Skocz do zawartości

Sklep Internetowy, Odradzam.

fafekalien
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was bardzo serdecznie.
Jakiś czas temu zakupiłem w tym sklepie internetowym (http://www.palis.pl/) olej do swojego B6 był to motul 10w40:) wszystko ładnie pięknie, cena atrakcyjna i wgl.:) Dziś odebrałem motocykl od wykwalifikowanego mechanika, któremu pokazałem ten olej, powiedział, że jest prawdopodobnie podrabiany. Załamka, a żeby mi udowodnić wlał mój olej i taki sam olej tylko z firmowego sklepu do dwóch kielonów:P Jego był czysto krystaliczny natomiast mój mętny. Zdanie nasuwa się jedno, oszukują ludzi na czym tylko się da;/ Oferują atrakcyjne ceny towaru a sprzedają taki szit, że głowa mała;/ Dlatego odradzam robienia zakupów w tym sklepie, i polecam czasem kupić za wyższą cenę towar ale pewny.
PS. słyszałem że na Słomczynie skupują butelki po olejach, pewnie mają z tym oszuści coś wspólnego.
POZDRAWIAM.

Temat moim zdaniem głupi :) ale wieksza ilość użytkowników Naszego forum wieży jeszcze w Bajki że udaje się kupić Oryginalny Olej Motula za 90--110zeta za 4 Litry :drunk: Wiadomo że Oryginał bedzie kosztował  Ja obecnie najlepsze dojście co mam to 30 zł za litr ale lany z  beczki ( ważne że z zaufanych rąk Pozdro Mokry :) )

Tak się właśnie kończą internetowe "okazje". Temat wałkowany ze 100 razy i zawsze wniosek jest jeden: Kupujemy z zaufanego źródła

Każdy motocyklista ma zawsze taki sklep/importera u którego się zaopatruje i wie że jegomość ma dobry towar za sensowne pieniążki. Popytaj kolegów motocyklistów z większym stażem a na pewno wskażą Ci u kogo kupować dobry stuff ;)

Ja zawsze polecam Mokrego w Kole. Dzięki olejowi z jego beczki Ulep Ptaka zyskał +10 do lansu na dzielni, a moja Mrówa +15 do ogólnej zajebistości :P

To żeś mnie chłopie zmartwił, miałem mała glębę w krk i rozbiłem dekiel od impulsatora, więc olej poszedł do wymiany i kuu... kupiłem właśnie tam bo miałem dość że blisko to jeszcze tanio:D może mój nie był podrabiany <buja w obłokach> :D... teraz spojrzałem, że kosztuje 106 zeta ja płaciłem rok temu za niego chyba coś koło 125-130...

Edytowane przez jaco

Da się ten olej kupić w cenie 110zł i to oryginalny tylko trzeba wiedzieć gdzie.

A tak poza tym lepiej lać do bandziora olej z orlenu, bo jest tańszy i według producenta ma lepsze parametry niż Motul a do tego nikt go nie podrabia.

Temat przenoszę, bo nie spełnia warunków regulaminu działu.

Jab właśnie kiedyś pisałeś o tym oleju że kupisz i przetestujesz i jak ? Ja używam go cały sezon i nie widzę jakieś różnicy z balrayem wcześniejszym.

Kupiłem go już 2 razy do dziora.
Jeden sezon jeszcze ja latałem a teraz lata na nim brachol.

Żadnych negatywnych odczuć a nawet pozytwyne. Skrzynia ciszej chodzi.
Różnice w kolorze spuszczanego oleju są na + dla Orlena. Motul był czarny mocno przeprawcowany a Orlen jest ciemno brązowy, tylko nie wiem czy różnica nie wynika z tego że razem z Orlenem dzior dostał nowe sprzęgło czy z jakości oleju...

Edytowane przez jab2

Mój mechanik kupił go za 90 zł tylko, że ma zniżki na warsztat:)

Kupiłem go już 2 razy do dziora.

Jeden sezon jeszcze ja latałem a teraz lata na nim brachol.

Żadnych negatywnych odczuć a nawet pozytwyne. Skrzynia ciszej chodzi.

Różnice w kolorze spuszczanego oleju są na + dla Orlena. Motul był czarny mocno przeprawcowany a Orlen jest ciemno brązowy, tylko nie wiem czy różnica nie wynika z tego że razem z Orlenem dzior dostał nowe sprzęgło czy z jakości oleju...

w MOTOCYKLu czytałem, że jak olej szybko robi się czarny to dobrze, bo pochłania wiecej zanieczysczeń z silnika i je wiąże. Też zawsze myślałem, że jak olej długo jest czysty, to dobrze.

To który oryginalny ? ;)

Z lewej petrostar, z prawej ścigacz.pl.

Tap, Tap, Tap ...

post-6821-1380012422,2001_thumb.jpg

Może ale to chyba i tak bez znaczenia bo wieść gminna niesie, że olejak i na kujawskim pojedzie :P

Tap, Tap, Tap...

na moje ten z prawej za ciemny - podroba. Lalem 15w50 5100 z larssona to byl jasny jak ten z lewej

z prawej podróba? Czy tak znany portal jak ścigacz.pl pozwoliłby sobie na robienie ludzi w balona??? :) a ja właśnie stamtąd brałem olej wraz z filtrem :)

jak zajade na chajze to pstrykne foto. Moze mi sie poknocilo. Napewno pachnal kwiatami z łaki :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.