Skocz do zawartości

Patryk2K - Prośba O Ocenę Motocykla

Patryk2k
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o ocenę motocykla i ewentualne sugestie co do ceny

http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-600-M3764379.html

Jako, że jest to mój pierwszy moto muszę prosić o radę ekspertów.

Z życiowego doświadczenia zauwazyłem malowany bak, zadupek i kawałek ramy pod bakiem z lewej strony, napęd najprawdopodobniej do wymiany bo niestety naciąg zmienia się z obrotem koła.

Sprzedający przyznaje się do malowania bo moto było po "parkingowej" wywrotce. Gwarantuję, że rama jest prosta a moto w świetnym stanie jednak chciałbym żeby stwierdził to ktoś doświadczony.

Reszty grzechów nie rozpoznaję, proszę o pomoc i sugestie czy warto brać za 8500zł.

Jeżeli ktokolwiek byłby w stanie pomóc, obejrzeć, przejechać się, obiecuję, że odwdzięczę się jak tylko będę potrafił.

Pozdrawiam

Nowicjusz :D

Masz w dużo lepszym stanie moto z forum wystarczy przejrzeć odpowiedni dział jak za te pieniądze możesz dostać coś w lepszym stanie.

OMG :boje_sie:

zwykły golas 2002 za tyle kwitów???

to ja swojego  wstawiałem w podobnej cenie i z 2003 i mam sporo doposażenia. Kurde ide zmienić cene.

Moim zdaniem jest stanowczo za drogi, goły i nic o nim nie wiesz. Bardzo duże ryzyko.

Fotki mówią... absolutne nic podobnie jak opis, więc pomocy z naszej strony jeśli chodzi o stan techniczny i wizualny raczej nie otrzymasz :) Co do ceny to tak jak wyżej - 1500zł w dół to można pomyśleć, no chyba, że faktycznie ma przebieg 20 tysięcy i jest idealny... ale jesli piszesz, że rama częściowo malowana + napęd do wymiany to cena 8900zł jest wręcz śmieszna.

PS Na forum za takie same pieniądze stoi 1200 :)

PS2 Na forum kilka dni temu stał bandzior mikiego z 2002 roku za zdecydowanie mniejsze pieniądze - moto było bardzo ok :)

Edytowane przez korytarz4

cena faktycznie lekko z d...jak za 2006r., po zdjęciach to raczej żadna ocena, chyba ze coś jest ewidentnie be.

to co na zdjęciach wygląda super w 90% na żywo okazuje się kapą.

moja rada - szukać do ok 100km od miejsca zamieszkania, żeby się nie potrzebnie nie denerwować i hasju nie marnować :P

Cena z kosmosu za motocykl z absolutnym brakiem dodatków. Za 2 koła mniej możesz mieć mojego z gmolami, alarmem, wyświetlaczem biegów, fajnym wydechem i pewnością że nic w to moto przez 2 sezony nie włożysz nie licząc kosztów wachy ;)

Kurcze dobrze, że mnie naprowadziliście bo miałem go brać...

Panowie a co powiecie o Bandycie Plotusia tym po delikatnym szlifie?

Nie boję się popracować przy moto a w gruncie rzeczy będzie to mój pierwszy jednoślad to może i nie warto zaraz robić wszystkiego tylko przejechać parę kkm?

Myślicie, że to oferta warta uwagi?

Kurcze dobrze, że mnie naprowadziliście bo miałem go brać...

Panowie a co powiecie o Bandycie Plotusia tym po delikatnym szlifie?

Nie boję się popracować przy moto a w gruncie rzeczy będzie to mój pierwszy jednoślad to może i nie warto zaraz robić wszystkiego tylko przejechać parę kkm?

Myślicie, że to oferta warta uwagi?

Ja miałem poprzedni motocykl po szlifie. Wszystko jest kwestią jaki to szlif - nie wczytywałem się w opis kolegi z forum. Wg mnie zakup takiego motocykla ma sens, gdy sam będziesz go naprawiał, masz znajomego lakiernika i niewiele jest do wymiany. W przeciwnym razie opłata za robociznę i malowanie od elementu może nieźle po kieszeni pociągnąć...

