Skocz do zawartości

Firma Vijalis

Gość hoom
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

muszę się z wami podzielić moją opinią na temat firmy vijalis . Jest to firma która się reklamuje jako profesjonalne obijanie siedzeń motocyklowych. Niestety ale z profesjonalizmem to ona ma niewiele wspólnego.

Wyslalem donich kanapę od bandita 1250 , kanapa była stara specjalnie ją kupiłem by ją obić , gąbka była aż skruszala ze starości . Zazyczylem sobie wkładek żelowych oczywiście za dodatkową i to niezłą dopłatą. Wielokrotnie przypomniałem im za chodzi mi o extremalnie miękkie i wygodne siedzenie.

I niestety w starym siedzeniu wycieli tylko otwory i wsadzili w nie wkładki żelowe i następnie obili to nową dermą.

Skasowali mnie za to 500 zł plus koszty wysyłki co nie są niskie bo mieszkam w Anglii.

Na późniejsze wielokrotne meile z reklamacją wogle nie opisują. ZaproponowałeM im by mi wyslali samą gąbkę i uszyta derme a sam sobie to zamocuje na siedzenie . I nic zero odpowiedzi , przed moją platnoscią korespondencja byla bez zarzutu.

Siedzenie w każdym bądź razie nienadaje się do jeżdżenia.

Zamieszczam adres firm

WIJALIS

Wieża 46a

59-620 Gryfów Śląski

woj.dolnośląskie

POLSKA

wijalis_design@vip.onet.pl

781 512 702

723 130 417

Bandit 1250 i gabka kruszyła się ze starości ??  to ile on miał lat ??  :P

a miałem własnie u nich zamówić obicie 

jak mozesz to zapodaj fotki jak im to wyszło

Ja natomiast byłem bardzo zadowolony z jakości usługi. 2 lata temu wysłałem do obicia siedzenie z gs500. I wyglądało zajebiście, siedziało się tez superaśnie. Na moje życzenie w cenie oferowanej na allegro wyszyli/haftowali symbol suzuki widoczny na zdjęciu.

97103072.jpg

Cena wówczas - 250zł z przesyłką

Czas zlecenia wówczas - 7 dni

Znam kilka osób (w tym ja sam) które u gościa robiły kanapę (bo jest konkurencyjny w stosunku do mariomoto) i były zadowolone. Chociaż nie słyszałem, żeby kiedykolwiek robił wkładki żelowe.

Konkurencyjny tzn ile tańszy i dlaczego?

Nie będę ci zarzucał niczego, ale zaraz, zaraz. I ja i kilka innych osób o których wiem, robiło u nich kanapy i nikt nie miał żadnych zarzutów. Czasami zdarzało się, że kontakt był ograniczony, ale dawali radę. Ja nie miałem jakichkolwiek zastrzeżeń co do kontaktu tel./mail.

Co do wkładek żelowych, mi proponowano wkładkę za 50zł więc nie jakieś kosmiczne pieniądze. W cenie obicia dostałem za to "niby" wkładkę z gąbki lateksowej i haft cbrxx. Piszę niby bo kanapy nie rozpruję by to sprawdzić. Cena też wyniosła jak pamiętam 250 plus wysyłki w dwie strony więc chyba 300 całość wyszła.

IMG_8850_zps47a17aea.jpg

Edytowane przez mikitBP

Możesz jakaś fotkę swojej kanapy wrzucić? Co z nią nie tak, że nie nadaje się do jeżdzenia?

Ja na wiosnę płaciłem 220 z wysyłką.  Z efektu i ralizacji zamówienia jestem bardzo zadowolony.

Co do wkładek żelowych - też o nie pytałem, ale gość mi powiedział że generalnie przestali to montować,  bo  w tej chwili są one dość drogie (z tego co pamiętam dodatkowe 150 PLN) więc odpuściłem.

Kontakt emailowy rzeczywiście jest nikły, najlepiej dzwonić.

Konkurencyjny tzn ile tańszy i dlaczego?

Z tego co wiem, to  w Mariomoto obicie kanapy to około 400 ?

Bandit 1250 i gabka kruszyła się ze starości ??  to ile on miał lat ??   :P

ten model ma tak ze dupe "cza" przysposobic a nie siedzenie(czyt kanape sic!) :D :D ja mam jedną rade ------>km*

Możesz jakaś fotkę swojej kanapy wrzucić? Co z nią nie tak, że nie nadaje się do jeżdzenia?

Ja na wiosnę płaciłem 220 z wysyłką.  Z efektu i ralizacji zamówienia jestem bardzo zadowolony.

Co do wkładek żelowych - też o nie pytałem, ale gość mi powiedział że generalnie przestali to montować,  bo  w tej chwili są one dość drogie (z tego co pamiętam dodatkowe 150 PLN) więc odpuściłem.

Kontakt emailowy rzeczywiście jest nikły, najlepiej dzwonić.

Z tego co wiem, to  w Mariomoto obicie kanapy to około 400 ?

Zgadza się,cena w MM zalezy też od wymagań.Ale generalnie róznica jest niewielka.Monia ma z MM,obnizaną kanapę dla pań i zastrzeżeń nie mamy.Zarówno kontakt jak i usługa wg mnie OK.

wykonanie siedzenia bylo spoko nawet ladne , skłamałbym gdybym napisał ze było brzydkie .

Gąbka była zniszczona bo kupiłem siedzenie z uszkodzoną derma które leżało na deszczu i po prostu stwardniało.

wielokrotnie pisałem do nich że potrzebuje super miękkiej kanapy co rozumie się przez zmianę gąbki lub dodanie nastepnej warstwy niestety nic takiego nie było . Na następne maile niestety nie odpowiadają wcale cisza .

zdjęcia mogę zamieścić za około trzy dni bo właśnie wysłałem je do powtórnego obicia tylko do innej firmy.

.

zdjęcia mogę zamieścić za około trzy dni bo właśnie wysłałem je do powtórnego obicia tylko do innej firmy.

Coś mi tu śmierdzi...

Edytowane przez Miko

No to co to będą za zdjęcia? Nowego obicia zrobionego przez inną firmę? Bez sensu....

a na co nam zdjęcia jak już kanapa z innej firmy wróci? chcielismy zobaczyć jak wyglądała kanapa po powrocie z vijalis'a

cleaner mnie ubiegł o sekundy ;)

Edytowane przez miszi

Skoro reklamacja nie  obejmuje wyglądu zewnętrznego to robienie zdjęć miałoby sens po zdjęciu obicia zrobionego przez Wijalisa - wtedy byłoby widać czy dali nową gąbkę czy nie.

Zadzwoń do firmy, która robi poprawki i poproś ich zrobienie fotek "wnętrza" - wtedy będą podstawy do reklamacji.

Tja a potem reklamacji nie uznają bo rozebrał ktoś inny... :o:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.