i lapa przyzwyczai... może nie tej maxymalnej, ale rwać momentem zawsze się chce więcej...

Nie w N-ce jak dla mnie, gdzie stosunek wrażenia/prędkość jest maxymalny :P Wiem, to temat tak samo kontrowersyjny

jak ten o olejach silnikowych, nie mniej jednak JA najwięcej zyskałem radochy z modów zawieszenia i hebli.

przejedź się b-kingiem albo diavelem to Ci się "stosunek" zmieni :)

Jup, na wtryskach i komputerach się nie znam, ale na ludziach trochę tak i im zawsze prędzej czy później jest mało.

I całe szczęście bo byśmy zapierdalali na koniach a maile szły dyliżansem.

Tym nie mniej jest coś takiego jak "wystarczająco" stąd dużo litrów i mało wybryków natury w stylu B-Kinga, a szkoda.

Co do Diavela to raczej chyba inna półka, i bliżej mu do VMaxa ale mogę mieć mylne wrażenie.

Nie pogardziłbym żadnym z powyższych :D

Nie jest ważne jaką to półka, ważne że wiater na klatę i zwija asfalt

• 1 year later...

odgrzewam :usmiech: czy wywalal ktos moze motylki w malym wodniaku bandicie ?