No cóż - zamiast szukać taniej szuka drożej.... Może ma na zbyciu 10k i szuka wypełnienia ... Amefisto podnieś cenę bo naprawdę zaniżasz poziom.... :zeby:  :zeby:

Warto 

:takaemotka:

Nie szukaj drożej - poszukaj na forum, nasi sprzedają motocykle w lepszym stanie, masz pewniaka że ten moto oglądało wielu zaufanych i doradzało jak powinno a nie chcesz kupić w ciemno. Nie dośc, że pojedziesz do wygwizdowa to zapłacisz 10tysi, zamiast pojechać do kogoś od nas, zapłacić mnie i mieć pewność, że moto będzie sprawne. Ale jak chcesz wydać kasę w ciemno to :oki:

Edytowane przez Matras

Jak dla mnie moto wygląda ładnie. Przebieg sądzę, że trochę większy - przynajmniej tak zdjęcia wyglądają (wnioskuję po rantach na tarczach - także jakbyś oglądał to przejedź paluchem i zobacz jak bardzo jest on wyczuwalny, albo zmierz dobrą suwmiarką). Opony po 1 sezonie też będziesz miał do wymiany. Napęd ok. Obity dekiel to widzisz. Zobacz też grubość klocków hamulcowych, filtr powietrza (jak się koleś zgodzi). 

:puknijsie:

Nie szukaj drożej - poszukaj na forum, nasi sprzedają motocykle w lepszym stanie, masz pewniaka że ten moto oglądało wielu zaufanych i doradzało jak powinno a nie chcesz kupić w ciemno. Nie dośc, że pojedziesz do wygwizdowa to zapłacisz 10tysi, zamiast pojechać do kogoś od nas, zapłacić mnie i mieć pewność, że moto będzie sprawne. Ale jak chcesz wydać kasę w ciemno to :oki:

Też radziłbym z forum szukać - nie mówię tego, bo też sprzedaję (poza tym szukasz N-ki :) ). Dodatkowo zima idzie więc jeśli nie chcesz sprzętu do jakiegoś mini remociku na zimę to dozbieraj kasy i kup na wiosnę coś :)

Edytowane przez Matt

No to nie kombinuje i czekam az cos fajnego bedzie na forum do sprzedania.

Tak czy siak na razie dzieki za rady ;)

• 9 months later...

Z czystej ciekawości co powiecie o tym Bandycie, kolega prosi o ocenę więc wole spytać bardziej doświadczonych...

http://allegro.pl/suzuki-gsf-1200-1250-bandit-xjr1300-cb-gsx1400-abs-i4406433601.html

Miał ci on małą przygodę na prawej stronie ale ładnie zrobiony, plaka sprzedawca nie żałował :P

Chłopaki coś więcej...warto dać te pieniądze czy szukać czegoś innego?

Czy warto to sam musisz ocenić :P wady to: malowany bak, lekko obdrapana lampa, lekko podrapane dekielki, ślady malowania na ramie (punktowe, ale pewności nie mam) powinny być inne lusterka, olej nie zmieniany chyba za często bo jest jakiś osad na wizjerze chyba , że to od zewnątrz. Kanapa zaczyna się pruć, przebieg możliwy. Widać, że ten handlarz go trochę szykował przed sprzedażą bo kolektory wyszorowane tylko z jednej strony :D ja tam nie lubię kupować nic od komisiarzy ale jak masz blisko to możesz obadać co to za maszyna.

Okey ile masz kasy na motocykl powiedz. Bedzie nam łatwiej określić punkt odniesienia :)

• 1 month later...

Wracam już na dobre do tego działu, moto sprzedane więc czas na poszukiwania.

Co myślicie o tym? Wiem, że to nie olejak ale dziwnie tani się wydaje?

http://allegro.pl/suziki-bandit-1250-gsf-9200km-przebiegu-i4549447679.html

Słaby opis, słąbe zdjęcia - ciężko cokolwiek powiedzieć.