Skocz do zawartości

Sposoby Na Zimno W Ręcę W Zimne Dni

Zakrześ
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio zrobiłem 2x160km późnymi wieczorami tempem pośpiesznym, najgorzej zniosły to moje dłonie. Jakie macie tanie sposoby na zimno w ręce? Zacząłem się zastanawiać nad tzw mufkami. Ma ktoś takie coś?

post-4006-0-50280300-1380824633_thumb.jpg

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• MarianAwaryjny

8

• filip86

4

• woldo2

5

Podgrzewane manetki i po temacie.

+ Handbary

BAN napisał super tutorial co i jak po kroku

+ porządne rękawiczki

:mario:

a tanie sorky nie doczytałem

...więc nie jeździć haha :p:

lub komunikacja miejska

, doadam że temat o mówkach już był xD

a koszty handbarów i grzanych manetek tez nie są wysokie, rękawiczki ja wyśmienite od Blinka dorwałem  tanio wiec wydaje mi się że to kwestia

operatywności i umiejętności szukania :lol:

nigdy nie jeździłem z podgrzewanymi manetkami, ale wątpię, żeby na zewnętrznych stronach dłoni nie było zimno, bo jednak ten wiatr robi swoje, chyba, że ktoś ma dobre rękawiczki na zimne dni

Fakt, od góry rączki nie mają tak fajnie jak od dołu, ale manetki grzane robią robotę. Temp. wieczorami w granicach 5-6stC a ja latałem z manetkami na 1 lub 2 biegu i cieplutko w rączki było. 3 bieg był już za wysoki. A śmigałem z prędkościami od przepisowych do mocno nie przepisowych.

ja sobie grzeję na silniku, tylko gorzej z prawą ręką :jezyk2:

Takoż dziś czyniłem :-)

wytelefonowane tapatalkiem'2 ;-)

Takoż dziś czyniłem :-)

wytelefonowane tapatalkiem'2 ;-)

Też tak czasami robiłem...zawsze można na trasie się zatrzymać i wtedy ogrzać o silnik, tak też już robiłem, po tym jak przypiekłem rękawice..

Szukałem kiedyś tego tematu ale gdzieś mi umknął. Jak ktoś wie to niech za poda linka. Będę bardzo wdzięczny - szukajka nie dała rady.

Szukałem kiedyś tego tematu ale gdzieś mi umknął. Jak ktoś wie to niech za poda linka. Będę bardzo wdzięczny - szukajka nie dała rady.

słabo szukałeś :p:

proszę

:zeby:

Dzięki Marian ale miałem na myśli tego tutka autorstwa BAN'a odnośnie HANDBARÓW. Tak czy inaczej dzięki za podrzutke linka.

No i tak się zakotwiczyliście na tych podgrzewanych manetkach, że gdzieś zagubił się motyw mufek, tudzież instalacji takich owiewek na ręce (przepraszam - nie wiem jak się to fachowo nazywa), jakie czasem można zobaczyć w motocyklach corssowych/enduro. Ktoś z Was może testował tego typu "analogowe" rozwiązanie?

Update: Właśnie doczytałem, że owe tajemnicze owiewki to właśnie handbary ;-) Ktoś testował czy i ile to daje w praktyce?

Edytowane przez misiouak

(Te owiewki to właśnie wspominane handbary :) )

Edytowane przez Zimo

Na prawa manetke moznaby zalozyc tempomat i w mega kryzysowych momentach mozna prawa dlon ogrzac na silniku:)

Dzięki Marian ale miałem na myśli tego tutka autorstwa BAN'a odnośnie HANDBARÓW. Tak czy inaczej dzięki za podrzutke linka.

proszę drugi raz

tutorial BAN`a oxford + handbar

jeszcze coś Ci znaleźć :oczy:

• Upvote 1

proszę drugi raz

tutorial BAN`a oxford + handbar

jeszcze coś Ci znaleźć :oczy:

Świetny tutorial - ja już wszystko wiem. I chyba wysonduje ile taka atrakcja będzie kosztować w pobliskim serwisie, bo mimo naprawdę ciepłych rękawiczek zawsze po 15 minutach szybszej jazdy w temperaturze 3-5 stopni tracę czucie w palcach...

proszę drugi raztutorial BAN`a oxford + handbarjeszcze coś Ci znaleźć :oczy:

Ja poproszę :) Ruda, max 23 lata, 60*90*60, nie musi umieć gotować :)

Ja kupiłem na zimno manetki od naszego usera, a wcześniej to używałem silnika :)

Po calodniowej wycieczce wrześniową zimna pogodą stwierdziłem ze mimo iż jestem twardzielem to sam silnik nie starcza. Na starość może być kiepsko od naporu wiatru ;( Trzeba dbać o łapy.

Dzięki właśnie o to chodziło - odwdzięczyłem się :D szukałem w tutorialach i rożnych działach ale garaż nie przyszedł mi do głowy.

W mówkach wyglądasz jak byś jechał wyjąć ciasto z piekarnika :jezyk2:

Trudno ;-P W moim wieku nie wypada się przejmować takimi pierdołami;-)

Pamiętam doskonale jak pewnego słonecznego styczniowego dnia stałem jak sierota na poboczu trasy, przejeżdżające tiry ochlapywały mnie słonym błotem, a ja z trwogą w oczach przypiekałem zdrewniałą z zimna prawą dłoń o silnik... ;-)

Innymi słowy jak nie wystarczą handbary i podgrzewane mantetki, to i moja godność zniesie jakoś mufy ;-)

wystarcza dobre rękwice turystyczne i po temacie. Mam takie w których nie idzie jeździć powyżej 10 stopni bo ręka się gotuje. optymalne temepratury - 10 do + 10 dałem jakieś 2 stówki.

Ja poproszę :) Ruda, max 23 lata, 60*90*60, nie musi umieć gotować :)

To dość nietypowe życzenie :) Ale na twoją obronę, o gustach się nie dyskutuje....

P.S. Podobno podświadomie szukamy osób podobnych do matek...